Çfarë është gynecomastia


 • Gynecomastia dhe shkaqet e gynecomastia
 • Si është trajtimi i gynecomastia

 • Gynecomastia dhe shkaqet e gynecomastia

  Gynecomastia është zhvillimi dhe rritja e kancerit të gjirit në meshkuj. Gjëndër qumështit mund të rritet në meshkuj me disa kushte të caktuara fiziologjike janë normale.

  Kjo periudhë neonatale. Boys janë të lindur me të zgjeruar
  Zemrat. Kjo gjendje vazhdon për 2-4 javë, atëherë
  Zemrat reduktuar.

  Pjekuria seksuale gjatë adoleshencës mund edhe
  shoqëruar nga një rritje në gjëndrrat e qumështit. Kjo rritje normale
  ruhet deri në dy vjet.

  Në moshën e vjetër, për shkak të rritjes së të lidhura me moshën, në përmbajtjen e estrogjenit në zemrat e trupit zgjeruar.

  Gynecomastia në meshkuj mund të jetë në
  Sëmundjet natyra neendokrinnymi: shërim pasi të kenë shteruar
  periudhë, në kundërshtim me veshkat, cirozë të mëlçisë. Më
  Gynecomastia ndodh në çrregullime të sintezës ose veprimit në trup
  hormonet mashkull seksi - androgens (testosterone, Methyltestosterone).
  Kjo vjen pas sëmundjeve inflamatore testicular, në tumoret
  testiseve, pacientët sindromi Klinefelter. Rritja sekrecion në
  Trupi i hormoneve seksuale femërore - estrogjenit gjithashtu shkakton
  rritjen e madhësisë së gjirit në meshkuj. Estrogjene ndonjë më i madh
  numër të shfaqet në qelizat embrion meshkuj në tumoret


  test, tumoret veshkave feminiziruyut, tumoret e mushkërive ose
  organet e tjera, të shoqëruar nga hormon rritje -
  Gonadotropin chorionic. Kjo është gjithashtu e pavërtetë
  hermaphroditism.

  Gynecomastia ndodh dhe përdorimi i barnave të caktuara:

 • cimetidinës
 • relanium
 • mielosan
 • vinkristine
 • methyldopa
 • estrogjenit
 • Reserpine
 • sprironolakton
 • disa ilaqet kundër depresionit.
 • Zhvillimi i gjirit përcaktojnë seksin femër
  hormonet - estrogjenit dhe hormoneve - Hormoni. Në mashkullit
  normalisht ka një sasi të caktuar i estrogjenit (rreth 0.001% e
  Numri i androgens). Në kushte të ndryshme patologjike

  estrogjenit rritet përqindja e thyer ose veprimit
  hormonet mashkullore sex (ndjeshmëri reduktuar të indeve të
  testosterone). Nën ndikimin e rritjes estrogjenit dhe zhvillimit
  gjëndrrat e qumështit në meshkujt në llojin e femrave për të formuar hekuri
  lobules. Nëse ka një adenoma (beninje
  tumor i gjëndrave indeve) hipofizë prodhon një hormon
  Hormoni në rritjen e gjirit dhe zhvillimin e lidhës
  ind dhe rritur depozitat yndyrë në gji.


  Kanceri i gjirit në meshkuj normal është i pazhvilluar
  trupi, i përbërë nga dalë kanalet e shkurtër dhe yndyrë.

  Me Gynecomastia
  Rritjet e shtyjnë mënjanë gjëndër në madhësi dhe kompakt. Ajo mund të jetë
  i dhimbshëm në prekje. Rritja mund të jetë si një dhe dy
  Zemrat. Kur rritet kanceri i gjirit
  gjëndra në meshkujt mund të shkaktohen nga sëmundje ose gjëndra veten nëse
  tumoret e organeve të ndryshme është prodhimi i estrogjenit dhe
  Gonadotropin chorionic.

  Në renale rritje zemrat pamjaftueshmërisë në
  ndikimi i rritur nivelin e estrogjenit në gjak dhe për të reduktuar
  testosterone.

  Në cirroza e mëlçisë, që është më shpesh alkool,
  gynecomastia ndodh për shkak të testicular alkool-i detyruar.

  Në këtë mënyrë
  reduktuar prodhimin e tyre të testosterone.

  Zgjerimit të gjirit është për shkak të ulet hypogonadism testosterone (gonads funksion dështim) dhe në tumoret hormonally aktive të gjëndra veshkave dhe testise.

  Droga të çojë në gynecomastia në
  për arsye të ndryshme. Për shembull spironolactone drogës (veroshpiron) blloqet e
  Receptorët mashkull hormon seksi, efekt në reduktimin e tyre
  trupit, stimulon prodhimin e Hormoni cimetidinës.
  Droga anticancer të ketë efekte toksike për burra
  gonads - testiseve.


  Si është trajtimi i gynecomastia

  Trajtimi i Gynecomastia varet shumë themelor

  sëmundje që rezulton në zgjerimin e gjirit. Ndonjëherë, në qoftë se
  një i ri ka pasur një rritje të konsiderueshme në qumësht
  Gjëndra, ka një nevojë për kirurgji plastike.

  Në kancerit trajtim gynecomastia operative. Duke zvogëluar funksionin e gonads meshkuj zhvilluan terapi zëvendësimi të hormoneve.

  Gynecomastia Mjekësi zakonisht kalon për të hequr të drogës vetëm.

  Informacion nga artikullin "gynecomastia".