Çfarë është sifilis kongjenital


 • Sifilisi kongjenital
 • Simptomet e sifilisit kongjenital
 • Parandalimi i sifilis kongjenital

 • Sifilisi kongjenital

  Sifilisi kongjenital është quajtur, e cila transmetohet transplacental palindur fëmijëve (infeksion
  fetusi për shkak të depërtimit të agjentëve infektivë nëpërmjet placentës) përmes gjakut të nënës. Sifilisi kongjenital është herët dhe vonë.

  Nga sifilizi hershme sifilis kongjenital përfshijnë Sifilisi fetale foshnjat sifilis dhe fëmijërinë e hershme.

  Sifilis kongjenital vonë zakonisht shfaqet pas 15-16 vjet, dhe për të
  pasi që nuk shfaqet. Megjithatë, ndonjëherë simptomat e vonë
  sifilizi lindura të ndodhë që nga vitin e tretë të jetës.

  Sifilisi fetus ndodh në rreth 5 muajsh shtatzënë kur zbehtë
  Treponema kalojnë placentën dhe në mënyrë aktive edukoj
  brenda trupit të fetusit.

  Sifilisi fetusi prek pothuajse të gjitha të brendshme
  organet, truri dhe sistemi skeletik e fetusit, kështu që shanset
  mbijetojnë në fetus është shumë e ulët. Përfundon zakonisht fetale sifilisit
  vdekja e tij në 6-7 muaj-të hënor të shtatzënisë ose të parakohshme
  lindje e frytit të vdekur.

  Sipas literaturës mjekësore, 89% e shtatzënive në gratë me dytësor
  fund sifilisi në vdekjen apo lindjen e fetusit
  një fëmijë i vdekur.

  Disa fëmijë, transplacental infektuar me sifilis, mbijeton, por


  Shpesh këta fëmijë janë të lindur me një manifestimet veçanërisht aktive
  sifilizi, nuk janë të zbatueshme dhe të vdesin në ditët e para ose
  muaj pas lindjes.

  Nëse fëmija është ende gjallë, ai zakonisht ka një shumë të fortë
  Shkelja e të gjitha sistemet e trupit. Fëmijët me sifilis fillim të lindura
  dobësuar, pak të zhvilluara, rrëgjuar dhe pesha e trupit, i pazhvilluar
  si fizikisht dhe mentalisht.

  Në fëmijët me sifiliz e para të lindura shpesh ndikon foshnjat sytë dhe organet e brendshme: mëlçia, shpretka, sistemit kardiovaskular.
  Në fillim të lindura sifilizit, shpesh vëzhguara lezione të lëkurës, kockave

  dhe kërc, dhëmbët. Ajo mund të zhvillohet hydrocephalus ose
  inflamacion frëngjyzak e meninges.


  Simptomet e sifilisit kongjenital

  Sifilizi lindura hershme te fëmijët mund të ndodhë që të dy
  Simptomet e sifilisit, të
  është një skuqje të lëkurës dhe latent - asimptomatike.
  Megjithatë, kongjenitale kur latent
  sëmundje sifilizi është identifikuar lehtë nga një pozitiv
  Testet serologjike në gjak dhe cerebrospinal
  lëngshme.


  Në fëmijët me sifiliz fillim të lindura të moshës 1 deri në 2 vjet mund të duket:

 • papular (karakterizuar nga papules) skuqje të lëkurës.
  Përreth anusit, perineum, mollaqe, shpesh në

  gojë, fyt, dhe hundë. Papules mund të lokalizuara në pëllëmbët dhe
  thembra, në fytyrë, sidomos rreth gojës dhe mjekrës,
  më pak në ballin dhe vetull harqe. Kjo formë rreth gojës
  çarje të vendosura rrezore, formë gjallë
  scars origjinale luchevidnye. Këto plagët janë shumë karakteristikë
  shenjë e sifilis kongjenital jetës së mbetur.
 • pemfigus frëngjyzak. Lloji më i zakonshëm i lezioneve frëngjyzak në fillim
  sifilisi lindura. Pemfigus frëngjyzak është
  Flluska janë të lokalizuara kryesisht në shuplaka dhe shputa e fëmijës, të paktën - në sipërfaqet flexor e parakrahë dhe këmbët më të ulët ose të trungut.


