Çfarë është Ishias


 • Simptomet e nervit shiatik
 • Shkaqet e dhimbje të nervit shiatik

 • Sciatic nervore - nervore më i madh në trupin tonë. Është e vështirë të imagjinohet një pjesë e trupit që mund të "marrë nga" pa nervore. Nervore sciatic
  ka origjinën në pesë nivele të ndryshme të palcës kurrizore
  lumbosacral shpinë - departamenti, që mbante
  ngarkesës kryesor. Pastaj vijon nervore sciatic
  mollaqe, nën glutes mëdha, shkon poshtë këmbën,
  ndarë në nerva më të vogla. Ata nga ana e tij janë një hip,
  gju, këmbë, kyçin e këmbës, këmbë dhe këmbëve. Dhimbje të nervit shiatik quhet dhimbje të nervit shiatik.


  Simptomet e nervit shiatik

  Simptoma më karakteristike e nervit shiatik (dhimbje të nervit shiatik)

  është dhimbje që është lokalizuar në ndenjurat, sipërfaqja mbrapa
  femur dhe fyell e këmbës. Në çdo lëvizje të vështirë dhe presionit mbi bagazhin nervore
  Rritjet e dhimbje. Shtrihen nervore është gjithashtu shumë e dhimbshme.

  Janë këto karakteristikat dhe testet diagnostike bazë:

 • simptomë
  Lasegue - pacient të shtrirë në ashensor tij këmbë prapa zgjatur, dhe
  me një nivel të caktuar të rezistencës vërehet në të gjithë pacientit
  dhimbje,
 • simptomë ulje - shtypur këmbët e zgjatur
  pacienti në shtrat, duke i kërkuar atij që të ulen, duke shkaktuar dhimbje, kështu që
  pacienti mund të ulen vetëm në këmbët e pacientit bending në gjunjë,
 • simptomë Sukkar - përkeqësimin dhimbje gjatë dorsiflexion e këmbë.


 • Kur inflamacion i sciatic nervore
  Muskujt e shënuara hipotension mollaqe i butë mosveprim muskujve
  gluteal folds në anën e prekur, ulur Akilit refleks. Në
  Rastet e rënda dramatike pacienti nuk mund të merrni nga shtrati sepse
  dhimbje.

  Dhimbje të nervit shiatik është zakonisht e njëanshme,
  Nuk ka dhimbje në një këmbë vetëm. Dhimbje mund
  të fillojë në pjesën e pasme, pastaj të jenë në mollaqe, poshtë kofshës për të
  gjunjë, këmbët, këmbët dhe gishtërinjtë. Nuk është një tjetër alternativë:
  nuk ka dhimbje, por ka kombinime të ndryshme
  sipër dhimbjes. Ndër llojet e mundshme të ndjesive në
  dhimbje të nervit shiatik gjetur dhimbje të shtënat, djegie, ndjesi shpimi gjilpërash, "milingona" dhe

  mpirje të njëjtën kohë. Dhimbje në dhimbje të nervit shiatik mund të jetë
  aq mizor se pacienti nuk mund të fle apo të bëjë të mëposhtme
  veprim i nevojshëm si ulen, të qëndrojnë, ecin, bend, apo
  kthehet.


  Shkaqet e dhimbje të nervit shiatik

  Shkaku më i zakonshëm i dhimbje të nervit shiatik është osteochondrosis e shpinë lumbosacral. Shpesh dhimbje të nervit shiatik
  ndodh në gratë e reja gjatë shtatzënisë. Arsyeja është e
  gjatë shtatzënisë, në zhvendosjen e ardhshëm amtare
  kockat e legenit, e cila mund të çojë në ngjeshje të sciatic nervore.

  Ndonjëherë shkaku i dhimbje të nervit shiatik është një sindrom muskul dardhë. Muskujve Piriform të jetë nën muskujve gluteal madhe.

  Nervore sciatic
  duke kaluar nëpër atë ose në bazë të saj. Dhimbja mund të shoqërohet me refleks
  Muskujt dardhë vrull muskujve, të cilat mund të ndodhin kur
  ngjeshja e nervore sciatic. Shkaku vrull e muskujt e dardhë, shpesh
  çdo gjë është osteochondrosis lumbosacral.

  Dhimbje të nervit shiatik mund të zhvillohet nga artriti, trauma, degjenerimi i diskut intervertebral, kapsllëk, diabeti ose ngarkesës në shpinë.

  Informacion nga artikullin "inflamacion i sciatic nervore (dhimbje të nervit shiatik)."