Çfarë sëmundje të transmetueshme seksualisht


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5
 • Pyetja 6
 • Pyetja numër 7
 • Pyetja numër 8
 • Pyetja numër 9

 • Pyetje № 1. Si sëmundjeve ngjitëse seksuale të transmetueshme?

  Seksualisht të transmetueshme sëmundje e transmetueshme gjatë kontaktit të ngushtë trupor, dhe gjatë marrëdhënieve seksuale. Disa sëmundje, sëmundje seksualisht të transmetueshme (p.sh., HIV / AIDS, hepatiti B dhe C) gjithashtu mund të transmetohet nga kontakti me gjakun e infektuar.


  Pyetje № 2. Cili është dallimi në mes të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme dhe çrregullime, sëmundjet seksualisht të transmetueshme?

  Nuk ka ndryshim. Të dy emra të thotë sëmundje e transmetueshme gjatë marrëdhënieve seksuale.

  Kështu ka ndodhur edhe në kohët e lashta që gonorrea, sifilizit dhe të tjerët, sëmundja atëherë e njohur thirri emrin e perëndeshës së dashurisë Venusit. Kjo është arsyeja pse për shekuj ka një termi "sëmundje veneriane".

  Falë pikëpamjen e lashtë të seksit, të cilat, për fat të keq, është gjetur tani, sëmundje veneriane e quajtur "të turpshëm". Ndonjëherë ajo madje shqiptuar fjalën frikë. Në shoqërinë e sotme, seksi është njohur si një pjesë thelbësore e jetës normale. Përveç kësaj, gjatë dekadës së fundit, mjekët kanë gjetur se shumë sëmundje të tjera infektive mund të transmetohen duke përfshirë edhe seksualisht. Kjo është arsyeja pse shumica e ekspertëve preferojnë të quajnë këto sëmundje seksuale apo infeksionet që transmetohen seksualisht.  Pyetje № 3. Si janë infeksionet, sëmundjet seksualisht të transmetueshme?

  Sëmundjet Feature, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, është se në qoftë se ata nuk trajtohen ose trajtohen në mënyrë të parregullt, ata të kthehet në një kronike, formë latente dhe të shkaktojë humbjen e pakthyeshme të shëndetit, të tilla si infertilitetit është paaftësia për të pasur fëmijë. Është e rëndësishme që mjeku mund të diagnostikojnë dhe të fillojnë për të trajtuar sëmundjen, infeksionet seksualisht të transmetueshme, sa më shpejt që të jetë e mundur.

  Nëna gjatë shtatzënisë mund të transmetojë fëmijën infeksionit palindur. Fëmija mund të infektohen gjatë lindjes. Kjo duhet të mbahet mend gjithmonë sidomos për nënat e ardhshme.


  Pyetje № 4. Kush mund të merrni një sëmundje ngjitëse seksuale?

  I infektuar me një sëmundje që është seksualisht të transmetueshme, mund dikush seksualisht njeri aktiv. Nëse keni kontakt seksual me një partner të pacientit, ju gjithashtu mund të infektohen. Më shpesh ju të ndryshojë partnerë dhe nuk përdorin masa paraprake, më shumë ju rrezik duke u infektuar veten dhe infektojnë të tjerët.

  Por ju duhet të mbani mend se edhe kur marrëdhënia juaj apo marrëdhëniet tuaja me partnerin tuaj afat të gjatë, është e mundur që një nga ju të vini re shenja të sëmundjes. Kjo mund të ndodhë për shkak se disa infeksione nuk shkaktojnë asnjë simptomë nganjëherë muaj apo edhe vite.

  Ndoshta ju keni kapur aleancë tuaj të mëparshëm dhe ende mbajnë infeksionit, shumica e tij pa e ditur. Kjo mund të ndodhë në mënyrë që ju nuk e di për atë infektuar partnerin tuaj, dhe se nuk është që ju, por ai ose ajo vënë re shenja të sëmundjes. Prandaj, derisa situata është pastruar lart, nuk do të bëjë konkluzione të nxituara për pabesi e partnerit të tij.


