Çfarë është erozioni


 • Çfarë është erozioni?
 • Çfarë ankues?
 • Hequr qelizat e "gabuar"
 • Jo pas, por para!
 • Përse nuk i pëlqen qafën e mitrës
 • Si për të kuruar erozionin

  Çfarë është erozioni?

  Çdo gjë në qafën e mitrës mund të shihet si pika të - ajo mbulon defektet Mukoza (epiteli) - të quajtur Erozioni - thotë kreu i departamentit të gjinekologjisë në Spitalin Klinik Moskë qytet, Dr. m. n. Elena Kauhova. - Erozioni fakt sinqertë (të ngjashme me ulcers) bit.

  Ato zakonisht shfaqen për shkak të inflamacion purulent apo lëndim. Shpesh ne jemi të ballafaquar me gërryerjet e rremë. Ato përfaqësojnë zonat me krejtësisht ndryshme, jo karakteristike në sipërfaqen e jashtme të epiteli mitrës - copa tumor beninj gjëndrave.

  Normalisht epiteli i gjëndrave mbulon vetëm pjesën e brendshme të jakës.

  Çfarë ankues?

  Erozioni mund të ndodhë në çdo moshë, ata nuk do të kursejë edhe vajzat e reja që nuk janë seksualisht aktive.
  Fakti se një grua ka sëmundje, ajo mund të jetë në dijeni për muaj apo edhe vite dhe e di vetëm pas një vizite te gjinekologu. Ankesa më e zakonshme - shkarkimit (mukusit është prodhuar nga epiteli gjëndrave). Ata mund të jenë të lehta, i dobët, me infeksion - të gjelbër ose të verdhë. Ndonjëherë ajo bën gruaja përdorni gjithmonë spacers.

  Ankesa e dytë - rozë apo diktim gjatë intimitetit me bashkëshortin e saj.


  Kjo është një simptomë serioze që mund të tregojë zhvillimin e tumoreve malinje. Në mënyrë tipike, erozioni pakomplikuar e femrave nuk ndjeni ndonjë dhimbje. Ato ndodhin kur një inflamacion infektive të vaginës.

  Përkundër faktit se mjeku mund të zbulojë erozion në shqyrtimin e zakonshëm duhet domosdoshmërisht të jetë një studim në thellësi, nën mikroskop (kolposkopia), Citologjia (shpifjeve-scraping) - për të siguruar që asnjë degjenerim fillon në kancer, dysplasia.

  Nëse rezultatet nuk tregojnë procesin e dëmtuar, biopsi gratë e reja nulliparous nuk është e rekomanduar është marrë për qafën copë histology (nuk ka studiuar qelizat individuale kapur në shtupë si në Citologjia, dhe një fetë të vetme të indeve).

  Kjo mitër shtesë trauma. Përveç kësaj, duhet të bëhet biopsi scraping kanalin e qafës së mitrës (kalon brenda qafë dhe lidh atë në mitër), dhe nganjëherë të gjithë mitrës.

  Hequr qelizat e "gabuar"

  Normalisht erozioni gra ankohen për shpifje të dobët. Pra, para se ju trajtoni qafën e mitrës, është e nevojshme për të rregulluar florën e vaginës. Kjo nuk është gjithmonë e mundur, sepse ajo mbështet erozionin e inflamacionit. Shpesh gratë pini muaj pafund e antibiotikëve, duke rezultuar në ekuilibër ndërprerë baktereve në vaginë, të zhvilluar candidiasis (mëllenjë). Prandaj ndjekje e "pastërtinë" e florës padobishme. Të mjaftueshme për trajtim tradicional anti-inflamatore (të gjithë mjekët e dinë se çfarë është), dhe pastaj të marrë qafën.

  Erozioni kurimin - pastaj hequr epitelin gjëndrave në sipërfaqe të mitrës. Të gjitha procedurat janë kryer mundësisht jashtë pas menstruacioneve. Së pari, ka disa garanci që asnjë shtatzënisë. Së dyti, shumica do të shërohet. Pas trajtimit të mukozës së mitrës mbulohen 8,10, një maksimum prej 12 javësh. Por burri i dashur duhet të "vuajnë" 3-6 javë.

  Jo pas, por para!

  Ajo përdoret për të se gratë e reja nulliparous për lindje çdo mase të marrë për të eliminuar erozionit është e nevojshme. Në të mirë të emëruar tampona. Megjithatë, nuk trajtohet i rrezikshëm për shkak se ajo mund të shkaktojë erozion e tumorit.

  Gjithashtu, zonat e zhveshur mukusit lehtë të vini deri një infeksion. Një proceset lokale inflamatore në ana e tij mund të çojë në shterpësi.

  Është vërtetuar se një në katër gra nuk janë në gjendje të krijoj pas trajtimit të krijoj qafës së mitrës dhe të lindë. Përafërsisht 70% e erozionit të madh të inflamacionit të shkaktojnë shtatzëni ektopike dhe shtatzëni. Fakti që në të sëmundjeve infeksionit cervikal në kombinim me ndryshimet në aciditetit e vaginës është ndërprerë shpejtësinë e lëviz spermës në vezë. Prandaj, në qoftë se një grua është duke planifikuar që të ketë një fëmijë, është e nevojshme së pari për të zgjidhur problemin e erozionit.

  Gjatë muajve të parë të shtatzënisë dhe gji trajtojnë mitrës nuk është i rekomanduar.

  Përse nuk i pëlqen qafën e mitrës:

 • abortet e shpeshta
 • aktivitet shumë herët seksual
 • infeksionet e shpeshta gjenitale
 • Kontracepsioni i gabuar
 • mosbalancim hormonal
 • plagosje prishet.

  Si për të kuruar erozionin:

 • mbylljen (vaj, me antibiotik, etj) - ka pak efekt
 • trajtimi i substancave medicinale qafës së mitrës (si solkovahyn, vahotil) - dhimbshme dhe traumatike
 • Djegia e energjisë elektrike (electrocautery) - nuk rekomandohet gratë nulliparous, mund të formojnë plagët, qafë bëhet palakueshëm, dhe kjo do të çojë në komplikacione gjatë lindjes së fëmijës
 • Ndikimi i një rreze lazer - prerje saktësi të lartë, duke ruajtur inde të shëndetshme, shërim i shpejtë
 • trajtim me nitrogjen të lëngët (Cryosurgery) - dëmtuar zonë "vymorozhuyetsya" në inde të shëndetshme; pas rrjedhën e trajtimit të qafës "thaws" - qëndron jashtë të lëngshme të qartë
 • elektroradioluch - të shpejtë, pa gjak.