Çfarë gangrenë e mushkërive


 • Gangrenë e mushkërive
 • Simptomat dhe Diagnoza e gangrenë të mushkërive
 • Prognoza dhe trajtimi i gangrenë të mushkërive

 • Gangrenë e mushkërive

  Kjo sëmundje është një shpërbërja progresiv i parenchyma nekrotike të mushkërive pa kufij të qartë nën ndikimin e infeksioneve anaerobe.

  Shumica patogjene gangrenë e mushkërive - mikrobeve anaerobe që hyjnë në aerogenic dritë, rrugët hematogjene ose organet e afërta (p.sh., kanceri, diverticulum infektuar, djegiet esophageal). Një predraspolahayuschaya i rëndësishëm roli dobësuar vetitë mbrojtëse të trupit për shkak të sëmundjes të ndryshme të gjatë (diabeti, alkoolizmi, etj).

  Në zonat e përcaktuara të butë humbjen kalbur pista zgavër e gjelbër kanë kufij të qartë.

  Ekzaminim mikroskopik treguan infiltrimin rruazë e bardhë, kullim mure i fibrinës alveolare, ënjtje dhe humbjen e strukturimit të tyre.

  Simptomat dhe Diagnoza e gangrenë të mushkërive

  Abscesi dhe gangrenë kanë disa karakteristika të përbashkëta në fillim (ethe, rrëqethje, derdhje djerse dhe t. F.) e tyre, por për gangrenë ndodh me simptoma më të rënda, shpejt përvetësuar tiparet specifike.

  I parë progresive përkeqësuar pacientin; ai identifikon qelbur pështymë pista kafe (erë të mprehtë pështirë e dhëmbëve të kalbur), që përmban një shumëllojshmëri të mikrobeve, fibrave elastike, qelizat e qelb, kristale gjilpërë-formë e acideve të lëngshme.

  Kur në këmbë është e ndarë në mënyrë të qartë në 3 shtresa:

 • top - Muco-purulent i lehtë;
 • Medium - i lëngshëm;
 • fund - sedimenteve, ajo kroshkovataya masiv i grimcave të shkatërruara indeve të mushkërive priza Dietrich (karakteristike e arsimit gangrenë të mushkërive), shumë baktereve.
 • Ekzaminim mikroskopik e pështymë nuk është e dukshme fibrave elastike (ndryshe nga sputumit në abscese të mushkërive kur ata janë) për shkak se ata janë enzima të tretshme të baktereve që shkaktojnë gangrenë.

  Për perkusion mbi fushën e shkatërrimit është blunting i vendosur i shëndoshë pulmonare. Dëgjoni rales përziera lagësht.

  Në gjakut të - shqiptuar leukocytosis neutrophilic, rrit ESR, anemi.  Kur X-rrezet janë pothuajse të njëjtat ndryshime të si në X-ray foto e abscesit të mushkërive.


  Prognoza dhe trajtimi i gangrenë të mushkërive

  Moti - serioze. Shtrimin në spital nevojshme urgjente dhe trajtim i fuqishëm gjithëpërfshirës.

  Terapi konservative është ngjashme me trajtimin e absceseve mushkërive. Kur kryen kirurgji e saj dështim, kullimit zgavër gangrenizuar collapsotherapy, lobectomy, dhe nëse është e nevojshme edhe pulmonektomiyu.

  Informacion nga artikullin "gangrenë e mushkërive."