Çfarë është albinism


 • Albinism dhe llojet e saj
 • Shkaqet dhe simptomat e albinism
 • Vështirësitë Albino njerëzve se si të merren me ta

 • Albinism dhe llojet e saj

  Albinism - një çrregullim kongjenitale e karakterizuar nga mungesa e ngjyrës së lëkurës, e flokëve dhe syve. Kjo sëmundje ekziston që nga lindja, dhe arsyeja për këtë është mungesa ose mungesa e pigmentit (ngjyrosje). Albinism - një fenomen i rrallë që ndodh në një nga 10 000 foshnje në botë. Kjo ndodh në njerëz të ndryshëm në pjesë të ndryshme të botës.

  Ka gjashtë lloje të albinism. Albinism më i zakonshëm i plotë, e karakterizuar nga ngjyra qumështi të bardhë e flokëve, gjobë dhe i butë në strukturën e tyre, qerpikët bardha dhe vetullat, të bardhë apo të zbehtë të lëkurës trëndafili dhe sytë e kuqe ose rozë (të cilat, në varësi të ndriçimit mund të duket gri të lehta ose blu) .

  Albinism tjetër janë më pak të zakonshme dhe karakterizohen nga një errësirë ​​të fortë të lëkurës, flokëve dhe syve.


  Shkaqet dhe simptomat e albinism

  Albinism është treguar vetëm në qoftë se të dy prindërit duke qenë bartës të gjeneve ikës defektive dhënë fëmijën e tyre. Nëse çiftet kanë të njëjtin lloj të albinism janë të lindur fëmijë, ata do të të gjithë kanë të njëjtin lloj të albinism.

  Albinism lidhur me martesat e lidhura ngushtë; Hulumtimet kanë treguar praninë e frekuencave të larta paraardhës të përbashkët në prindërit e fëmijëve me albinism. Megjithatë, çifti me lloje të ndryshme të albinism kemi një shans për të pasur një fëmijë të shëndetshëm. Të gjithë fëmijët që kanë trashëguar dy gjen të dëmtuar, ka një ulje apo mungesë të plotë të tyrosinase (enzimë të nevojshme për ngjyrën normale të lëkurës, e flokëve dhe syve).


  Përveç tiparet e mësipërme ngjyrën e lëkurës, flokët, sytë, disa njerëz me albinism janë rrëgjuar. Kur albinism i plotë kanë ndjeshmëri të syve në dritë, dritë annoys atyre lëvizjen e shpejtë të syve. Astigmatizëm vërejtur shpesh (vizion të paqartë, vështirësi në të cilin fëmija përqendrohet vizion për objekte horizontale dhe vertikale në të njëjtën kohë).


  Vështirësitë Albino njerëzve se si të merren me ta

  Albinism si diagnostikuar me provim në prani të ngjyrës karakteristike të fëmijës së lëkurës, e flokëve dhe syve. Diagnoza mund të plotësohet nga studimet laboratorike që mbështesin mungesën e tyrosinase.

  Albinism nuk mund të zbulohet para se birë lindjes membranat nënën.

  Albinism shpesh rezulton në dëmtim vizual për shkak të rritjes së ndjeshmërisë ndaj dritës. Nëse dëmtimi i lëkurës nga rrezet e diellit normale apo të lartë intensiteti mund të ketë djegie të rënda dhe të kancerit të lëkurës. Viktimat e albinism zakonisht vuajnë nga infertilitetit dhe vdesin më herët sesa të shëndetshme.

  Ekziston trajtim albinism. Megjithatë, njerëzit me albinism më i mirë mund të përshtaten me jetën në qoftë se ata respektojnë masat e mëposhtme: Është e rëndësishme që fëmijët me albinism ishin të mbrojtur maksimalisht nga rrezet e diellit.

  Outdoors ata duhet të veshin rroba që mbulon krejtësisht trupin, përdorni kremra sunscreen edhe në mot me re. Nëse lëkura është e ekspozuar ndaj lagështisë, sunscreen duhet të zbatohet përsëri.

  Para se të hyjnë fëmijën në shkollë me albinism duhet të shihni një okulist që të marr atë mbrojtur të (të errëta) syzet, ose në shkelje të, syzet korrigjuese ose lente kontakti.

  Prindërit që kanë një familje të vrojtuar më parë albinism duhet të zbatohet për këshillim gjenetik për të përpiqen për të përcaktuar mundësinë e sëmundjeve gjenetike në bazë të prejardhja.

  Informacion nga neni "albinism".