  Pemfigus janë vërejtur shpesh në lindje apo duket
  në ditët e para dhe javë të jetës së tij.
 • rinitit frëngjyzak. Nuk është një tipar karakteristik i sifilisit kongjenitale tek fëmijët
  foshnjat. Rinitit në sifilisit ndodh për shkak të inflamacionit,
  skuqje papular cila shkakton Mukoza e hundës. Në sifilitik rinitit hundës vështirësi të frymëmarrjes, fëmija është i detyruar të marr frymë përmes gojës.
 • Osteochondritis. Një tjetër shenjë e sifilisit hershme të lindura në foshnjat
  mosha - që lezione frëngjyzak e kockave. Osteochondritis
  më shpesh ndikon në gjymtyrë, duke shkaktuar tensione lokale dhe ënjtje
  dhimbje në zonën e prekur.

 • Periostitis dhe osteoperyostyty (inflamacion akut ose kronik i periosteum). Simptomet e sistemit skeletor me sifiliz fillim të lindura të ndodhë në 70-80% të pacientëve.
 • Pas vitit të parë të simptomave të sëmundjes së sifilisit fillim të lindura,
  kanë tendencë të zhduken. Si me sifilis fituar në të rrituri
  mosha, skuqje e mundur përsëritura dhe mukozës në formën
  roseola ose papules. Përveç kësaj, shkatërrimi i mundshëm i laring, kockat,
  Sistemi nervor, mëlçisë, shpretkë dhe organet e tjera.

  Si për sifilis fund të lindura, ajo gjithashtu mund të ndodhë
  latente në praninë e reaksioneve pozitive serologjike,

  mund të tregojnë disa simptome klinike. Në mënyrë tipike,
  Sifilis kongjenital vonë shfaqet midis moshës 15-16 vjet, nganjëherë
  më vonë, por nganjëherë më herët.

  Simptomat më të rrezikshme të vonuar sifilis kongjenital:

 • Dëmi sy (ndonjëherë deri për të përfunduar verbëri);
 • Lezionet e veshit të brendshëm (labirinti i shurdhimit sifilitik pakthyeshme);
 • gome (njësi të formuara në indet nga infeksioni) organet e brendshme dhe lëkurën;
 • ndryshuar në formën e dhëmbëve (ku në skajin e lirë të prerës sipërme shfaqet çarë venoz).
 • Nga shenjat e mundshme të sifilisit vona të lindura përfshijnë:

 • "Saber" këmbë;
 • dhëmbëza rreth gojës;
 • shalë mbështetur hundë (në 15-20% të karakteristikave të pacientëve,

  për shkak të shkatërrimit të eshtrave të hundës dhe kockave të hundës
  ndarëse);
 • lëkura e pacientit mund të formohet mounds dhe gome;
 • shumë shpesh humbjen e sistemit endokrin.

 • Parandalimi i sifilis kongjenital

  Sifilis kongjenital mund të shërohet duke përdorur mjetet bashkëkohore të mjekësisë,
  dhe kjo duhet të bëhet sa më shpejt që të jetë e mundur, ndërsa për shkak
  Ndryshimet Sifilisi në trupin e fëmijës nuk është i pakthyeshëm.
  Pra, para se të shtatzënisë grua të sëmurë
  sifilizi duhet patjetër të konsultohet një sëmundje veneriane, mjek,
  dhe në qoftë se sëmundja u bë nënë e njohur gjatë shtatzënisë,
  Gruaja duhet të trajtohen vetë sifilis

  dhe të kryejë trajtim parandalues ​​të fëmijës menjëherë
  pas lindjes.

  Informacion nga artikullin "sifilis kongjenital."