Çfarë hallucinations


 • Hallucinations
 • Hallucinations Diagnoza
 • Ndihma e parë në hallucinations sulm

 • Hallucinations

  Kur hallucinations pacienti percepton objektet që janë
  nuk ekziston si objekte reale të botës.
  Ka auditory, vizuale, gustatory, hallucinations nuhatjes
  hallucinations ooscheho ndjenjat. Më shumë gjasa ka një shumëllojshmëri të
  hallucinations auditory. Pacientët dëgjojnë thirrjet, trokas, disa i paqartë
  Dashuri, fjalë, fraza, duke folur një ose më shumë persona. Zërat janë të
  me zë të lartë dhe të qetë, të njohur dhe të panjohur, përmbajtja e tyre shpesh frustruese
  për pacientin, ata fajësuan atë, kërcënojnë, ndëshkuar apo këshillë
  të shkaktojë ndonjë dëm të pacientit ose të afërmit e tij.

  Shpesh dëgjimit
  hallucinations janë imperativë (urdhra), dhe shpesh i sëmurë
  ata pa dyshim i bindet.

  Visual hallucinations dhe
  ndryshe nga vizioni i ndez, tym dhe flakë të më i ndërlikuar kur
  para syve të pacientit shpalosur fotot ngjyra e luftës, zjarri,
  Përmbytjet, etj Visual hallucinations mund të jenë të ngrira,
  fikse ose, vazhdimisht në ndryshim, të dy në skenë ose në
  film. Përmbajtja e më shqetësuese, vetëm disa
  Raste të shkaktojë hallucinations vizuale në një ndjenjë të pacientit
  kënaqësi. Hallucinations Shijoni zakonisht bashkëjetoj me
  nuhatjes erë, i sëmurë nga prishja, jashtëqitjet, pleh organik, ushqim


  bëhet e shije të pështirë. Kur hallucinations sens të përbashkët (ose,
  si ato janë quajtur gjithashtu, halucinacione trupore) Pacientët ndihen
  siklet në pjesë të ndryshme të trupit: ata mendojnë se ata thikë,
  hahet, aktuale elektrike, etj Ndryshe përshkroi
  hallucinations vërtetë në të ashtuquajturin vend pseudohallucinations
  i njëjti fenomen, por ato kanë karakterin e altruizmit, nasylnytstva "sdelannosty." Shumica e pacientëve thonë se ata nuk e dëgjojnë zëra në
  distancohen larg, dhe brenda kokës "Veshi i brendshëm" ose shoh
  diçka jo para syve të tij dhe prapa syve, "syri i brendshëm".


  Hallucinations Diagnoza


  Në praktikë është e rëndësishme të bëhet dallimi hallucinations prej iluzioneve. Nëse pacienti
  kjo duket si një dollap që është në dhomën e tij, ndryshoi formën e saj dhe u bë
  si një arushë apo një hallkë pallto për varje ajo dukej
  skicë e figurës njerëzore, ajo është një iluzion. Por nëse pacientit
  Pretendimet që sheh kafshët, njerëzit, etj, duke specifikuar një bosh
  hapësirë, ose pretendon se disa njerëz dëgjojnë zëra kur
  askush aty pranë, në këto raste është një iluzion. Iluzione
  - Perceptimi i shtrembëruar i një objekti të vërtetë. Kur Illusions
  një njeri i bindur për fajin e tij, lehtësisht të pajtohet që të
  një "menduar"; kur hallucinations janë të gjitha përpjekjet për të sjellë pacientin

  gabim i kërkesave të tij janë jobindëse.

  Nëse iluzion
  ka njerëz të shëndetshëm, për shembull, kur njeriu të frikësuar
  duket se ai e sheh rreth figurës prytayvshyesya qoshe, të hallucinations
  është një shenjë të caktuar i sëmundjeve mendore dhe të kërkojë
  dhomë të urgjencës. Në sjelljen e pacientit mund të jetë një i kujdesshëm
  monitorimi për të vendosur praninë e hallucinations.
  Kjo është e madhe
  Rëndësia praktike, pasi ka raste kur pacientët kanë frikë
  dhomë në një spital psikiatrik ose disa delusional
  arsye, duke u përpjekur për të fshehur dyssymulyrovat tij hallucinatory
  përvojë. Halyutsynuye pacient fokusuar, alarm.

  Ai
  duke i hedhur sytë me vëmendje në hapësirë, diçka stresi
  i dëgjon në heshtje ose lip-synching, duke u përgjigjur imagjinar i tij
  bashkëbiseduesit.

  Ndonjëherë hallucinations e pacientit të ndodhin në mënyrë sporadike. Në
  këto raste, ata janë të shkurtër dhe është e rëndësishme të mos humbasë një periudhë
  hallyutsynyrovanyya. Imitacion pacienti shpesh korrespondon me përmbajtjen
  hallucinations dhe tregon habi, zemërim, frikë, terror, më pak gëzim
  kapur ,. Në pacientët hallucinations më të rënda me zë të lartë
  veshët e dëgjueshme takohen zëri i tyre të heshtur clamped hundë zamruzhuyut
  Sytë me neveri apo ushqim pështyjnë, fshehur nën mbulon,
  reflektohet nga monsters imagjinare.

  Nën ndikimin e komandave (imperativ)
  Pacientët halucinacione auditory shpesh hidhen nga dritaret popping up
  në lëvizje me sulm tren tjerët. Në mënyrë të izoluar
  hallucinations janë relativisht të rralla. Zakonisht ata janë
  një komponent i sindromave të ndryshme psychopathic, shpesh
  kombinuar me formave të ndryshme të jerm.
  Shfaqja e hallucinations, veçanërisht në fillim të sëmundjes, zakonisht shtrëngon
  i durueshëm, i shoqëruar nga një eksitim të mprehtë, frika, ankthi, e cila
  është nevojë për trajtim urgjent.


  Ndihma e parë në hallucinations sulm

  Është i bazuar në parimet e përgjithshme të relievit dhe trajtimin e abuzimit

  shtetet hallucinatory-delusional. Njëkohësisht duhet të konsiderohet
  natyra e sëmundjes, e cila zhvillohet hallucinations. Për shembull,
  hallucinations vizuale gjatë gjendjes febrile (febrile
  jerm) ose ethe të bardhë (jerm alkoolike)
  kërkojnë taktika të ndryshme terapeutike që synojnë trajtimin
  sëmundje në përgjithësi. Ndihma e parë duhet të ofrojë siguri
  i durueshëm dhe të tjerët, për të parandaluar veprime të rrezikshme të shkaktuara
  frika, ankthi, eksitim. Prandaj, masat e kujdesit për pacientët
  është i një rëndësie të madhe, veçanërisht në akute
  shtet hallucinatory. Ata nuk ndryshojnë shumë nga alkooli

  masat në jerm. Ndihma Mjekësore synon zvogëlimin e zgjimit dhe humor çrregullime.

  Në institucionet psikiatrike është e nevojshme në rastet kur është e
  hallucinatory sindromi (hallucinatory-deluzional) nuk është shkaktuar nga
  gjendje të rëndë shëndetësore. Në rastin e fundit, trajtim me
  përputhja me të gjitha masat parandaluese duhet të kryhet
  Pjesëmarrja e psikiatërve në vend apo përkthim në psikosomatike
  departamenti. Transport i pacientëve është subjekt i
  Parimet themelore të transportit të pacientëve me çrregullime mendore.

  Informacion nga nenet "hallucinations".