Çfarë është një ditë-verbëri


 • Verbëri e ditës
 • Trajtimi i ditë-verbëri

 • Verbëri e ditës

  Në lidhje me këtë sëmundje, si shumë të dini ditë-verbëri. Dita-verbëri - një verbëri i njohur natë. Verbëri Night quhet zvogëlim dhe orientimi hapësinor i dobësimit në terr. Le të flasim më në detaje se pse sëmundja ndodh dhe se si se trajtimi.

  Dita-verbëri, ose si një sëmundje të njohur, mish pule
  verbëri - një përkeqësim të mprehtë e ndryshimit të papritur të ndriçuar,
  për shembull, kalimi nga një dhomë të errët ndriçuar dhe
  vizion të paqartë në kushte të ulët të lehta. Sëmundja është e vështirë për diagnozën ekspozuar.


  Baza e ditë-verbëri janë ndryshimet organike Qelizat shufra
  ose pamjaftueshmëria funksionale e vizuale vjollcë, të cilat
  gjetur këto qeliza dhe luan një rol të rëndësishëm në përshtatjen e syrit
  në errësirë. Prandaj, pacientët ditë-verbëri është shumë e vështirë që të përshtaten me ndryshimet në ndriçim.

  Verbëri Night është e lindur dhe simptomatike. Kongjenitale ditë-verbëri shpesh është i trashëguar dhe manifestohet në adoleshencë apo fëmijëri.

  %
  0D
  Verbëri simptomatike natë mund të rezultojë
  Mungesa e vitaminës A, në alkoolizmit, sëmundje të mëlçisë,
  nevrasteni, glaukoma, malaria, ekspozimi i zgjatur të syrit


  shkëlqej.

  Shpesh sëmundja është shkaktuar nga marrja e pamjaftueshme e Retinol ose shkelje të shkëmbimit të saj. Simptomatike ditë-verbëri
  mund të ndodhë edhe kur chorioretinitis miopi të komplikuar,
  atrofi i nervit optik, tapetoretynalnyh distrofia, sideroze, dhe
  dhe të sëmundjeve të tjera të syrit.

  Në kongjenitale ditë-verbëri ka qenë një rënie të vazhdueshme në vizion. Moti është i favorshëm në fillore ditë-verbëri, në qoftë se
  verbëri natën është simptomatike, rezultati sëmundje
  Trajtimi varet sëmundjes themelor.

  Në verbëri natën rrallë vuan asnjë vizion qendror, fushë vizual shpesh ngushtuar koncentrikisht.


  Trajtimi g emeralopii

  Në të gjitha format e baza të verbëri për trajtim të suksesshëm
  pacientët sëmundje është përdorimi i ushqimeve të pasura
  vitamina, sidomos vitaminë A.

  Këto produkte përfshijnë: sallatë, qumësht, mëlçisë freskët,
  gjalpë, karrota, qepë jeshile, spinaq. Rekomandohet për
  Përdorimi i drogës dhe vitaminë E, A1, B2.

  E rëndësishmja, vetëm trajtim simptomatik është e ekspozuar
  verbëria nate (duke trajtuar sëmundje themelor), dhe
  verbëri primar natë, të shkaktuara nga, në fakt, është
  Mungesa e vitaminës A. trajtimit kongjenitale ditë-verbëri,
  Sot, nuk ekspozuar.

  Vetëm masë preventive është përdorimi i një numër të mjaftueshëm të njëjtin vitaminë A.

  Por kjo është jo të gjitha problemet me të cilat përballen njerëzit që vuajnë nga verbëri natën. Shkencëtarët britanikë kanë gjetur se shumë njerëz me ditë-verbëri, frika e errësirës. Kjo fobi është më e zakonshme në mesin e këtyre pacientëve, dhe kjo vlen kryesisht fëmijë.

  Për shembull, shkencëtarët nga qyteti anglez të Glasgout shqyrtuar fëmijët të cilët janë të frikësuar nga errësira, dhe erdhën në përfundim se pothuajse të gjithë prej tyre të sëmurë ditë-verbëri.

  Megjithatë, mjekët thonë se diagnostikojnë sëmundjen shumë
  i vështirë, por ajo mund fillimisht të zhvillohet në frikë akute të errësirës,

  dhe më pas në sindromi çrregullim i pandreqshëm.

  Mjekët rekomandojnë prindërve që të jenë veçanërisht të kujdesshëm për t'iu përgjigjur kërkesës
  fëmijë, veçanërisht në rastet kur një anëtar i familjes
  vuajnë nga ndonjë sëmundje e syrit.

  Informacion nga artikullit "Le të flasim për ditë-verbëri."