Çfarë është gozhdë i hyrë në mish


 • Çfarë është gozhdë i hyrë në mish
 • Shkaqet që rritet përbrenda gozhdë
 • Gozhdë Si ka hyrë në mish
 • Nëse majtë gozhdë patrajtuara hyrë në mish

 • Çfarë është gozhdë i hyrë në mish

  Patologji mjaft të zakonshme. Kjo është buzë e gozhdë fillon të rritet në gishtat indeve të buta. Ky proces shoqërohet me reagim inflamator, dhimbje dhe komplikime nganjëherë infektive. Zakonisht i hyrë në mish gozhdë - një patologji që prek më së shpeshti gishtin e madh të këmbës është zakonisht proces i njëanshëm, por shpesh mund të pyes veten bravo të dy këmbët. Që rritet përbrenda gozhdë gishtat e tjerë është jashtëzakonisht e rrallë.


  Shkaqet që rritet përbrenda gozhdë

  Çdo arsye veçanti toenails i hyrë në mish ende nuk mund të përcaktohet.

  Ka faktorë të ndryshëm që tërheqin, të tilla si veshur ngushtë, këpucë të ngushta, gozhdë Clipping me kalimin në buzë e saj anësore. Lëndimi në trupë gozhdë - faktor gjithashtu mjaft të shpeshta duke përgatitur për të hyrë në mish thonjtë. Luajnë një rol në këtë sëmundje dhe faktorët trashëgues. Përveç kësaj, gozhdë i hyrë në mish është më i zakonshëm në ndonjë nga patologji të tjera të tij.


  Gozhdë Si ka hyrë në mish

  Gozhdë i hyrë në mish fillon për të tërhequr vëmendjen kur bashkimin e procesit inflamator. Në falangave të rajonit, me gozhdë vrostayuchoho, ka disa ënjtje, skuqje, duke shtypur - dhimbje. Kur lidh infeksion duket shkarkimin purulent.


  Me afatgjatë, gozhdë kronik i hyrë në mish folds në indet e buta të trupë gozhdë duket të ashtuquajturin hiperhranulyatsiy - përhapja e tepërt e indeve të buta të shkaktuar nga acarim të zgjatur pjatë gozhdë dhe praninë e inflamacionit kronik.

  Keqësimi i toenails i hyrë në mish këpucë të vështira veshur, pacienti duhet të veshin këpucë me një shputë të gjerë apo edhe pa çorape. Shpesh, dhimbje dhe duke ecur i vështirë. Ndarja e përhershme e plehut organik shkakton keq shkel këmbët e higjienës.


  Nëse majtë gozhdë patrajtuara hyrë në mish

  Inflamacion kronik i zgjatur në trupë gozhdë mund të çojë në komplikacione të mëtejshme - lidh infeksionet më shumë patogjene, me tranzicionin e saj drejt gangrenë apo edhe osteomielit (inflamacion i kockave trupë).

  Si rezultat, në fund ajo mund të çojë në trupë gozhdë amputim.

  Informacion nga artikullin "gozhdë i hyrë në mish."