Çfarë është ngulitjePse implantet

Implant - një produkt i biocompatibility të materialit që është futur në trup nga operacioni për të zëvendësuar çdo organ ose një pjesë të humbur dhe kryen funksionin e këtij organi. Dentare (dhëmb) implant - një produkt i biocompatibility të materialit që është futur në nofull dhe shërben si mbështetje për një protezë dhëmbesh, që shërben si rrënja e dhëmbit. Ngulitje ka një histori të pasur. Të gjeturat arkeologjike tregojnë se lashtë egjiptianët, grekët, Kinezisht, indianët u përpoqën për të zëvendësuar dhëmbët e hequr duke përdorur një shumëllojshmëri të materialeve.

Zhvillimi implant kryesor filloi në shekujt XIX-XX

dhe vazhdon në të tashmen. Ka pasur shumë hulumtime në këtë fushë, i propozuar dizajne të ndryshme të implanteve dhe metodat e instalimit, studiuar materiale për implantet dhe bashkëveprimin e tyre me indet e trupit.

Aktualisht, e përdorur më gjerësisht implantet intraosseous. Këto implantet vzhyvlyayutsya në nofull dhe duke krijuar kështu një rrënjë artificiale. Pas instalimit këtë "rrënjë" kurorat artificiale e tërë struktura ngjan një dhëmb të vërtetë.

Implantet harton intraosseous janë të ndarë në tri lloje: vidhos, cilindrike dhe pjatë.
Shumica implantet moderne janë bërë të titan. Zgjedhja e këtij materiali për shkak të biocompatibility saj unike me indet, prandaj, nuk është refuzim i saj.


Pasi implantimin

Indikacionet për transplantim janë:

 • dalje dhëmbësh i vetëm i dëmtuar (kur mungon 1 dhëmb në dalje dhëmbësh);
 • Dalje dhëmbësh Përfshira i dëmtuar (kur 2 ose më shumë dhëmbë të humbur, por defekt i kufizuar dentar);
 • Fundi dalje dhëmbësh të dëmtuar;
 • mungesë të plotë të dhëmbëve.
 • Me pak fjalë, implant është i përshtatshëm për çdo rast të lidhur me humbjen e dhëmbëve.


  Implantimi i ndaluar

  Contraindications absolute:

 • sëmundjet e sistemit kardiovaskular
 • anomali të sistemit imunitar
 • sëmundja e kockave, reduktimin riparim i kockave, të tilla si osteoporoza
 • sëmundje të sistemit endokrin
 • sëmundje të gjakut
 • sëmundje e sistemit nervor qendror dhe periferik
 • Tumoret malinje
 • tuberkuloz
 • AIDS dhe SST
 • Contraindications afërm:

 • Periodontitis
 • pickim i parregullt
 • higjiena orale
 • sëmundjet parakanceroze e kavitetit oral
 • sëmundje e bruxism temporomandibular përbashkët

 • Si për të instaluar implant

  Në varësi të vendndodhjen e defekt, kafshoj, strukturën dhe shtrirjen e mjekut kockave përzgjedh llojin e implantit dhe metodën e instalimin e saj. Instalo një implant merr rreth 30-45 minuta.

  Operacioni përbëhet nga disa faza:

 • Anestezi qartë
 • Dhomë Trajnimi për implant. Kur aplikoni ftohjes kripur steril për të formuar shtratin e kockave për implant. Në këtë kohë ju ndjeni një presion të vogël.

 • Futje pikë-pikë implant (input)
 • Vendosja kapele dhe suturing mishrat apo formulimin çamçakëz shaper
 • Pas instalimit të impiantit do të marrë kohë për shërim. Në ndërkohë, ju duhet një kujdes të kujdesshëm dhe të plotë. Përdorni një furçë të butë për të mos vras ​​mishrat e ndjeshme. Ndiqni me një dietë të butë për shërim të shpejtë. Unë në mënyrë rutinore z'yavlyaytesya në shfaqje të dentisti. Nofulla e ulët është osteoyntehratsyya një mesatare prej 3 muajsh. Në krye - 5-6 muaj. Atëherë implant mund të vendoset mbi kurorën, dhe, si prej metaloqeramikave dhe bezmetallovuyu. Për prodhimin e cila përdor oksid zirkoni (bardhë).

  Informacione nga artikullin "Implantet"