Çfarë dizenteri


 • Dizenteri, simptomat e dizenteri
 • Diagnoza dhe trajtimi i dizenteri

 • Dizenteri, simptomat e dizenteri


  Dizenteri -
  sëmundje ngjitëse infektive zorrëve. Kjo ndodh në të gjithë botën
  njerëz të të gjitha moshave, por veçanërisht i përhapur merr nxehtë
  sezon.

  Burimi i infeksionit është
  njeri i sëmurë. Infeksioni ndodh kur dizenteri jo-pajtueshmërisë
  higjienën personale. Dizenteri - një sëmundje e duarve të pista. Megjithatë,
  ju mund të merrni të sëmurë, dhe të hahet kontaminuar ujit apo ushqime momente të tilla
  ujit dhe nuk trajtohet termikisht.

  Periudha e inkubacionit të sëmundjes - nga orët neskolkoih në 2-3 ditë.

  Ngacmues
  Sëmundja shkakton inflamacion të murit të zorrës së trashë.

  Shef
  simptomë e dizenteri - jo shumë e bollshme, diarre private me mukozë,
  qelb, gjak, të errët thirrje e gjelbër dhe të rreme të pastroj, kështu
  i quajtur tenesmus. Përveç kësaj, pacienti
  shkelur shëndetin e përgjithshëm, të përzier, të vjella, ulur
  oreksi, dhimbje koke shqetësuar. Me zhvillimin e sëmundjes mundet
  zhvillimi i dehidratim.


  Diagnoza dhe trajtimi i dizenteri

  Diagnoza e dizenteri
  vënë infectionists për simptoma të shumta. Përveç kësaj
  emërojë studimet që lejojnë patogjen për të sqaruar dhe të aplikuar
  antibiotikët të ngushtë-spektrit - lashtat feces.

  Trajtim
  dizenteri kryhet në spital.


  Në trajtimin e dizenteri mjeku vendos
  Dy objektivat - duke luftuar mikrob-infektive (e përdorur
  antibiotikët) dhe kompensim për humbjen e lëngjeve - pije të bollshme
  dhe injeksione intravenoz e zgjidhjeve të posaçme.

  Me mirë
  rezistenca ndaj sëmundjeve është shëruar plotësisht në 7-10 ditë
  por ndonjëherë mund të fitojnë dhe karakter undulating (zakonisht kjo ndodh
  në njerëzit që nuk e kishte emëruar plotësisht kurs mjek
  trajtim, kërcënuese format e sëmundjes kronike).


  sëmundja është e nevojshme për të kontrolluar mundur
  Komplikime të dehidrimit dhe zorrë rrugëdalje (këputje zorrës së trashë).
  Në këtë të fundit dëshmohet nga pamja e gjakut në feces.

  Zbulim i madh
  kërkon kirurgji të menjëhershme.

  Imuniteti të shërohet nga e paqëndrueshme, mund të ketë raste të infeksionit korrente.

  Informacion nga neni "dizenteri".