Çfarë hypokinesia


 • Hypokinesia

 • Hypokinesia

  Hypokinesia - rënie në lëvizje vullnetare për shkak të natyrës së punës së detyruar; mobilitet i ulët, mungesa e aktivitetit fizik të njeriut. Futja e progresit shkencor dhe teknologjik në prodhimin e çoi në një rishpërndarje të ngarkesës grupe të mëdha muskujve në muskujt e vogla të krahut dhe parakrah dhe shkaktoi një rënie në aktivitetin e përgjithshëm me motor në punë - hypokinesia profesional. Duke pasur grupet profesionale që kryejnë punë në pozitë të ulur punës. Studimi i gjendjes fizike të popullit "joaktive" profesione kanë treguar se performanca fizike ata ulur ndjeshëm në krahasim me njerëz të angazhuar në kulturën fizike dhe sportive.  Një teknikë efektive për përcaktimin e shumës së aktivitetit motorik është për të numëruar numrin e hapave për person në ndryshim dhe të ditës - si në punë dhe në fundjavë dhe numërimit enerhotrat. Profesionet e punëtorëve ulur 'të bëjë për ndryshim hapa 2008-2299, konsumojnë 801-879 kalori ose 1,79-1,83 kcal / min. Gjatë ditë gjatë ditëve të javës numri i hapave është 193 8023-10 dhe 8928-11 fundjavë 590 kcal e konsumit të energjisë në 2195 dhe 2698 kcal respektivisht. Këto të dhëna tregojnë se vëllimi i personave të anketuar aktivitetit motor janë në kufirin e poshtëm të "normale" karakteristikë e punës lehta fizike.


  Mungesa e aktivitetit motorik gjatë ditëve të javës nuk kompensohet në kohë të lirë në fundjavë.

  Hypokinesia është një nga faktorët e rrezikut të ndryshimeve patologjike në trupin e njeriut, sëmundjet e sistemit kardiovaskular, trashje dhe çrregullime të sistemit musculoskeletal. Ndër pasojat më të rrezikshme të aktivitetit të ulët motorike e trazirave të izoluara të njeriut në sistemin kardiovaskular. Individët që punojnë në kushte të hypokinesia, ka një rritje në normë zemër (HR) në reduktimin e pushimit 20% në funksion kontraktil të muskulit të zemrës dhe të normës së saj relaksimit, përkeqësimi rregullimin normë zemër. Përshtatjen e stresit muskujve të zemrës është kryesisht për shkak të rritjes së normës së zemrës me një rritje relativisht të vogël në vëllimin e gjakut systolic, i cili konsiderohet si reagim i paefektshëm që kontribuon në sosje e shpejtë të rezervave funksionale të zemrës dhe ka një rëndësi të pafavorshëm paralajmërues në zhvillimin e sistemit kardiovaskular.  Niveli i palestër fizike e personit gjithashtu varet nga zhvillimi i lodhjes. Në fund të turnit të punës do të përfshijë: një rritje në periudhë latente e thjeshtë përgjigje vizuale-motorike në pacientët me nivele të larta dhe të ulëta të performancës së përgjithshme fizike në 7 dhe 19% përkatësisht në krahasim me vlerat bazë (në punë); ulje në shpejtësinë e përpunimit të informacionit - 10 dhe 21%; ulje në furçë muskulare durim - 11 dhe 27%; ulje stabilitetin e vizionit të qartë - për të 9 dhe 16%. Zhvillimet e funksioneve fiziologjike gjatë ndryshimeve të tregojnë një lodhje punëtor zhvilluar trup, thellësinë dhe ashpërsia është dukshëm më i madh në personat me nivel të ulët të palestër fizike.
  Hypokinesia profesional në mënyrë të konsiderueshme rrit ndikimin në trupin e njeriut faktorët e tjerë të procesit të punës, të tilla si neuro-emocional stres dhe monotoni. Emocionet negative të bëhet intensiteti i theksuar dhe natyra e stresit. Reduktimi i rezistencës emocionale për të theksuar faktorët emocionet negative janë më vështirë të transferuara për njerëzit. Hypokinesia kombinuar me një nivel të lartë të neuro-emocional stresit mund të shkaktojë përçarje të përgjigjeve adaptive të njeriut. Një mjet efektiv për rritjen e mundësive për të përballuar stresin psiko-emocional duhet te rritur aktivitetin fizik.


  Për ata me një nivel të ulët të palestër kërkohet klasave fizike 30-40 minuta 4-5 herë në javë për 10-12 muaj. Për ata me një nivel mesatar të klasave fizike palestër të përshtatshme për 20-30 minuta 3 herë në javë për 8-10 muaj. Për ata me një nivel të lartë të palestër mundur klasa fizike për 10-15 minuta 1-2 herë në javë.

  Për të kompensuar mungesën e aktivitetit motorik janë përdorur:

 • gjimnastikë industriale;
 • Mësimet e grupit mënyrë parandaluese të ditës (të rregulluara dhe mesditë);
 • klasa individuale në një biçikletë stacionare, në mënyrën e të ditës dhe në kohën e tij të lirë;
 • Mësimet e grupit restaurimit dhe parandaluese pas punës dhe në fundjavë;
 • i pavarur studim - running, ski, not, etj
 • Në disa raste, ky kusht çon në pasivitet.

  Informacion nga artikullin "Hypokinesia."