Çfarë gardnerellez


 • Manifestime të sëmundjes
 • Si mund gardnerellez?
 • Terapeutik "provokim"
 • Shmangia Gardnerella?

 • Gardnerellas shumohen shpejt dhe produktet e tyre vrasin e jetës normale microflora vaginale.


  Manifestime të sëmundjes

  Në burra, sëmundje shkon në 90% të rasteve janë asimptomatike dhe rrallë - në formën e inflamacion të uretrës siklet gjatë urinimit dhe një pikë lëngu turbullt lëshuar nga penisi në mëngjes.

  Në gratë, 50% e sëmundjes është e qartë. Serbia kuqe dhe të ënjtura, janë të bollshme shkarkimi i lehtë ose i holluar me ujë nga trakti gjenital, lëshojnë një erë të kalbur peshk.

  Me progresion të sëmundjes Zgjedhje ngjyra mund të ndryshojnë nga gri ngjyra në gri-jeshile. Pacientët ndihen parehati, thatësi dhe kruarje e vulvë dhe vaginës. Shumica kanë vështirësi në urinim. Gardnerellez mund të shkaktojnë erozion të qafës së mitrës.


  Si mund gardnerellez?

  Ka disa mënyra për të njohin të gardnerellez sëmundje:

 • Kur shqyrton qelizat nën një shpifje mikroskop të qelizave epiteliale vaginale mund të shihet (shtresa e qelizave rreshtim vaginë brenda), i mbuluar me "trashë" shtresë e mikrobeve. Këto qeliza janë quajtur "qelizat kyçe" (shih. Figurën).
 • Matja e bilancit acid-bazë në vaginë: Reagimi është alkaline (normalisht acid).


 • Reagimi për të identifikuar izonitrila - substanca që lirimin shton erën e kalbur peshkut - pozitive.
 • Pas konsultimit me një mjek mund të përshkruajnë një numër të drogës efektive (Metronidazole, clindamycin, Tiberal). Çfarë preparat është zgjedhur varet formën e sëmundjes.


  Terapeutik "provokim"

  Në mënyrë që të vërtetojë se ju jeni shëruar pas trajtimit të mjekut kompetent të lumtur "provokim". Ditë para dorëzimit teste mjeku do të ju pyes për të ngrënë solonenke diçka, të mprehtë pak, pi birrë. Nëse sëmundja nuk është i mundur, testet janë pozitive, dhe në qoftë se i mundur, atëherë hera e parë që ju jeni në fat.

  Ajo duhet të mbahet mend se për të arritur një rezultat të suksesshëm, të gjithë partnerët duhet të trajtohen në kohën e trajtimit dhe përdorimit të prezervativëve.


  Shmangia Gardnerella?

  Parandalimi Gardnerella arritur pajtueshmërinë me rregullat e caktuara, të cilat, megjithatë, nuk ndryshojnë nga ato për parandalimin e shumë sëmundjeve, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, duke përfshirë:

 • Përdorimi i prezervativëve, Spermicidi Nonoxynol-trajtohen 9
 • Përjashtimi i seksit rastësor
 • Përdorni brenda 2 orë pas tipit marrëdhënie antiseptics Hibitan, Myramistin, Tsydipolu.
 • Informacion nga artikullin "Gardnerella".