Çfarë është ekzemë


 • Ekzemë ndikon marrëdhënie personale dhe jetës familjare
 • Ekzemë ndikon zhvillimin e karrierës
 • Të dhëna statistikore
 • Ndikimi i stresit
 • Çfarë duhet të bëni?

  Ekzemë ndikon marrëdhënie personale dhe jetës familjare

  Simptomet e ekzemë përfshijnë thatësi, inflamacion të lëkurës dhe kruarje intensive.

  Shumë njerëz të cilët nuk vuajnë nga ekzema, trajtojnë atë si një skuqje të lëkurës të thjeshtë, por për miliona njerëz ekzemë - një sëmundje kronike që ndërhyn me jetën normale. Ndonjëherë shenjat e ekzemë mund të jetë aq i vogël që duket aspak i dukshëm. Por shpesh sëmundje është e vështirë deri në pikën që parandalon gjumë, shkojnë në punë dhe të bëjë punët e zakonshme

 • Ekzemë prek anëtarët e familjes dhe miqtë;
 • Ekzemë ndikon marrëdhënie seksuale me një partner;
 • 43% e njerëzve që vuajnë nga ekzema, me dhimbje të reagojnë për të prekur dhe turp nga trupi i tij;
 • 85% - turp nga pamja e tij;
 • Gjatë shumë adoleshentë që vuajnë nga ekzema, ngacmohen për shkak të paraqitjes së tyre;
 • Disa njerëz që vuajnë nga ekzema, një sëmundje e pengon duke e bërë miq.
 • Ekzemë ndikon zhvillimin e karrierës

 • Gjatë vitit, pacientët janë të detyruar të marrin leje të sëmurë për shkak të ekzemë nga një mesatare prej 2,5 ditë;
 • Për një në gjashtë pacientët e rritur ekzemë ishte një pengesë për zhvillimin e karrierës së tyre;
 • Një në dhjetë të rriturit mendojnë se ajo është objekt i diskriminimit në vendin e punës;
 • 36% e pacientëve të moshuar se 14 vjet, besoj se ekzemë ndikon në përqendrimin e vëmendjes së tyre.


 • Ekzemë nuk është ngjitëse - ajo nuk mund të transmetohet nga personi në person. Shumë të rinj vuajnë nga ekzema, i hutuar llojin e lëkurës, kruajtje e tyre të vazhdueshëm dhe të vazhdueshëm, kruarje ndonjëherë pavullnetshme. Natyrisht, ekzemë nuk është imagjinuar rrezik për jetën sigurisht ndikojnë dukshëm cilësinë e tij.

  Të dhëna statistikore

  Ekzemë (pezmatim i lëkurës atopic) - një problem serioz për miliona njerëz, dhe problemi nuk është vetëm fiziologjike, por edhe psikologjike. Në mënyrë tipike, pacientët me ekzemë të ketë një ndjenjë të siklet dhe ankth, humbasin besimin, vuajnë nga vetëbesim të ulët, izolimi social, çrregullime të rënda të gjumit.

  Për shembull, ata detyrojnë veten të braktisin aktivitetet e tyre tradicionale - të tilla si sport ose duke marrë pjesë në ngjarje publike.

  Këtu janë disa statistika:

 • 73% e të rriturve që vuajnë nga ekzema, e shqetësuar për pamjen e tyre.
 • Në sëmundje akute 86% e pacientëve të shmanget profesionin e tij të zakonshme.
 • 51% e pacientëve të ndjehen të pakënaqur ose depresion për shkak të sëmundjes së tij.
 • Perspektiva e trajtimit corticosteroid janë të shqetësuar në 76% të pacientëve.
 • Ndikimi i stresit

  Një faktor i rëndësishëm që provokon përkeqësimin e ekzemë është stresi. Ai efekt negativ në sistemin nervor, mbrojtjen imunitare, rregullimin hormonal dhe shumë funksione të tjera.

  Megjithatë, stresi rri njeri në çdo hap, dhe një nga detyrat më të rëndësishme të vuajnë ekzemë - të përpiqen për të gardh veten nga situata të tilla. Kjo - çelësi i suksesit në trajtimin e pacientëve.

  Mjekët rekomandojnë të organizojnë jetën tuaj në mënyrë që periudhat e pashmangshme e stresit alternuar në ditët e sotme me periudhat e jetës relative të qetë, dhe emocionet negative ndryshuar domosdoshmërisht pozitive.

  Çfarë duhet të bëni?

 • Zgjidhni rrugën më të qetë për të punuar.
 • Mundohuni të zgjidhni një aktivitet të qetë.
 • Mëso për të kontrolluar gjendjen tuaj emocionale.
 • Pyetni të afërmit për t'ju ndihmuar rreth shtëpisë.

 • Mundohuni të shmangur konfliktin.
 • Provoni mbajtja e një ditari.
 • Ju nuk jeni vetëm - të përpiqen për të gjetur mbështetjen dhe mirëkuptimin e njerëzve me probleme të ngjashme. Për shembull, të marrë pjesë në komunitetet e njerëzve që vuajnë nga ekzema.
 • Informacion nga artikullin "Çfarë është ekzemë?"