Çfarë hymenolepiasis


 • Hymenolepiasis
 • Si është hymenolepiasis
 • Trajtimi dhe parandalimi hymenolepiasis

 • Hymenolepiasis

  Hymenolepiasis - helmintiasis kronik (tsestodozy) që ndodh me hypovitaminosis dhe reaksioneve të rënda toksike dhe alergjike.

  Patogjene - tapeworms (cestodes) nana Hymenolepis (shirit xhuxh), më pak diminuta Hymenolepis (rat shirit).

  Shumica e rasteve, shirit xhuxh. Infeksioni Hymenolepis diminuta ndodh me gëlltitje aksidentale të ushtrive të ndërmjetme (mola mulli vemje, miell Khrushchak, disa Buburrecat). Burimi i infeksionit - një njeri i sëmurë. Në zonat e hymenolepiasis përhapur ascariasis nuk u takuan.

  Regjistruar më shpesh e fëmijëve 4-10 vjeç. Infeksioni më i zakonshëm samoobmezhuyetsya 15-16 vjet. Rastet vazhduan infeksione të vazhdueshme (20 vjeç e lart).


  Si është hymenolepiasis

  Traumatike zorrëve grepa mukozën parazitet duke shkaktuar dhimbje të barkut, diarre, vjellje. Produktet e mbeturinave të parazitëve të çojë në reaksionet alergjike (skuqje, urtikarie, vasomotor rinitit) të dysbiosis dhe vitaminë mangësi. Humbjen e sistemit nervor karakterizohet nga dhimbje koke dhe rritjes irritim. Vërejtur rrallë rritje në mëlçi.

  Metodat

 • Zbulimi i vezëve parazitare në feçe
 • Për të rritur efektivitetin e metodës në mbrëmje para se pacienti studim është bërë obligim fenisal 0,5-1 m.


  Drogës shkatërron nematod cipë dhe ndihmon release më shumë vezë
 • Rekomandon provimin e trefishtë në intervale të 5-7 ditëve, kështu që një provim të vetëm vetëm pozitiv në 50% të rasteve për shkak të vezëve të alokimit të frekuencave
 • Testi i gjakut: shenjat e anemisë, eosinophilia (rritja e numrit të eozinofileve në gjak), u rrit norma sedimentation eritrociteve.

 • Trajtimi dhe parandalimi hymenolepiasis

  Droga e zgjedhjes

 • Praziquantel 25 mg / kg një herë brenda pasi të hahet. Në një infeksion masiv është e rekomanduar për të përsëritur të drogës në javë.
 • Phenasalum - 2,3 g / ditë (fëmijët nën 2 vjet - 0,5 g, 2 deri në 5 vjet - 1 g, 5 në 12 vjeç - 1,5 g mbi 12 vjet - 2,3 g) në 4 teknikat çdo 2 orë (10, 12, 14 dhe 16 h) në dy kurset e 4 ditëve me një chotyrydobove interval apo 2 ditë me një interval prej 4-5 ditësh.

  Në ditën e trajtimit të rekomanduar lëngshme apo ushqim gjysmë të lëngshme degreased (8, 13 dhe 18 h).
 • Në mes cikle deworming (liruar trupin nga parazitët) të kryejë trajtim tonik (vitamina, kalcium).

  Për të konfirmuar largimin e trup nematod kryerjen feçe kërkimore në 1 dhe 3 muaj pas trajtimit.

  Parandalim

 • Një e sondazhit të fëmijëve, personelit dhe shërbimeve të shkollave nxënësit (duke përfshirë klasa 4) të paktën 1 g / vit
 • Nëse ju gjeni studim hymenolepiasis është gjithë anëtarët e familjes
 • Heqja e kontaminuara të punësuarve të biznesit të ushqimit për të punuar gjatë trajtimit
 • Higjienën personale
 • Informacion nga neni "hymenolepiasis."