Çfarë është nekrozë pa mikrobe e kokës femurit


 • Pa mikrobe nekrozë e kokës femurit

 • Pa mikrobe nekrozë e kokës femurit

  Pa mikrobe nekrozë e kokës femurit - sëmundje e rëndë e një strukturë kockave shkelje hip, qarkullimit dhe kockave yndyror palcën.

  Problem lezione degjenerative e kockave dhe të aparatit të kyçeve e komplikuar, kryesisht për shkak të mungesës së kuptimit të qartë të natyrës së tyre dhe në mesin e sëmundjeve të tjera.

  Aktualisht, sëmundje degjenerative të përbashkët përfshijnë deformimeve artritit (osteoarthritis), lezione degjenerative-distrofike e eshtrave të ristrukturimit artikuluar kystovydnaya, osteonecrosis pa mikrobe.  Ndryshuar strukturën e kockave dhe proceset patologjike vëzhguara në një numër të sëmundjeve. Ata lindin si rezultat i disa faktorëve: microtraumas fituara apo deformime kongjenitale, duke tejkaluar kufirin e aktivitetit fizik, çrregullime hormonale dhe metabolike, sëmundjeve infektive dhe alergjike, sëmundjet sistemike që lidhen me homeostasis dëmtuar imun, efektet toksike, infeksionet, procedurën e mëparshme ortopedike dhe etj br /

  Përveç kësaj, devijim patologjik nga sekuencat normale të formimit të brezave të indeve mund të ndodhë në çdo kohë të jetës.
  Klinikisht, ndryshimet në strukturën e kockave në sëmundjet që janë të bazuara në proceset degjeneruese-distrofike janë në rritje epiphysis deformimi dhe apofyzov dhimbje e kockave dhe mosfunksionim të hip joints.

  Pas analizimit të ndryshimeve strukturore dhe radiografike, ne kemi prezantuar katër fazat e ndarjes së nekroza pa mikrobe të kokës femurit.


  Unë fazë. Ndryshime mikroskopike në strukturën e kockave dhe podhryaschevoy osteonecrosis. Sponge prekur kërc femurit kokë dhe në një zonë të vazhdueshëm të ndryshimit strukturor është më pak se 10%.

  Faza II. frakturë përshtypje.

  Sipërfaqja e kokës femurit është plasaritur si "shell plasaritur." Në fushën e trabeculae ngarkesës janë plasaritur ose në formë të çrregullt xhepat mikrokollapsa. Zona e ndryshimeve strukturore është jo më shumë se 10-30%.

  Faza III. Fragmentim. Karakterizohet nga konturet pabarazisë kokë femurit, kolapsi i butë, shfaqjen e vatrave të shumta të degjenerimit cistike apo vulën. Ndryshimet hapësirë ​​mizhsuhlobovoyi (ngushtim apo zgjerim). Zona e ndryshimeve strukturore është jo më shumë se 30-50%.

  Faza IV. Shkatërrimi i plotë i kokës. Forma e kokës ndryshuar, zona të çrregullt në formë të shembjes ose të shembet të gjithë kokën.

  Struktura trabeculae shpërbëhen ose të çara kompakt zhvesh parregullt. Edge i brendshëm ose i jashtëm i ektopike acetabulum pësojë ndryshime. Hapësirë ​​Mizhsuhlobovoyi ngushtuar ose zhdukur. Zhvendosja ose subluxation janë. Zona e ndryshimeve strukturore është 50-80%.

  Kohëzgjatja e skenës së Parë është 6 muaj, fazë II - 6 muaj, fazë III - 3-6 muaj, e ndjekur nga tranzicioni në skenë IV.

  Duke përdorur të dhëna dhe të dhënat dyspanseryzatsiy shqyrtime të rregullta nga mjekët dhe traumatologji na u formuar sëmundje zbulimin algorithm.

  Me manifestime alarmante klinike dhe kërkojnë një vlerësim të plotë dhe dinamik të dhimbjes në dhimbje hip në zonën ijë e ndikimit në gju të përbashkët, kufizimin e lëvizjes në hip përbashkët, simptomat atrofi të muskujve, dhimbje të pamotivuar në gju të përbashkët.

  Vëmendje e veçantë i është kushtuar pacientëve që janë në rrezik.

  Informacion nga artikullin "nekrozë aseptike të kokës femorale."