Çfarë është Hepatiti g


 • Hepatiti G
 • Hepatiti G, diagnoza dhe trajtimi

 • Hepatiti G

  Hepatiti G (VHG) është mjaft e përhapur. Në frekuencën e patogjene zbulimit shkon nga 2% në 8% Moskë në Yakutia.

  Nga
  shprehje figurative e mjekëve britanikë, hepatit G - është vëllai i vogël
  Hepatiti C Hepatiti G transmetohet në të njëjtën mënyrë si hepatitit C, përmes
  gjak. Sëmundja është e përhapur në mesin e përdoruesve të drogës. I mundshëm
  si infeksion seksual dhe transmetimin e virusit nga nëna tek fetusi.

  Situatat në të cilat infeksioni ndodh më shpesh:

 • Transfuzion
  gjak. Në të gjithë botën, donatori mesatare është 0,01-2%
  bartës të viruseve të hepatiteve, kështu që tani dhuruar gjak

  para transfuzionit pranuesi shqyrtuar për praninë e viruseve hepatitit.
  Rreziku i infektimit është rritur në pacientët të cilët kërkojnë të përsëritura
  transfuzioni i gjakut ose gjakut produkteve.
 • Duke përdorur një gjilpërë
  njerëz të ndryshëm shumë herë rrit rrezikun e infeksionit. Kjo është
  Mënyra më e zakonshme e kontraktimit hepatitit G sot.
 • Viruset
  mund të transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual, por rreziku i transmetimit
  G hepatit përmes kontaktit seksual konsiderohet i papërfillshëm.
 • Shteg
  infeksion nga nëna tek fëmija (mjekët e quajnë atë "vertikal").
  Përafërsisht gjysma e fëmijëve të lindur nga nëna me praninë e ARN
  hepatitit B virus G, gjithashtu në gjendje për të identifikuar këtë shënues


  infektsii.Risk rrit në qoftë se një grua ka një formë aktive të virusit ose
  në muajt e fundit shtatzëna, pësoi hepatit akut. Probabilitet
  Infeksioni i fetusit në mënyrë dramatike rrit nëse nëna përveç B virusin e hepatitit,
  ka HIV. Me transmetimin e hepatitit qumësht të nënës.
 • Viruset e hepatitit G transmetohet nga tattooing, akupunkturë, veshi i mprehtë hala steril.
 • Në 40% të rasteve burim i infeksionit mbetet i panjohur.

  Nga
  manifestimet e saj të hepatitit G kujton Hepatitit C. Megjithatë, për
  ajo nuk është progresion tipike karakteristike e infeksionit të hepatitit C
  Procesi i zhvillimit të kesh dhe kancerit.

  Në mënyrë tipike, hepatitit akut G mund të ndodhë në formë klinikisht të rëndësishme dhe asimptomatike.

  Manifestimet klinike të hepatitit G studiuar sa duhet.

  I bazuar
  Forma akute e sëmundjes mund të përfshijnë: shërim, duke formuar
  bartës kronik B virus të hepatitit apo të zgjatur. Kombinim
  Hepatiti C mund të çojë në kesh.


  Hepatiti G, diagnoza dhe trajtimi

  Kryesor
  kriter në diagnozën shërbejë ndryshme klinike
  dhe parametrat laboratorike: një shënues i viruseve të hepatiteve, ndryshimet
  gjakut parametrat biokimike. Për diagnozën e hepatitit G është aplikuar
  metodë PCR (Zinxhir Polymerase reaksion), e cila mund të zbulojë ARN e hepatitit G.

  Objektivat e trajtimit:

 • Reduktuar ose eliminuar inflamacion të mëlçisë për të parandaluar hepatitit tranzicionit në kesh.
 • Reduktuar ose eliminuar sasinë e virusit në trup, përfshirë mëlçisë.
 • Bazë
  Të gjitha regimens trajtim është alfa-interferon. Mekanizmi i kësaj
  drogës është për të parandaluar infeksionin e qelizave të reja
  Mëlçisë (hepatocytes).

  Përdorimi i interferon mund
  siguruar rikthim të plotë, por ajo pengon zhvillimin e
  cerozë apo kancer të mëlçisë.
  Efektiviteti i trajtimit rritur ndjeshëm,
  Nëse interferon është përdorur në kombinim me ribavirin. Pozitiv
  Performanca është arritur në 40-60% të rasteve.

  Informacion nga artikullin "Hepatiti G».