  Pyetje № 5. Pse adoleshentët quajtur STD grup rrezik infeksioni?

  Vërtet, kjo është. Në ditët e sotme adoleshentët janë grupi më i madh në rrezik. Ata shpesh fillojnë duke bërë seks herët, shpesh për shkak të ngurrimit të ndryshojnë nga kolegët e tyre, duke ndryshuar partnerë seksual, kontakt seksual me njerëz të panjohura, duke i ekspozuar veten në rrezik të konsiderueshëm.

  Këto adoleshentët hershme të fillojnë të përdorin alkool, drogë dhe substancave të tjera intoksikuese dhe duke qeshur, duke kontribuar për të lehtë të ndryshojë partnerë seksualë. Shpesh ata janë të infektuar, sepse ata nuk e dinë se shumë prej parandalimin e sëmundjeve, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, dhe nganjëherë - nuk duan të dinë. Ndonjëherë adoleshentët nuk kanë para të mjaftueshme për të blerë masa mbrojtëse kundër sëmundjeve ngjitëse seksuale të padëshiruara.

  Së fundi, një numër i karakteristikave fiziologjike të brezit të ri, të nxitur gjasat më të madh të infeksionit. Për shembull, vajzat e mitrës është e ndjeshme për klamidia dhe honokokkam se sa gratë të rritur.


  Pyetje № 6. A është e vërtetë që femrat, krahasuar me meshkujt, mundësinë e sëmundjeve ngjitëse seksuale kontraktuese më shumë?

  Po, ajo është. Sepse nga karakteristikat anatomike në gratë me rrezik të sëmundjeve kontraktuese, seksualisht të transmetueshme gjatë marrëdhënieve seksuale pa masa paraprake se sa burrat.
  Gratë 2 herë më shumë gjasa për t'u infektuar me klamidia gjatë një marrëdhënie të vetëm seksual me një partner të infektuar sesa burrat në të njëjtën situatë.

  Karakteristika anatomike të kontribuojë për gratë për shkak se simptomat e hershme shpesh shkojnë pa u vënë re. Për shkak të mungesës së trajtimit, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, gratë vuajnë shumë më tepër se meshkujt. Seksualisht sëmundje të transmetueshme mund të çojë në shterpësi.

  Ajo gjithmonë duhet të mbahet mend se diagnoza në kohë dhe trajtimi i duhur, shumica e grave mund të trajtohen.


  Pyetje № 7. A e sëmundjeve ngjitëse seksuale shërueshëm?

  Shumica e sëmundjeve janë të shërueshëm. Infeksionet bakteriale si gonorrea, klamidia, sifilizi e trajtuar me antibiotikë. Për shkak të arsyeve të ndryshme kjo është kështu që trajtimi mund të jetë pa fuqi në 3% të meshkujve dhe 8% e grave, megjithëse terapi ri-projektuar zakonisht jep rezultatin e dëshiruar. Në sëmundjeve, sëmundjet seksualisht të shkaktuara nga viruset, të tilla si herpes, e përdorur më shpesh do të thotë vetëm të zbutur sëmundjen dhe e bëjnë atë më pak të ngjarë të ri-mprehje të transmetueshme.

  Për fat të keq, nuk janë sëmundje të cilat janë aktualisht të pashërueshme, të tilla si HIV / CNID.


  Pyetje № 8. Çfarë ndodh kur ju vizitoni një mjek?

  Në institucionet moderne IST dhe specialistë obstetrike dhe gjinekologjike mund të trajtojnë këto sëmundje në mënyrë efektive dhe e rëndësishmja - në privat. Mos kini frikë të kontaktoni SHVD. Për fat të keq për HPC ende vazhdon reputacionin institucionin turpshme ku pacientët trajtohen në mënyrë të pasjellshme. Besoni mua kjo nuk është kështu! Ajo ka kohë që janë vjetëruar veten time, metodat e vjetra vështirë punishte barnash.

