Çfarë është sindromi katatonia


 • Sindromi katatonia

 • Sindromi katatonia


  Sindromi katatonia - një kusht që është e dominuar nga trazirat në zonën motorike: letargji (mpirje) ose ngacmim.

  Katatonia manifestohet obezdvyzhennostyu mpirje, rritur tonin e muskujve dhe heshtjen (refuzimin e fjalës - heshtje). Ndonjëherë ka një shenjë ajër airbags (mendore) - Kreu i pacientit për një kohë, nganjëherë e gjatë, është ngritur mbi jastëk. Nëse këto simptoma janë të theksuara, substupora shtetërore.

  Mundësitë e zgjedhjes mund hutimi në të njëjtin pacient të zhvilluar në faza, në mënyrë siç është përshkruar më poshtë.

  Flip me fleksibilitet simptomat dylli (katalepsi).

  Obezdvyzhennosty Shtetit në të cilin ndonjë ndryshim në sjellje e pacientit është shumë ose më pak një kohë të gjatë. Fenomenet që ndodhin fleksibilitet dyllit në muskuj masticatory i parë, pastaj gradualisht në muskujt e qafës, e sipërme dhe gjymtyrë të ulëta. Fleksibilitet Wax zhduken në mënyrë të kundërt.

  Nehatyvystycheskyy mpirje - imobilizimi i plotë i pacientit, dhe çdo përpjekje për të ndryshuar sjellje shkakton tensionin dramatik të muskujve me opozitën.

  Flip i hutimi - tensioni i muskujve Rezchayshaya, në të cilat pacientët janë vazhdimisht në të njëjtën pozitë, kështu që shpesh i quajtur intrauterine simptomë shpesh vërejtur feçkë, shtrihet përpara në buzët nofullat ngjeshur fort.
  Eksitim catatonic. Options mund eksitimit në të njëjtin pacient zhvilluar gradualisht në mënyrë siç përshkruhet më poshtë.


  Në ekstazë (i hutuar, i përçmuar) ngacmim. Pacientët që marrin përbën teatrale, këndojnë, recitojnë poezi, shprehje e fytyrës mbizotëron kënaqësi, pasqyrë mistike, ekstazi. Gjuha i ftohtë, në kundërshtim.

  Shkeljet mund të ndërpritet nga episodeve hutimi ose substupora.

  Ngacmim impulsiv. Pacientët të bëjë sjellje të papritur, agresive, papritmas kapur diku rrjedhshëm, kanë tendencë për të goditur të tjerët, bien në një tërbim zemëruar, shkurtimisht të ngrijë dhe të bëhet i ngacmuar përsëri.

  Në një fjalim që mbizotëron stereotipit gjurmët përsëritje dëgjuar (echolalia) ose e folur spontanisht (verbiheratsiya).

  Hebefrenycheskoe eksitim - marrëzi, hrimasnichane, qesharake, e qeshur qesharake. Pacientët kërcejnë kryvlyayutsya, të papërshtatshme, shaka të sheshtë (klounizm).

  Silent (heshtur) ngacmim - kaotik, e pakuptimtë, eksitim netsilespryamovanu e agresionit, rezistenca e ashpër, duke shkaktuar një dëmtim serioz dhe të tjerët.

  Informacion nga artikullin "sindroma psiko".