Cili është rreziku i shenjave paralizë cerebrale duhet të shqetësohen mom


 • Shkakton dëme në sistemin qendror nervor e një foshnje e porsalindur
 • Çfarë duhet të shikoni për
 • Ku dhe si trajtim

 • Shpesh një fëmijë është diagnostikuar encefalopati perinatale (PEP). Gjatë asaj kuptoj çrregullime të sistemit nervor të foshnjës, të cilat tregojnë variacione në zhvillimin fizik dhe mendor. Nëse devijimet jane diagnoza minimal është encefalopati i kufizuar perinatale, kur shkeljet e shprehura ata thonë kërcënimin e paralizë cerebrale.  Shkakton dëme në sistemin qendror nervor e një foshnje e porsalindur

  Çka e shkakton dëme në sistemin qendror nervor e një foshnje e porsalindur?

 • Shtatzënia e rëndë, nëna sëmundje të ndryshme shtatzëna. Pas nervit qelizat fillojnë të formojnë në fetusit nga javësh të para të shtatzanise, dhe një periudhë kritik të formimit të sistemit nervor qendror eshte 10-18 javë.
 • Infeksionet e paralindjes (klamidia, mycoplasmosis, ureaplasmosis, infeksion citomegalovirus, herpes) mund të ketë efekte të menjëhershme negative mbi trurin e fëmijës. Ata gjithashtu të shkaktojë sëmundje të placentës, duke rezultuar në të fëmijës merr oksigjen të mjaftueshëm dhe ushqyesve lind i dobët, lehtësisht të plagosur.
 • Punë e rëndë, anhydrous periudhë ngatërresë gjatë kurrizit kërthizës rreth qafës së foshnjës - e gjithë kjo është një dëmtim i trurit dhe mungesë e oksigjenit fëmijë.


 • Verdhëz neonatale i zgjatur ose i rëndë mund të jetë një faktor i dëmshëm deri në zhvillimin e paralizë cerebrale sepse bilirubin është qelizat toksike trurit dëme.


 • Çfarë duhet të shikoni për

  Kusht i fëmijës vlerëson spital pediatër lindjes dhe klinikat. Por nëna ime e sheh fëmijën e saj dhe gjithmonë mund të vëreni diçka të rëndësishme që mund të ndihmojë mjeku të bëjë një diagnozë dhe trajtim fillimin në kohë. Prandaj, ju duhet ta dini se është e rëndësishme që normalisht, dhe se - nuk ka. Çfarë duhet të shikoni për?


  Para së gjithash, nëse ndonjë prej faktorëve të dëmshme gjatë shtatzënisë dhe lindjes.

 • Nuk janë mosha "rregulla" të caktuara kur një fëmijë i shëndetshëm duhet të mësojnë për të mbajtur kokën, të ulen, të kthehet, të marrë një lodër dhe t. E. Mundohuni të shikoni objektivisht nëse fëmija juaj është në zhvillim siç duhet.
 • Zhvillimi emocional i fëmijës duhet të ndryshojnë me moshën. Në fëmijës buzëqeshje muaj, 2 muaj - hulit, 6 muaj duket të flasim e parë, dhe në 10 muaj - një belkit diferencuar, magazina. Vjeçar fëmija ka një fjalor prej 10 fjalëve. Zhvillim i vonuar në këto dy pika mund të përkufizohet si vonesë në zhvillimin psikomotor.
 • Mom duhet të lajmërojnë abuzim fëmijë muskujve ton.

  Çdo fëmijë lind me rritjen e tonin e muskujve (muskujve tensionuar), por tani për tani ai është. Nga gjashtë javëve të reduktuara hypertonicity në stilolapsa, 3-4 muaj - këmbët. Nëse jo, prindërit duhet të ruajnë. Ulur tonin e muskujve kur një fëmijë i plogët "tryapochnoy" - gjithashtu shkak për shqetësim.
 • Mom duhet nxeh çdo asimetri në trup. Ndoshta asimetri e tonin e muskujve kur një fëmijë është në shpatar pozicion, një stilolaps të qetë dhe të korrigjohet, të tjera - të lakuara dhe të tendosura. Ndoshta asimetri lëvizjet kur një foshnje gjymtyrë lëviz shumë më mirë se sa të tjera.

  Gjymtyrët Ndoshta ndryshme trashësi, është gjithashtu e rëndësishme në njoftim.
 • "Restless" fëmijë - edhe një arsye për shqetësim. Vetëm për shkak se foshnja nuk qaj. Nëse fëmija juaj është e thatë, ushqyer dhe ajo nuk ka dëm bark - ajo duhet të jetë i qetë dhe i gëzuar, miqësore. Papërligjur larg qarë, shqetësime gjatë gjumit, më besoni, kanë një shkak.
 • Konvulsione në fëmijën të bëjë ndonjë shkaku nënë "të shpejtë". Por foshnjat nuk janë gjithmonë konfiskimet. Analoge e tyre minimale mund të jetë zdryhuvannya, pika e papritur ndaluar e parë. Ndonjëherë ajo mund të vëreni vetëm duhet.
 • Shenjat e çrregullimit në sistemin nervor dhe është "marbling" dhe cianoza e lëkurës, djersitje të tepruar, asfiksim, papritmas doli nga sëmundje ose vaksinimit hedh një sy apo asimetri e nxënësve. • Ku dhe si trajtim

  Duhet të trajtohen menjëherë dhe siç duhet. Vetëm për shkak se viti i parë është shumë e rëndësishme për fëmijën. Së pari, sistemi i tij nervor, qelizat nervore janë në rritje, "pjekur" janë formuar, fëmija ende në masë të madhe "fruta". Ndihmojë atë, të lejojë shter të gjitha rezervave shërim. Së dyti, gjatë 6-12 muajve të parë të jetës i dëmtuar qelizat nervore ende "të sëmurë" dhe, prandaj, trajtim dhe shërim të mundshëm. Më pas, i njëjti do të vetëm rehabilitimi, përshtatje në jetë se disi "popravylosya."


  Pra, përgjigja në pyetjen se kur për të shkuar në një neurolog. Në muajin e parë të jetës duhet!

  Nëse fëmija juaj është diagnostikuar me encefalopati perinatale, të kërkojë ekspert në vitin e parë të jetës për çdo 2 muaj.


  Ku të shkoni?
  Go përmes zyrtarit të kërkuar në klinikën neurologjike fëmijëve specializuara s. Vetëm kur këta fëmijë janë trajtuar gjatë. Ndoshta kushtet nuk janë ideale, por specialistë të kualifikuar dhe mbi çështje të tilla "qen e hëngra". Por gjëja më e rëndësishme! Qendrat mjekësore gjithashtu shpesh të specializuar në trajtimin e fëmijëve, pas 3 vjet dhe më të përqendruar në rehabilitimin. Dhe ju dhe unë duhet të trajtohet dhe të jenë të shëndetshme! A nuk e lë të vërtetë të vlefshme për herë të fëmijës suaj, sepse trajtimi i duhur në vitin e parë të jetës në raste të rënda mund të shpëtojë nga paralizë cerebrale ose të ndihmojë në parandalimin e aftësisë së kufizuar.

  Informacion nga neni T.Schukinoy, Yu Berdnikovovoy "fëmijë të shëndetshëm"