Çfarë është këmbë e shtrembër


 • Këmbëkërrabë
 • Si është trajtimi i këmbë e shtrembër

 • Këmbëkërrabë

  Këmbë e deformuar - deformim i këmbës që karakterizohet nga devijimit saj
  brendshëm nga të aksit gjatësor të këmbës. Ka lindur dhe e fituar
  këmbë e shtrembër.

  Këmbë e shtrembër kongjenitale mund të jetë një nga shenjat dalluese të një sistemi
  Sëmundjet dhe dysplasia skeletik - arthrogryposis, dysostosis,
  osteohondrodisplazii etj, dhe defekte të tilla si gjatësore
  ektromelii. Ajo është e vetme dhe bilateral. Këmbë e shtrembër kongjenitale si
  Sëmundje Vetë referohet është e zakonshme
  deformime. Ajo zakonisht shfaqet në lindje dhe të vazhdojë
  përparon. Ajo kthehet contracture kongjenitale e nyjeve të këmbës,

  duket shputës përkulje të përbashkët kyçin e këmbës
  (Ekvinusom) heqje jashtë buzë e këmbë (supination) dhe sjelljen e
  front i departamentit (adduction). Kur këmbë e theksuar këmbë e shtrembër
  kthyer nga brenda, jashtë të kthyera nga poshtë buzë dhe prapa, brenda dhe
  konkave edge - up. Dorsum e këmbë përballet përpara
  poshtë dhe shputës - dhe back up. Supination e këmbë është kështu
  i rëndësishëm që i pestë mund të lidhen me sipërfaqen e brendshme të këmbës.
  Përveç këtyre simptomave në këmbë e shtrembër lindura shpesh të vërejtura
  gjarpërues fyell e këmbës jashtë (rrotullim), thembra e tërthor përkulem


  (Infleksiya), e cila është e shoqëruar me formimin e buzë e brendshme
  tërthor mesatare grooves këmbën dashurie (grooves Adams) dhe varusnoy
  Këpucë me majë deformimi.

  Në varësi të gjë e fiksuar e këmbë lirimit përkulje contracture
  këmbë e shtrembër i butë (lëvizje në të përbashkët kyçin e këmbës shpëtoi
  dhe deformim mund të jetë në mënyrë pasive i saktë); këmbë e shtrembër të moderuar të rënda
  (Gestures janë të kufizuara dhe korrigjimi i paaftë të pjesshme) i rëndë
  këmbë e shtrembër (korrigjim pasiv nuk është e mundur). Pavarësisht shkallës
  deformim shkelur formën dhe funksionin e jo vetëm këmbët, por të gjithë më i ulët
  gjymtyrët. Ka vonuar vetëm sa forcon kockat e këmbës.


  Si është trajtimi i këmbë e shtrembër

  Trajtimi i këmbë e shtrembër kongjenitale ofron sanitare ambulatoriale ortopedik
  kushtet. Në disa raste, deformime të rënda të fëmijëve
  pranua në spital ortopedik ose pleqsh shtëpi.


  Këmbë e shtrembër i madh i lindur në adresimin kompleks është
  Masat e konservatore, duke përfshirë korrigjimin e deformime dhe
  mirëmbajtja e korrigjimit arritur. Suksesi i trajtimit konservativ varet
  si peshën e gjë e shëmtuar dhe afateve kohore,
  shkrirjen e saktë dhe racional të trajtimit.

  Metoda më efektive e rrjedhjes së hershme funksionale,
  e cila përfshin drejtuar ndikim (aktiv-pasiv) në

  grupe të caktuara të muskujve për të korrigjuar deformime në allçi
  fashë; Tutorët e aplikimit të materialeve polymeric dhe fiksimin
  gjymtyrë të ulët dhe duke e lejuar të përfshijë komplekse mjekësore
  mat terapi fizike, fizioterapi, masazh dhe fizik
  Ushtrimi në ujë. Trajtimi fillon nga ditët e para të jetës.
  Redressatsii shpenzuar me kujdes. Këmbë fikse në pozitë
  korrigjim arrihet duke përdorur kufijtë e të hedh me special
  copë litari pykë. Për të parandaluar përsëritjen e gjë e shëmtuar
  përshkruara këpucë ortopedike, fizioterapi dhe masazh. I parë
  vit pas trajtimit fëmijë shqyrtuar çdo 2-3 muaj., atëherë

  të paktën 1 herë në vit para përfundimit të rritjes (deri në 18-21 vjet).

  Me dështimin e trajtimit konservativ të këmbë e shtrembër lindura
  ose një diagnozë më vonë i sjelljes kirurgjisë në
  pjezë, ligaments (në foshnjëri). Në më shumë
  moshë më të vjetër të nevojshme ndërhyrjen në eshtra dhe nyje të këmbës.

  Për të eliminuar këmbë e shtrembër kongjenitale përdorur me sukses
  pajisjet çmenduri-compression (Volkova - Hovhannisyan, Ilizarov).
  Me trajtim prognozë në kohë për skaj të ulët
  përgjithësisht i favorshëm.

  Informacion nga artikullin "këmbë e shtrembër -. Simptomat dhe Trajtimi"