Çfarë është hyperhidrosis


 • Rritja e djersitje ose hyperhidrosis
 • Trajtimi i djersitje e tepruar


 • Rritja e djersitje ose hyperhidrosis

  Hyperhidrosis Termi (djersitja e tepruar) e ka prejardhjen nga fjala latine "hiper", që do të thotë rritje dhe "hidrike", e cila korrespondon me ujë të fjalës ruse. Rritja apo mjekët e tepruar djersitje quhet hyperhidrosis.

  Të paktën një herë në jetën e tyre, të gjithë me përvojë siklet e papritur "frikësuar" dhe duart e "promoknuvshih 'ose dripping pika djerse nga sqetull. Dhe kjo është në rregull. Kjo është normale kur ka shtete të tilla në mënyrë sporadike nëpër jetë në përgjigje të "stuhia emocionale".

  Shfaqja e pikat e djersës në shoferit të tij ballin vetëm uvernuvshis i KAMAZ apo duar të lagura e një gruaje që ka një gjerdan diamanti për disa milion dollarë.

  Sistemi nervor i përgjigjet emocioneve njerëzore palpitations zemrës, presionin në rritje, duke sjellë në tonin e muskujve. Në situata ekstreme, reagojnë dhe gjëndra djerse, të cilat fillojnë të sekretojnë përvojë të madhe. Këto kushte nuk përfshijnë sëmundje mjekësore.

  Hyperhidrosis - një gjendje patologjike. Djersitje të rënda mund të fillojë edhe me valët e vogla, apo edhe menduar dora. Ajo është vetëm duke vuajtur nga hyperhidrosis mendoj se ai do shtrëngim duarsh si duart në çast të bëhet i lagësht.


  Shfaqja e pikat e djersës në shuplaka duke shkaktuar frikë, e cila nga ana shkakton edhe më shumë djersitje. Rrethi vicioz patologjike, siç thonë ata psikologë. Dhe thyejnë atë vetë forca nuk është për të gjithë. Kjo duket të jetë një problem i thjeshtë dhe banal si hyperhidrosis zhvillohet në një problem të tillë si neurozë dhe depresioni, e cila nënkuptonte makinë ka një problem - dështimit në jetën e tij personale, dështimi në punë.  Trajtimi i djersitje e tepruar

  Deri tani, mjekët shumë vite trajtojnë rritur djersitje përdorimin e drogës formalinë, qetësimin tableta dhe madje edhe hipnozë. Edhe pse gati 50 vjet, nuk është një metodë radikale për të eliminuar djersitje të tepërt të shuplaka dhe t'i shtyer fytyrës.

  Njohja e statusit të djersitje të tepruar të palmave arritur kulmin e saj pas SHBA në këtë sëmundje kostot e transaksionit janë të mbuluar nga sigurimi shëndetësor. Ndoshta në disa Ministrinë e Shëndetësisë pranon se pëllëmbës hyperhidrosis - disabling kusht eliminon pjesëmarrjen e njerëzve që vuajnë nga ajo në një numër të specialiteteve.


  Duke folur për hyperhidrosis duhet të bëjnë dallimin në mes të dy shteteve - të përgjithshëm dhe lokal djersitje djersitje e tepruar. Në shumicën e rasteve, thotë hyperhidrosis lokale Essential. Ky lloj i hyperhidrosis kanë shumicën e rasteve.

  Ende nuk e di pse ekziston ky lloj i hyperhidrosis (si ai quhet e domosdoshme). Total ose i përgjithësuar djersitje mund të jetë për shkak të disa arsye (infeksionet, endokrine, tumoret, etj). Si rregull, në raste të tilla nuk është gati lokal dhe të hyperhidrosis përgjithshme, djersitje dmth nga të gjithë sipërfaqen e lëkurës.

  Rritja e djersitje mund të jetë jo vetëm në shuplaka, por edhe në sqetull. Hyperhidrosis nuk është entitet pazakontë.

  Related relative të hyperhidrosis është eritrofobiya. Përkthim i fjalëpërfjalshëm do të thotë "frikën e të qënit i kuq". Njerëzit që vuajnë nga kjo gjendje, emocion vogël fillon të skuqem fytyrën.

  Shpesh ata përjetojnë vështirësi serioze në deklaratat publike dhe madje të hyrë të huajin. Gjithashtu, si me hyperhidrosis vetëm një mendim se një person mund të skuqem, çon në atë person fillon intensivisht vjollcë.

  Informacion nga artikullin "djersitje (hyperhidrosis) - Diagnoza dhe trajtimi i djersitje të tepruar"