Çfarë është gurit


 • Pllakatë dhe shkaqet e saj
 • Diagnoza e gurit

  Pllakatë dhe shkaqet e saj

  Pllaka - depozitat gëlqerore në dhëmbë. Pavarësisht nga
  që me sa duket gëlqere është e bardhë, gurit
  mjaft e errët. Dhe të gjithë për shkak të tij, përveç kalciumit,
  përfshin mbeturinat e ushqimit, qelizat e vdekura, bakteret, fosfor dhe kripëra hekuri
  etj

  Pllaka mund të duket nëse personi:

 • nuk pastrimin e dhëmbëve tuaj të pastrohen rregullisht harron ata (në mëngjes dhe në mbrëmje), apo pastrimin e tyre siç duhet;
 • përdorni pastë dhëmbësh rëndomtë dhe brushat;
 • përdoret për të ngrënë ushqim të vetëm të butë;
 • ripërtypet vetëm njëra anë e nofullës (djathtas ose majtas);
 • vuan nga çrregullime metabolike, sidomos kripë.

 • Edhe
  Depozitat shkaku gurit nuk mund të jetë i qetë
  sipërfaqe (përafërt) dhëmbët dhe pozicioni i tyre është i gabuar.

  Stemë (Dhëmb
  pllakatë) fillon për të formuar pas 1-2 orë pas brushing.
  Tashmë në fazën e parë të pllakatë, ose në vend të 12 orëve
  mikroorganizmave të fillojë "punë" e tyre. Ata formojnë një kornizë solide
  nga karbohidratet, e bashkangjitur në mënyrë të vendosur në sipërfaqe dhëmb. Formuar
  pllakatë relativisht i qëndrueshëm dentar. Sipas veprimit të baktereve (COCCI
  dhe lactobacilli) fillon për të formuar acid
  promovon prishjen e dhëmbëve. Bakteret shumohen dhe dentar
  pllakatë rritet dhe bie gjithnjë e më poshtë në brazdë desnevuyu.  Gradualisht
  të gjithë pllakë kompakt dentar bëhet ngjyrë të verdhë. Me
  vula dhe promovimi i pllakë të dhëmbëve më të thellë Në desnevuyu brazdë
  Qasje e oksigjenit në këtë substancë ndalesa, kryesor
  në më shumë forma të baktereve anaerobe. Lëviz dentare pllakë
  faza e dytë dhe e tretë e zhvillimit. Në këtë fazë shpesh tashmë
  është malcim nullesh.

  Pllakë është formuar në të gjitha
  dhëmbët, por shumica e formën e saj më të qëndrueshëm që e merr afër
  Gjëndra të mëdha të pështymës (sipërfaqe gjuhësor i ulët qendror
  dhëmbët). Pështymë, e cila është për shkak të përmbajtjes mineral në atë
  substanca të kenë efekte përgjithësisht të dobishme në dhëmb, në këtë

  rast pa arritur dhëmb ndikon pllakë. Si rezultat i depozitave
  minerale pështymë dhe pllakë gradualisht errësohet kompakt, transformohet në gurit, kundër të cilit furçë dhëmbësh është e pafuqishme.


  Vetëm një gur pranë mishrat ndodh në qafën e dhëmbit dhe i turpshëm
  "Hard për të arritur zonat", e cila është e vështirë për të arritur me një furçë dhëmbësh.

  Zubnoy
  guri të vendosura në mes buzë të çamçakëz dhe sipërfaqen e dhëmbëve. Gjithmonë
  vonuar pllakë të re. I banuar nga shumë mikroorganizma dhëmbi
  Bastisje shkakton inflamacion në gingival ngjitur
  fusha. Ne zhvillimin gingivitin, mishrat e përflakur të fillojë të rrjedh gjak në kontakt të vogël.

  Përmes
  rritur prodhimin e pështymës që lind depozitimin e mëvonshëm të dhëmbëve
  guri. Kështu, guri fillon të rritet dhe thellohet më larg
  nën mishrat. Në vende ku sipërfaqja rrënjë është e mbuluar me ngurtësuar
  Depozitat, sistem referimi fibër dhëmb vdesin. Kockave nofulla,
  të bëhet jofunksionale në këto vende, shkatërrimi ekspozuar,
  duke formuar xhepa patologjike periodontale. Dëmi i zhvilluar
  të gjitha indet përreth dhëmbin - sëmundje periodontale. Me kalimin e kohës, periodontitis përparon dhe bëhet formë më të rënda.

  Për fat të keq,
  Disa njerëz mendojnë se dëmi mund të sjellë pllakë të dhëmbëve
  paraqesin ato me miliarda e baktereve patogjene.

  Megjithëse
  Nuk është sekret që frekuentojnë infeksione të traktit të sipërm respirator
  traktin gastrointestinal, sëmundje të ndryshme të gjakut direkt
  shoqëruara me inflamacion zgjatur në gojë
  (Gingiviti, periodontitis).


  Diagnoza e gurit

  Pllakë,
  të vendosura më lart mishit të dhëmbëve, të dukshme me sy të lirë. Guri
  formuar në mishrat, mund të shihni vetëm një dentisti në
  me instrumente të veçanta të dhëmbëve.


  nuk ka dyshim se ju keni ndonjë problem dentare,
  të kryer një eksperiment të vogël. Merrni një top pambuku, thith atë
  jod në zgjidhje dhe fshij ato të gjitha dhëmbët (pranë mishrat).

  Në dispozicion
  pllakë me gurit pas këtë manifestin
  si foto në letër foto.

  Informacion nga artikullin "pllakë".