Çfarë keratoakantomaAjo që ne dimë për tumorit

keratoakantoma - keratoakantoma, nga greqishtja. keras - substancë me brirë dhe acantha - gozhdë. Deri kohët e fundit keratoakantoma konsiderohet sëmundje relativisht e rrallë, pjesë 3-5% të të gjithë tumoreve malinje të lëkurës. Por kjo ide e shpeshtësisë së shfaqjes nuk keratoakantom mjaft e drejtë. Në vitet e fundit, rritja e numrit të popullsisë së ankesave dhe përmirësuar cilësinë e diagnozës treguar një rritje të shpejtë të numrit të rasteve të raportuara të sëmundjes. Besohet se keratoakantoma ndodh më shpesh në meshkujt (60% e vrojtimeve) sesa në gratë, kryesisht të moshës 50-70 vjet, shumë më pak - në një moshë të re në formën e lojë me fjalë, në fëmijët dhe adoleshentët.Keratoakantoma - epiteliale fillimisht beninje (epiteli - shtresë e qelizave që mbulon trupin nga jashtë, të tilla si veshja, epitelit të lëkurës, ose rreshtim brenda, të tilla si epitelit të zorrëve) tumor që zhvillohet nga epiteli sipërfaqësor, edhe pse ka një pamje të origjinës së dhjamor gjëndrat dhe follicles flokët e lëkurës, si dhe kanalet nxjerrës e gjëndra djerse.
Megjithatë, keratoakantom atipike lokalizimi në korrik të kuqe rim të mukozës orale është ilustruar në epiteliale origjinën e saj.


Shkaqet keratoakantom

Ka tregues të natyrës virale për të ndikuar diellit të gjatë (e ekspozimit të diellit), trauma, ndikimin e katranit, rrëshirë.Kush është keratoakantoma

Kjo është më e zakonshme në fytyrë dhe duart në të moshuarit. Brenda diametër 1-3 muaj keratoakantoma është 2 cm, të stabilizuar rritjen dhe mund të zhduken vetvetiu, duke lënë një mbresë. Keratoakantoma mund të lëvizin në kancer. Në këto raste, tumor rritet ngadalë në qendër të tumorit duket ulçerë.

Një tipar unik dalluese e keratoakantoma qëndron në zhvillimin e saj. Ka faza ose periudhat e evolucionit keratoakantom:

 • Periudha e rritjes (progres faza)
 • periudhë stabilizimi (faza latent)
 • gjatë ngritje në fuqi (faza e regresionit) ose zhvillimin e kundërt.
 • Periudha rritja zgjat mesatarisht rreth 3-5 javë, me rritje veçanërisht të shpejtë tumorit vërejtur në 8-10 ditëve të para.

  Brenda 1-1,5 muaj keratoakantoma arrin një vlerë maksimale, pasi muaji i katërt i rritjes ndalesa dhe një periudhë të stabilizimit, e cila zgjat rreth një muaj, pas së cilës tumor mund regres (ulje dhe zhduken). Periudha ngritje në fuqi (inversi i) - kohë më të gjatë dhe mund të jetë disa muaj. Në këtë kohë zbutjes, rrafshim tumoreve, njollë drejt më afër ngjyrë normale të lëkurës, refuzim meshat brirë (qelizave të vdekur, thekon lëkurës), humbja e kufijve të qarta me indet përreth.


  Si funksionon keratoakantoma

  Keratoakantoma është një formë polusharovydnoy nyje i dendur, i zbehtë rozë.

  Në zemër të arsimit është depresioneve krateroobraznoy mbushura me masat brirë. Skajet shpesh një rul i ngushtë i kuq. Kjo ndodh si një zë i veçantë, por ndonjëherë të shumta.

  Informacion nga neni "keratoakantoma"