Çfarë është hydronephrosis


 • Hydronephrosis
 • Manifestime të hydronephrosis
 • Si është diagnoza e hydronephrosis
 • Si është trajtimi i hydronephrosis

 • Hydronephrosis

  Hydronephrosis - një sëmundje e veshkave që karakterizohet nga
  Zgjerimi i sistemit të saj zgavër për shkak të shkeljes së rrjedhjes së urinës
  legen i veshkave.

  Faktorët që pengojnë rrjedhjen e urinës nga pelvisit, janë
  shkelje të ndryshme legen të qenët i qartë, segment uretër:
  ngushtimi i parregullt dhe dysplasia, shkarkimi i parregullt
  ureters, periureterit (ngjitet rreth
  uretres), ekseset fikse uretres, dhe më
  enët abnormale të veshkave, uretër ngathtësi, anomali renale, valvola dhe

  diverticula ureters, urolithiasis, Nephroptosis etj


  Ka tre faza e sëmundjes:

 • Faza I - të zgjeruara vetëm legen veshkave, funksionin e veshkave nuk është ndryshuar apo i prekur nga i butë.
 • II
  Faza - madhësia e veshkave rritur me 15-20%, në mënyrë të konsiderueshme legen
  zgjerimin murin e tij të hollë. Evakuimi shumë i shqetësuar
  legen aftësinë. Funksioni i veshkave është reduktuar me 20-40%.
 • Faza III - madhësia e veshkave rritur 1,5-2 herë. Bali dhe
  filxhan zgjeruar në mënyrë dramatike veshkave është një multi-zgavër.
  Nuk është një shqetësim i rëndë i pelvisit kapaciteteve evakuimi. Funksion
  veshkat është reduktuar me 60-80% ose më shumë. • Manifestime të hydronephrosis

  Manifestimet klinike të hydronephrosis të ndryshme dhe varen nga arsye
  shkaktuar urostaz, niveli i lokalizimit, shkalla e rrjedhjes së urinës
  i legen i veshkave, legen karakteristika anatomike, i njëanshëm
  ose natyra bilateral i procesit, nga komplikimet e sëmundjes, etj

  Simptomat më të zakonshme në pacientët me hydronephrosis janë:

 • Dhimbje në rajonin e mesit, karakterin e shurdhër dhemb me sulme periodike të dhimbje barku i veshkave
 • Palpovana tumor në kuadratin e sipërm për shkak të një rritje në madhësinë e veshkave
 • Hematuria (gjak në urinë) mund të jetë i përgjithshëm, vazhduan
  nga disa orë në ditë, më shpesh të vetme.

  Dukuri
  hematuria me hydronephrosis dhe kontribuon në pielonefrit kronike
  urolithiasis
 • Urinë e turbullt për shkak të pielonefrit kronike dhe prania e sasive të mëdha të plehut dhe urinës kripërave
 • Pafuqi, lodhje, rënie të performancës, gjumë të dobët, etj
 • Dështimi kronik i veshkave zhvillohet në
  Kushti i procesit dypalësh është kronik.
  Ne përshkruajnë simptomat mund të kombinohen ose alternuar dhe plotësohet, dhe
  gjithashtu rritet, zvogëlohet ose edhe të zhduket.

 • Si është diagnoza e hydronephrosis

  Fillor
  Metoda kërkimore në pacientit për shkak të dhimbjes

  Rajoni mesit ose prania e gjakut në urinë është ultratingull
  të veshkave dhe të fshikëzës. Kur hydronephrosis zbuluar
  rritje në madhësinë e veshkave, sistemit zgjerim pyelocaliceal
  reduktimin trashësinë parenchyma. Shenjat karakteristike të pengim
  legen, segment uretër është zgjeruar zgavrën
  veshkat sistemit dhe uretër jo vizualizimi.


  Kryesor
  metodat e diagnostikimit është metoda hydronephrosis ray:
  X-ray tomography dhe metodat e përllogaritur
  kontrast.

  Me metoda të imazhit janë përdorur:

 • urography intravenoz
 • Ureteropielohrafiya reaksionar
 • Metodat e X-ray zbulojë nivelin e pengesave,

  funksion sistemi i veshkave zgjerim zgavër të vlerësuar të dy
  veshkat.

  Aktualisht, diagnoza e hydronephrosis përdorur gjerësisht
  Metodat radioisotope: Radioisotope renography,
  scintigraphy dinamik me renografii kompjuterike, radioisotope
  renoanhiohrafiya. Këto metoda të lejojë detaje funksional
  veshkave, fazat hydronefrotycheskoy e procesit.


  Metodat moderne të diagnostikimit llogariten dhe magnetike
  me futjen e agjentëve kontrast të imazhit të cilat lejojnë
  të identifikuar shkakton hydronephrosis, anomali të veshkave dhe anije renale,
  Niveli dhe shtrirja e ndryshimeve në uretër.


  Si është trajtimi i hydronephrosis


  Mjekimi është kryesisht hydronephrosis
  operacional.

  Pacientët me fazë I në mungesë të hydronephrosis
  inflamacion kronik dhe urolithiasis treguar
  monitorimi dinamik.

  Në fazën II tregon kirurgjikale qëllimin trajtim orhansohranyayuschee
  e cila është për të rivendosur kalimin e urinës nëpër uretër.
  Tradicionalisht, operacioni është kryer, thelbi i të cilit ishte për të hequr
  segment i ngushtë i uretër dhe zbatimi i pieloureteralnoho ri
  soustya. Trajtim modern dhe më efektive është
  teknikë laparoskopike në të cilën restauruar plotësisht
  Funksioni i veshkave dhe uretër. Pacientët janë në spital një të shkurtër

  Termi (3-5 ditë). Kjo është për shkak se gjatë laparaskopike
  Operacionet e ka prerje të mëdha të lëkurës dhe muskujt.

  Në fazën e III hydronephrosis ruajtja veshkave nuk mund të kryhet dhe
  heqjen e saj. Infeksion ndryshe i mundshëm i veshkës së prekur
  në këtë rast tregon funksionimin e dëshmisë emergjente. Ku
  Mungesa e inflamacionit kronik gjithashtu e mundur dhe e dëshirueshme
  Heqja laproskopicheskoe i veshkave.


  Kështu, teknikat laparoskopike të luajnë një rol të rëndësishëm
  në pacientët me hydronephrosis. Këto teknika janë
  shumë efektive dhe të butë në të njëjtën kohë për pacientët.

  Informacion nga artikullin "Hydronephrosis".