Çfarë është vulgaris ichthyosis


 • Ichthyosis vulgare
 • Diagnoza vulharnho ichthyosis


 • Ichthyosis vulgare

  Ichthyosis vulgare (vulgaris ichthyosis) - sëmundje e trashëguar
  autosomal dominuese me penetrance lartë (shpeshtësinë me të cilën ky tipar është i kontrolluar nga një ose një tjetër të gjeneve) gjen. Shenjat fillestare
  sëmundje zbuluar në muajt e parë të jetës. Maksimal
  Procesi i zhvillimit të mbush moshën 10 dhe zgjat
  jeta me përmirësimet në verë dhe gjatë pubertetit.
  Sëmundja mund të ndodhë me intensitet të ndryshme. Sëmundje
  i zakonshëm, është e karakterizuar nga thatësi, trashje e lëkurës, por pa ndryshime inflamatore pa
  eritemë (skuqje i fortë).

  Thatësi veçanërisht e theksuar dhe flaking në muskul zgjatues
  sipërfaqet e gjymtyrëve në bërryl dhe gju nyje. Lëkurë
  axillary, bërryl, fossa popliteal, perineumit, shuplaka dhe shputa
  nuk është ndryshuar. Fëmijët 4-5 vjet kanë përfshirë lëkurën dhe fytyrën. Në
  ballore dhe buccal rajone mund të shihet lamelare ose pityriasis
  peshore ngjyrë të pista ka filluar të thinjet.

  Varësisht nga ngjyra peshore, pamja e tyre, ashpërsia
  Lëkura e thatë ka disa varieteteve klinike vulgare
  ichthyosis.

  kseroderma (xerodermia) - Fillore, më e lehtë
  lloj i ichthyosis, ku ka lëkurë të thatë, lëkurë


  natyra pityriasis, mundësisht në sipërfaqen e përparme
  gjymtyrë e sipërme dhe të poshtme dhe një pjesë e lëkurës së trupit.

  Simple ichthyosis (simplex ichthyosis) - Një i dytë
  shprehu lloj intensive. Lëkura e thatë është shprehur
  më i madh, ka peshore bollshme pjatë numër, fort
  ngjitur thickened, e thatë, e vështirë dhe të lëkurës përafërt.

  Ichthyosis Brilliant (Nitida ichthyosis) manifeston (shihet)
  akumulim i rëndësishëm i peshore me brirë, margaritar i ndryshëm
  shkëlqejë ose të ketë një sipërfaqe pak shkëlqim, sikur lacquered,.
  Në prani të peshore bardha margaritar përdorin termin "e bardhë
  ichthyosis. "

  Ndonjëherë shkallët bëhet e trashë, fitojnë më e dendur
  ngjyrë gri të errët dhe fjongo janë, bashkangjitur në mënyrë të vendosur në lëkurë
  dhe dalluese brazdat e thella. Kjo formë variant klinik
  gjarpri i quajtur ichthyosis (serpentina ichthyosis). Më i vështirë
  ndryshme është ichthyosis subulate (ichthyosis hystrix), në
  ku sipërfaqet e para e gjymtyrë janë grupe
  masa e trasha brirë në formën e thumba, dala 1 - 10 mm sipër
  sipërfaqe të lëkurës, i ngjan pendë pate për shkrim.

  Flokët dhe thonjtë me forma të butë e ichthyosis nuk është ndryshuar dhe i përgjithshëm
  shtet i pacientëve mbetet i kënaqshëm.

  Megjithatë, në fëmijët me
  ichthyosis i rëndë flokët e thatë, i hedh lëng, i rrallë.
  Ka onihodistrofii ndryshme. Pacientët ichthyosis shkak
  reduktuara ekskrementeve homo-dhe dhjamor dhe shkelje e të termoregulacionit
  astenizirovannyh, prapa në zhvillimin fizik dhe intelektual. Ata
  mungesës së imunitetit shënuar, predispozicion për zhvillimin
  piodermitov, pneumonia, otitis, dukuri e ekzemë, neurodermatitis,
  psoriasis. Imbetsillopatiya dhe disavantazhet e formimin fenotip karakterizohet
  fëmijët me ichthyosis rënda.


  Diagnoza vulharnho ichthyosis

  Manifestimet klinike dhe morfologjike të të gjitha llojeve
  vulgaris ichthyosis ndryshojnë vazhdimisht.

  Të gjitha format e sëmundjes
  ndodhin në fëmijëri. Prandaj, procesi diagnoza nuk bën
  i vështirë. Diagnoza diferenciale e fituar
  Ichthyosis është i bazuar në disponueshmërinë në ichthyosis fituar
  Shteti avitaminoznyh, veçanërisht vitamina A mangësi, sëmundje të gjakut
  lloji i leukimi ose sëmundje Hodgkin.

  Informacion nga artikullin "terma vulgare ichthyosis (vulgaris ichthyosis)».