Çfarë është bruxism


 • Bruxism

 • Bruxism

  Bruxism - një reduktim përsëritur konvulsiv ëndërr në muskuj masticatory, i shoqëruar nga ngjeshja e nofullat dhe dhëmbët rëndë. Të dhënat mbi bruxism rastrostranennosti kontradiktore. Disa burime tregojnë 1-3% e popullsisë vuajnë nga bruxism, të tjerët e quajnë 5-15%, dhe 50% në mesin e fëmijëve.

  Shkaqet e bruxism mund të jenë të ndryshme, ndoshta nuk zbuluar ende. Pika e përhapur jo-mjekësore të mendimit se bruxism është shkaktuar nga krimbat, nuk ka një arsye të rëndësishme.

  Bruxism shpesh shihet në pacientët me defekte në strukturën e skelet fytyrës, malocclusion dhe çrregullime të nyjeve që lidhin nofulla e ulët të kockave të përkohshme.

  Megjithatë Orthodontists më të respektuar mendimin se veshin e dhëmbëve dhe për këtë arsye një shkelje e të përbashkët temporomandibular ndoshta nuk është shkaku por pasojë e bruxism.
  Shumica e mjekëve janë dakord se faktor mazhoriruyuschim i bruxism është stresi.


  Në të rriturit, ka një dhëmbë natë të rëndë pas ngjarjeve të tilla emocionale si sëmundje apo humbje të të dashurve, pjesëmarrja në luftime, përleshje me kriminelët, ndarjes nga një të dashur, dështimi në ndeshjet sportive apo turnet.

  Në fëmijët, si në më pak të mbrojtura nga stresi psiko-emocional, bruxism është më e zakonshme. Dhe nuk mund të jetë shumë më e lehtë - Rishikuar film gjumit tmerrshme, kapjen role-playing games kompjuterike, konflikt me prindërit, mësuesit apo bashkëmoshatarët e performancës ardhmja në partitë e shkollës apo provimet afrohet.
  Herë pas here bruxism ndoshta ndodh në shumicën e njerëzve, dhe asgjë të keqe me këtë. Bruxism shpeshta ndodhin pas restaurimeve të gjerë në gojë ose në prodhimin e kurorave. Pra, gjithmonë pacientët ortopedike krijojë strukturat e përkohshme. Në prodhimin e veneers mbi dhëmbët e parë gjatë 2 javëve të para është e rekomanduar natë veshur kapa veçantë mbrojtëse apo të gomave të përbashkëta.

  Bruxism kronik stresi çon në konsumuarit patologjike e dhëmbëve dhe shkatërrimin e tyre. Ka një rënie në pickim përtypet dhëmbët, si rezultat i rritje mbipopullim temporomandibular përbashkët.

  Gjatë viteve, trazirat në nyje, i quajtur titullin "temporo-mandibular mosfunksionim", duke çuar në shfaqjen e kokës dhe të muskujve dhimbje lokazizatsii ndryshme. Procesi mund të shkojnë aq larg sa të dëshpëruar në marrjen pacientët ndihmë dhe pacientët shfaqin tendenca vetëvrasëse.

  Nëse keni bruxism, ju mund të ndihmojnë veten e tyre pa pritur për komplikime:

 • analizuar faktorët e stresit, të cilat ju kanë tendencë për të, do të përpiqen për të eliminuar ose minimizuar ato.
 • Angazhohen auto-trajnimit para se të shkojnë në shtrat - çlodhur.
 • përpiqen për të kontrolluar veten në një ëndërr - muskujt e përtypjes të pushojnë sa më shpejt që ju mendoni se ata kanë filluar të tendosje.

 • Nëse ju keni një malocclusion ose konsumuarit, kontaktoni klinikën dentare të ortopedik ose ortodont, ka përvojë me nyje.
 • Informacion nga neni "bruxism: Çfarë është ajo?"