  Kur ju shkoni te mjeku, ai do të ju pyes për shëndetin e përgjithshëm, shenja të infeksionit dhe historinë e jetës suaj seksuale.

  Këto çështje - doktor nuk bosh kuriozitet! Nuk është thjesht nuk ka mënyrë tjetër për të zbuluar simptomat e infeksionit dhe kohëzgjatjen e ekzistencës së saj. Pas sondazhit ndjekur nga ekzaminimi. Mjeku do t'ju kërkojë që të zhvishet, ndërsa ai do të inspektojë të gjithë lëkurën dhe organet gjenitale.

  Në burra, mjeku do të marrë një mostër nga uretrës të grave - nga uretrës, qafën e mitrës dhe vagina. Në shumicën e rasteve, studime të tilla mund të përgjigjem pyetjeve shpejt, ju jeni të infektuar apo jo. Disa teste do të duhet të hetojë në laborator për një kohë më të gjatë.

  Duke marrë këto teste nuk janë të dhimbshme, por mund të shkaktojë një siklet pak. Ndoshta duhet të marrë gjak nga një venë për të kryer kërkime mbi sifilisit dhe HIV / AIDS.  Nëse jeni shtatzënë, ju duhet t'i tregoni mjekut tuaj. Nga kjo mund të varet se si mjeku do t'ju sprovojë për të analizuar dhe për të përcaktuar zgjedhjen e mëtejshëm të ilaçeve, si disa medikamente mund të ndikojë negativisht në rritje fetusin.

  Në disa raste, mjeku menjëherë të përgjigjet për ju se ju jeni të infektuar dhe menjëherë të ju shkruaj një recetë. Megjithatë, ajo mund të ju pyes për të ardhur në përgjigje përfundimtare në disa ditë. Është e rëndësishme që ju keni ardhur tek mjeku dhe pas këtij trajtimi nëse mjeku lëshon atë. Vetëm pas kontrollit kërkime ju mund të jeni i sigurt se trajtimi i dështuar.


  Pyetje № 9. A duhet të njoftojë partnerin që kam gjetur sëmundje ngjitëse seksuale?

  Kjo është një duhet të bëjnë. Kur ju jeni të vendosur për një diagnozë definitive dhe trajtimit, mjeku mund të kërkojë që ju këshillojë perevirytysya të gjithë partnerët e tyre seksualë që keni pasur gjatë muajve të fundit. Kjo është bërë në mënyrë që edhe ata mund të jenë të infektuar dhe duhet të trajtohet.

  Nganjëherë pacientët vijnë në çifte për të perevirytysya së bashku, në të cilin rast ata mund moralisht të mbështesin njëri-tjetrin. Seksualisht të transmetueshme sëmundje, është një sëmundje e jo një, por të paktën dy persona. Duke dyshuar se ju kontraktuar deri në përfundim të ekzaminimit dhe trajtimit duhet të përmbahen nga marrëdhëniet seksuale.

  Kjo është një parim i rëndësishëm i trajtimit të këtyre sëmundjeve - duhet të trajtohen së bashku, ju dhe partnerët tuaj seksuale. Nëse një nga partnerët tuaj seksuale nuk është trajtuar, pastaj pas trajtimit të suksesshëm, ju keni mundësinë për të ri-infektuar. Partneri juaj seksual mund të vazhdojnë të infektojnë njerëzit e tjerë, nëse ai nuk arrin të marrë trajtim.

  Pra, të përpiqen për të gjetur mënyra në të cilat partnerët e tyre të rastit seksi. Edhe një letër anonime drejtuar në adresën e tij, shumë më mirë se asgjë. Dhe mos harroni se çdo informacion që ju të pranishëm mjek për partnerin tuaj seksual do të mbetet konfidenciale.  Ndoshta ju keni parë se në shumicën e rasteve, ju mund të mbrojnë veten dhe partnerin tuaj seksual nga infeksioni, sëmundjet seksualisht të transmetueshme.