Cilat janë veneers dentareVeneers Dentare

Veneers qeramike - një rreshtim i hollë trashësi 0,5-0,7 mm që mbulojnë sipërfaqen e përparme e dhëmbit.

Veneers janë përdorur për të përmirësuar pamjen e dhëmbëve që janë të humbur pjesërisht ngjyra trarëve mbështetën ose të ketë pozicionin e gabuar.

Me veneers ju mund të:

 • Rikthe defekte kongjenitale dhe fituara në smalt dhëmb; flyuoroznye spote; dhëmbët tetracycline; Dhëmbët errësuar si rezultat i lëndimit ose metodat e vjetra të trajtimit kanal rrënjë;
 • Fix formuar në dhëmbët chipped;
 • Fix dhëmbët formë të çrregullt;
 • Recover ngjyrën e humbur dhe të vendosur vulën e vjetër;
 • Fix praninë e zbrazëtirave në mes dhëmbëve (diastema, Trema).


 • Prodhimi i veneers

  Prodhimin e veneers porcelani kërkojnë dy vizita në dentisti.


  Vizita e parë

 • Në sipërfaqe përparme të smalt dhëmbit është trashësia hequr shtresa e 0,5 mm.
 • Hedh e larguara e dhëmbëve.
 • Selected hije rimeso ngjashme me dhëmbët ngjitur.
 • Në grupin e dhëmbëve të përgatitur veneers përkohshme.
 • Të hedh rezultojnë janë dërguar në laborator dentar.
 • Në laborator, një teknik dentar derdh modelin suva - një kopje e dhëmbëve e pacientit.
 • On jap një lustër Modeli suva është bërë.

 • Vizita e dytë

  Gjatë vizitës së dytë, veneers dhëmbi instaluar në një çimento të veçantë të dhëmbëve.  Çfarë veneers dentare mira

 • Qeramikë është materiali më estetike dhe biocompatible për të kryer restaurimet dentare.
 • Ata kanë një ngjyrë natyrale dhe të qëndrueshme.
 • Efekti Ideal optik reflektues ngjashme me smalt. Veneers qeramike të ketë transparencë të plotë. Dritë bie në sipërfaqen e rimeso qeramike mund depërtojnë tek një thellësi të caktuar në qeramikë dhe pastaj fryrje off indet dentare. Prandaj, veneers qeramike nuk është e ndryshme nga dhëmbët ngjitur.
 • Veneers qeramike janë rezistente ndaj errësirë. Në sipërfaqe rimeso njollë nuk ndodh.
 • Veneers qeramike kanë fuqi karakteristike prej porcelani, e cila ju lejon për të ndryshuar formën e dhëmbëve.

 • Veneers qeramike kanë indet shkëlqyer byosovmestymostyu e mishit të dhëmbëve. Në sipërfaqe qeramike më pak pllakë akumuluar.
 • Veneers qeramike kanë rezistencë më të madhe ndaj konsumuarit dhe veshin.
 • Informacione nga artikullin "Veneers Dentare"