Çfarë është hepatiti


 • Hepatiti E
 • Hepatiti E, diagnoza dhe trajtimi

 • Hepatiti E

  Më parë (për të zbuluar hepatitit B. virus E) është një sëmundje
  me hepatitin C, D, G, është pjesë e të ashtuquajturit hepatitis
  "As A as B".

  Mekanizmi i kontaminimi fekal-orale, dmth
  Sëmundja transmetohet nga një person i infektuar i cili identifikon virusin
  feçe. Në mënyrë tipike, virusi merr në trupin tuaj me kontaminuar
  ujë, të paktën - është futur nëpër duart e pista.


  Virus Sick
  Hepatiti E kryesisht të rinj 15-29 vjeç. Veçanërisht
  Kjo formë e hepatitit është e zakonshme në vendet me klimë të nxehtë dhe të varfër
  furnizimi me ujë.

  Moti në shumicën e rasteve të favorshme. Përjashtim është grua në tre muajt e fundit të shtatzënisë.

  Nga momenti i infektimit deri në fillimin e sëmundjes është 14 në 50 ditë.

  Hepatit
  E fillon gradualisht me dispepsi, përkeqësim në përgjithësi
  shëndetësor, ndonjëherë me një rritje të shkurtër në temperaturë. Përmes
  ndërsa ka verdhëz - yellowing e mukozës,
  sclera (sclera) dhe ndonjëherë - të lëkurës. Ndryshe nga hepatiti
  Dhe, me ardhjen e pacientëve verdhëz të ndjehen më mirë. Pas 2-4
  javë të fillimit vërejtur regres të simptomeve
  dhe shërim.

  Ndryshe nga llojet e tjera të virusit
  hepatiti me hepatit të rëndë E është e vëzhgoi shqiptohet
  dëmtime të mëlçisë dhe të veshkave.


  Hepatiti E kanë më shumë gjasa se hepatiti A,
  karakterizuar nga forma të moderuara dhe të rënda të sëmundjes.

  Për hepatiti
  E sigurisht në mënyrë tipike i rëndë në gratë që janë në pjesën e dytë
  shtatzënisë. Vdekja e këtij nënës ndodh në 40% të rasteve dhe vdekjeve
  fetus - pothuajse gjithmonë.

  Për këtë formë të hepatitit nuk është tipike e virusit dhe kronike.


  Hepatiti E, diagnoza dhe trajtimi

  Diagnoza dhe trajtimi i hepatitit E mjeku infeksionit të angazhuar.

  Guess disponueshmërinë
  Hepatiti E mund të kombinohet me simptomat e hepatit akut
  Tiparet e infeksionit (qëndrojë për 2-8 javë para sëmundjes
  në specifik për hepatitin rajonin E, ku përdorimi i ujit të papërpunuar,

  prania e sëmundjeve të tilla ndër të tjera).

  Diagnozë
  është i bazuar në prova laboratorike, duke përfshirë mungesën
  në shënuesve serum te hepatiti A dhe B. A shënues të veçantë
  konfirmuar diagnozën e hepatitit E kam antitrupat HCV
  E klasë IgM (IgM anti-Nev), të cilat janë të zbuluar nga ELISA
  Analiza ELISA i serum.

  Trajtim antivirale për
  hepatiti E nuk eshte caktuar. Në këtë nuk ka nevojë - përmes
  vjen një muaj e gjysmë shërim të plotë. Trupi i njeriut
  mjaft e fortë për të hequr qafe të virusit pa ndihmën e trajtimit.

  Ndonjëherë
  mjekët përshkruajnë terapi simptomatike për të eliminuar kryesore

  dhimbje, vjellje dhe simptoma të tjera të pakëndshme. Përveç kësaj, ajo është e rekomanduar
  Shmangni pirjen e alkoolit, të cilat mund të dobësojnë tashmë
  mëlçisë dëmtuar.

  Informacion nga artikullin "Hepatiti E».