Çfarë është apopleksi ovarian


 • Apopleksi ovarian, simptomat dhe diagnoza

 • Apopleksi ovarian, simptomat dhe diagnoza

  Vezore apopleksi (hematoma ovarian, gjakderdhje
  me ovarian corpus luteum kist këputje, vezore miokardi, këputje ovarian)
  - Hemorragji në vezore, i shoqëruar nga këputje e saj dhe gjakderdhje
  në zgavrën e barkut.

  Shkaktuar nga ndryshimet patologjike në enët e gjakut (variçe
  extension sklerozë) kundër inflamacionit kaluar.
  Më shpesh ndodh në kohën e ovulacionit ose fazën e vaskularizim
  korpus luteum (e mesme dhe faza e dytë e ciklit). Roli rëndues
  trauma, ngritje peshe, marrëdhënie të shpejtë.

  Sëmundja fillon papritmas në mesin e plotë

  shëndetësor. Ka dhimbje të mprehta të barkut, atëherë dhimbje
  të zbatohet për të gjithë barkut dhe mund të rrezatojë në këmbë, anus,
  ijë.

  Si rritja e simptomave gjakderdhje intra-abdominal gjakderdhje ndodhin:

 • lëkurë të zbehtë dhe mukozës,
 • u rrit norma e zemrës,
 • uljen e presionit të gjakut,
 • shoku.
 • Temperaturë
  trup normal. Nuk është e ënjtje dhe butësi e barkut, veçanërisht në
  ulur departamentet e saj. Më apopleksi ndodh në mes
  Cikli menstrual (rreth 12-15 ditë), ose në të dytin
  gjysmë cikël.

  Nëse keni nevojë apopleksise
  menjëherë të miratojë një pozicion horizontal dhe menjëherë të thërrasë një "të shpejtë


  ndihmojë "për shtrimin në spital ose gjinekologjik kirurgjikale
  spitalet. Para se ardhja e mjekut në çdo rast nuk mund të marrë ndonjë
  mjekësi dhimbje, vënë në bark të ulët me një bllok ngrohje apo akull
  ujë të ngrohtë.

  Diagnoza është shumë e vështirë,
  sepse simptomat janë të ngjashme me simptomat e apopleksi ektopike
  shtatzënisë ose inflamacion akut i apendiksit akute. Në
  një klinikë moderne shpesh mbështeten në diagnostikues
  laparoscopy; gjakderdhje intraperitoneal në të birë e bërë përmes
  prapmë shkop vaginale.

  Diagnoza laboratorike bëhet
  ndriçim fluoreshent përdorimin e antiserumit të veçantë që

  Smears njolla lëvizin larg ulcerat, nyjet limfatike larmë
  Kultura e marra në agar gjakut.

  Ka dy forma të pash: nuk ka gjakderdhje në
  zgavër barkut dhe gjakderdhje intraperitoneal. Në mungesë të
  gjakderdhje e theksuar e brendshme dhe rënia e mundshme e konservator
  Taktikat (qetë, të ftohtë në fund të barkut). Me fenomenet në rritje
  gjakderdhje të brendshme tregohet operacion - laparotomy, operim
  vezore. Në të njëjtën kohë është e nevojshme për të kompensuar humbjen e gjakut (retransfuziya,
  transfuzioni i gjakut, produkteve të gjakut), nëse është e nevojshme
  injektuar drogë kardiovaskulare. Operacioni në fazat e hershme shpesh

  të siguruar një rezultat të favorshëm.

  Metoda e parandalimit: a
  një familje ku një fëmijë tashmë i sëmurë, deficiti i mundur diagnoza
  Qelizat hlyukotserebrozidazy në lëngut amniotik, ndërsa
  rekomanduar që të ndërpresë shtatzëninë.

  Informacion nga artikullin "vezore apopleksi."