Çfarë është një varicocele-1


 • Arsyet varicocele
 • Çfarë tregon up?

 • Fjala "varicocele" vjen nga Latine «varix» nyje -venoznyy dhe greke «Kele» -puhlyna që së bashku mund të interpretohet si një "tumor" e nyjeve deje.

  Kjo është - një patologji mjaft e zakonshme e sistemit riprodhues të mashkullit në mesin e të gjitha grupmoshat, por është më e zakonshme në adoleshentët gjatë rritjes së tyre intensive (14-15 vjet).


  Arsyet varicocele

  Varicocele ndodh për shkak të rritjes së presionit në venat, duke formuar një të ashtu-quajtur lozovidnoe rrjet koqe është zakonisht për shkak të veçantitë e lokacionit anatomike e venave. Më të varicocele majtë ndodh për shkak të veçantitë shkoj venë majtë yaichkovoy.

  Në karakteristika anatomike vendndodhjen e anijeve, varicocele mund të rezultojnë nga ngjeshja e venë testicular (zakonisht në vendin e bashkimin e saj me venë renale) tumorit me një numër të spaced, trombozës venë renale. Për shembull, paraqitja e papritur e varicocele në të moshuarit ndodh në kancerin e veshkave.


  Çfarë tregon up?

  Në mënyrë tipike, pacientët ankohen për dhimbje duke tërhequr në një ose të dy testikujt, scrotum apo zona ijë në anën e prekur, rritje ose lëshimi të scrotum, lënë zakonisht. Dhimbje intensifikuar gjatë ushtrimit, duke ecur dhe gjatë raportit seksual. Shpesh këto pacientë të zhvilluar shterpësi.


  Ka disa faza të varicocele:

 • Variçe venat duket të prekë vetëm kur lodhje trupin e ndershme
 • Vizualisht-përcaktuara venat variçe testikujt, Madhësia testicular dhe konsistenca nuk ndryshohet
 • Venave të rënda me variçe hrozdevidnoho testikujt pleksus, madhësia ndryshuar testicular dhe konsistencë