Çfarë është Hepatiti d


 • Çfarë është Hepatiti D
 • Hepatiti D, Diagnoza dhe Trajtimi

 • Çfarë është Hepatiti D

  Hepatiti D - një sëmundje e mëlçisë shkaktuar nga nje virus
  hepatit D. iniciator i kësaj forme të sëmundjes ka një defekt që
  nuk lejon që ajo të replikuar në njerëzit - për
  ai do të kërkojë një virus Assistant. Kjo vinte në ndihmë
  ajo është tandem virus i hepatitit B rezultuar -
  Hepatiti D në kombinim me hepatit B - është një shumë e vështirë
  sëmundje.

  Infeksioni zakonisht ndodh kur transfuzione
  gjak nëpërmjet shiringave të varur nga droga. Transmetimit mundur seksual,
  dhe marrjen e virusit nga nëna tek fetusi.

  Të gjithë personat e infektuar
  virus B hepatiti, hepatitit ndjeshëm ndaj D.

  Situatat në të cilat infeksioni ndodh më shpesh:

 • Transfuzion
  gjak. Në të gjithë botën, donatori mesatare është 0,01-2%
  bartës të viruseve të hepatiteve, kështu që tani dhuruar gjak
  para transfuzionit pranuesi shqyrtuar për praninë e viruseve hepatitit.
  Rreziku i infektimit është rritur në pacientët të cilët kërkojnë të përsëritura
  transfuzioni i gjakut ose gjakut produkteve.
 • Duke përdorur një gjilpërë njerëz të ndryshëm shumë herë rrit rrezikun e hepatitit B dhe D. kontraktues
 • Viruset B, C, D, G mund të transmetohen përmes kontaktit seksual. Më e zakonshme seksualisht të transmetueshme hepatitit B.


 • Shteg
  infeksion nga nëna tek fëmija (mjekët e quajnë atë "vertikal")
  vërejtur më rrallë. Rreziku rritet nëse një grua ka një aktiv
  formë ose virus në muajt e fundit të shtatzënisë vuajtur akute
  hepatit. Probabiliteti i infeksionit të fetusit në mënyrë dramatike rrit nëse nëna,
  përveç virusin e hepatitit B ka HIV. Me virusin e qumështit të nënës
  transmetimit të hepatitit.
 • Hepatiti B dhe D transmetohet nga tattooing, akupunkturë, veshi i mprehtë hala steril.
 • Në 40% të rasteve burim i infeksionit mbetet i panjohur.

  Shpesh
  infeksioni me hepatitit B dhe D ndodhin njëkohësisht. Nga momenti

  infeksion të zhvillimit të sëmundjes është, si me hepatitin B 1,5-6
  muaj. Të dhënat klinike dhe laboratorike janë të njëjta si në hepatitit B. Megjithatë, në infeksionet e përziera mbizotërojnë sëmundje të rëndë që shpesh çon në cirozë të mëlçisë. Mjekët pajtohen se prognoza e kësaj sëmundje është shpesh i vështirë.  Hepatiti D, Diagnoza dhe Trajtimi

  Diagnozë
  dhe trajtimi i hepatitit B akut dhe D zanimet sëmundjeve infektive mjekun,
  hepatit kronik - hepatologists dhe gastroenterologe.

  Kryesor
  kriter në diagnozën shërbejnë si parametrave laboratorike:
  shënuesit specifike të viruseve të hepatiteve, ndryshime biokimike

  parametrat e gjakut.

  Trajtimi i hepatitit akut D duhet
  kryhet në spital. Ajo kërkon një qasje gjithëpërfshirëse dhe varet
  fazë dhe ashpërsia e sëmundjes. Hepatiti D përdorur të njëjtën gjë
  droga dhe hepatitit B, veçanërisht alfa-interferon.

  I mprehtë
  Hepatiti D mund të përfundojë si shërim dhe tranzicionit
  kronik. Në varësi të rekomandimeve mjekësore,
  në lidhje me mënyrën e punës dhe pjesës tjetër, të ushqyerit, psiko-emocional
  stresi dhe ilaçe mund të arrijë më shumë
  sëmundje të mushkërive dhe të vonojë zhvillimin e kesh.

  Informacion nga artikullin "Hepatitin D».