Çfarë është impotenca


 • Impotencë
 • Pafuqi dhe llojet e saj
 • Diagnoza e dobësisë
 • Si për të shmangur impotenca?

  Impotencë

  Ekspertët Sot angazhuar në "probleme mashkullore" përdorin termin "mosfunksionim ngrerë".

  Në 1992, urologists rreth botës ranë dakord se termit "mosfunksionim ngrerë" do të thotë pamundësi
  arritur apo mbajtur një mbledhje të mjaftueshme të penisit. Dhe kjo
  kufij shumë të ose bën marrëdhënie të pamundur normale seksuale.

  Për fat të keq, mosfunksionim ngrerë është tani një fenomen i përhapur.

  Pafuqi (mosfunksionim ngrerë) - pamundësia e një njeriu për të arritur dhe mbajtur një mbledhje.

  Impotencë ndodh në 40% të meshkujve të moshës

  35-40 vjet. Shumë njerëz ndihen të turpëruar për të adresuar këtë problem në
  urolog, por mbledhje apo humbja e ereksionit gjatë seksual i dobët
  akt tashmë kanë një arsye bindëse për të hyrë në një mjek.


  Ka shumë shkaqe të mosfunksionim ngrerë:

 • sëmundjet inflamatore të sistemit urogjenital dhe organet legenit (prostate, orhoepididimita, cystitis, etj)
 • Fluksi i pamjaftueshëm i gjakut arterial në orendive të mekanizmit të ngrerë
 • diabet
 • çrregullime hormonale
 • plagosje të ndryshme kurrizore
 • plagosje penile
 • operacionet në organet pelvike
 • mjekim
 • depresioni, stresi

 • Kjo pafuqi mund të shkaktohet nga


  neurologjike, endokrine, vaskulare, dhe mjekim
  shkaqet lokale, e cila është një formë e natyrshme e erektil
  mosfunksionim. Forma më e zakonshme e psikologjike, në të cilin
  Problemet mbledhje të lindin për shkak të karakteristikave të neuropsikiatrike
  burrat.

  Pothuajse gjithmonë probleme me ereksionit natyrës organike
  shtoi një gjë psikologjik që nuk mund të zhduket edhe
  pas eliminimit shkaku themelor i sëmundjes.

  Ngurrimi i njerëzve për të parë një mjek për impotencë është
  sfida më e madhe për urologists rreth botës. Veçanërisht e rëndësishme është
  në vendin tonë, ku nuk bëri kontakt me probleme mjekësore

  Natyra personal. Ndërkohë, mjekësia moderne ka i madh
  arsenal të mjeteve për të ndihmuar pacientët të tilla.

  Çdo masë për qëllim të normalizimit dhe përmirësimit të funksioneve
  Trupi mund të jetë një mjet për të rivendosur funksion ngrerë.
  Prandaj, në kombinim me masat e tjera terapeutike të përdorura
  fizioterapi, magnetike dhe terapi lazer.


  Pafuqi dhe llojet e saj

  Impotencë organik. Pafuqi organike - një humbje progresive
  funksion ngrerë, manifestuar në mbledhje më të ulët të cilësisë.
  Kur gjeneza organik i natës ischeznovenyut sëmundje dhe mëngjes
  mbledhje spontane. Arsyeja më e shpeshtë - është e vaskulare ndryshme

  arterial apo patologji venoz e natyrës. Studimet e kaluara
  Gjetur se në burra të shëndetshëm gjatë natës, faza e gjumit REM,
  shënuara 4-6 episode erections zgjasin 10-15 minuta. Total
  Kohëzgjatja e erections spontane gjatë natës është rreth
  20% e kohës totale gjumit. Me moshën, jo të gjithë natën erections spontan
  i shoqëruar nga ngurtësi të plotë, dhe numri i episodeve tumestsentsyy
  Reduktuar ngurtësi rrit në mënyrë dramatike.

  Pafuqi psikologjike. Pafuqi psikologjike ndodh papritmas dhe
  zakonisht i lidhur me disa ngjarje në jetën e njeriut. Në këtë rast,
  natën dhe në mëngjes erections spontane të rezervuara.

  Ngritja shpesh
  indutsiretsya duke përdorur stimulim pamor apo erotik
  fantazitë.


  Diagnoza e dobësisë

  Pafuqi psikologjike:

 • Fillimin Sudden
 • Night erections spontane shpëtohet
 • Marrëdhëniet Problem
 • Problemet në rrethana të caktuara
 • Impotencë organike:

 • Fillimi gradual
 • Night erections spontane mungojnë
 • Libido normale dhe derdhje
 • Çështjet nën asnjë rrethanë

 • Shmangia Impotencë?


  Për të parandaluar zhvillimin e mosfunksionim ngrerë duhet të:

 • mënyrë jetese të shëndetshme, hani siç duhet dhe rregullisht, ushtrim, të monitoruar shëndetin e tyre;
 • nuk pi duhan, abuzim alkool, mos merrni droga;
 • jo për të përdorur drogë që mund të shkaktojnë

  mosfunksionim ngrerë, apo vetëm t'i përdorë ato në mënyrë rigoroze në recetë
  dhe të bien dakord për marrjen standarde,%
  BC me udhëzime për përdorimin e tyre;
 • kryejë jetë të rregullt seksuale pa periudha të gjata të mospërdorimit dhe ekseset seksuale;
 • gjithmonë të konsultoheni me një urolog në qoftë se ju mori
  plagosur zonë legenit, perineumit, në qoftë se ju presin kirurgji
  legen nëse vuani nga diabeti apo hipertensioni
  sëmundje.
 • Informacion nga neni "impotence".