Çfarë wenÇfarë është një lipoma

Lipoma - një tumor i indit dhjamor, kështu që një tjetër emër lipoma - "wen". Emri "lipoma" vjen nga fjalët greke «lipos» (yndyrë) dhe «OMA» (tumor). Shkaku i lipomas, si tumoret e tjera është i panjohur. Duke ndërtimin e saj përfshin indet lipoma yndyror dhe indet e tjera, shpesh ind lidhës. Nëse indeve dhjamore mbizotërues, lipoma është e butë kur ind lidhës është më e dendur.


Ku janë lipomas

Lipoma më shpesh nën lëkurë, dhe zakonisht ndodh në formën e edukimit të butë apo fleksibël, pa dhimbje, mobil. Ndonjëherë touch nuk përcaktojnë lipomas lobulation. Lipoma mund të formohet në çdo vend të trupit - të tilla si kokë, në këmbë, në dorë në pjesën e prapme - se kudo ku ka ind dhjamor.

Ndonjëherë edhe penis lipoma.


Lipoma Pse manifestuar

Lipoma më shpesh nën lëkurë, dhe zakonisht ndodh në formën e edukimit të butë apo fleksibël, pa dhimbje, mobil. Ndonjëherë touch nuk përcaktojnë lipomas lobulation. Lipoma mund të formohet në çdo vendndodhjen e trupit ku ind yndyrë është - on kokës, në këmbë, në anën e pasme.

Sizes shkojnë nga lipomas arra në kokën e foshnjës. Me pak përjashtime, lipomas janë asimptomatike, edhe pse ndonjëherë e dhimbshme, mund të shkaktojë parehati, shtrydh organet përreth. Degjenerimi i keq është e rrallë. Major, ajo që ne i kushtoj vëmendje - këtë defekt kozmetike për shkak të moshës së madhësisë lipoma rritet.Nëse lipoma - një tumor, sa e rrezikshme

Në shumicën e rasteve lipoma nuk është e rrezikshme, si ajo është një tumor beninj. Siç e dini, të gjithë tumoret janë të ndarë në beninje dhe malinje. Tumoret beninje të rritet ngadalë, pa thekshëm në organet e afërta, ata janë vetëm shtyjnë indin duke u ndarë nga kapsulës së tyre - një mill e indeve lidhës.


Shkaku i lipomas

Shkaku i lipomas, si tumoret e tjera është i panjohur. Duke ndërtimin e saj përfshin indet lipoma yndyror dhe indet e tjera, shpesh ind lidhës. Nëse indeve dhjamore mbizotërues, lipoma është e butë kur ind lidhës është më e dendur.


Cilat janë trajtimi im i lipomas

Vetëm trajtim i mundshëm për lipomas janë heqja e tyre kirurgjikale. Lipoma të hiqet në dy situata: në qoftë se ajo është një defekt kozmetike, dhe në qoftë se një vend pranë organeve të rëndësishme ajo squeezes ato dhe i jep punën e tyre. Në të gjitha rastet e tjera lipo nuk mund të hiqni.

Deri në kohën e fundit për të hequr lipomas gjithë pacientët kishin për të kryer seksione mjaft të mëdha të një gjatësi të përcaktuar nga madhësia e lipomas. Aktualisht, mundësi për të aplikuar teknikat e reja kirurgjike - kirurgji endoscopic, në të cilën lipoma hiqet duke përdorur një endoscope (sistem optik që është e lidhur me kamera) dhe / ose Liposuction, thithje yndyrë është lipoma përmes një tub.

Natyrisht, këto teknologji të sigurojë një efekt shumë të mirë kozmetike. Megjithatë, për të përcaktuar nëse transaksioni në këtë pacient të veçantë duke përdorur teknologji të tilla vetëm mund kirurg. Gjithashtu, mbani në mend se gjatë operacionit, kirurgu mund të vendosë për të kaluar në një qasje të rregullt përmes një prerje, nëse karakteristika strukturë apo vendndodhja anatomike e tumorit nuk lejon të sigurt të kryejnë kirurgji kozmetike. Lipomas vogla mund të hiqet nën anestezi lokale pa hospitalizimin e pacientit, për lipomas mëdha mund të kërkojnë anestezi dhe shtrimin në spital për 1-2 ditë.

Rezultatet e trajtimit kirurgjik është zakonisht i favorshëm.

Herë pas here mund të ketë një përsëritje, dmth lipoma regrowth në të njëjtin vend. Në raste të tilla, ju mund të kenë nevojë reoperation. Për fat të mirë, raste të tilla janë të rralla.

Informacion nga artikullin "Lipoma"