Çfarë cardiomyopathy alkoolike


 • "Zemra Alkooli"
 • Pas Ball
 • Zemra kujton ...


  "Zemra Alkooli"

  Në literaturën mjekësore ka edhe një term i veçantë "Zemra alkoolike." Cardiomyopathy mund të ndodhë edhe me pak përvojë e alkoolit. Ka raste të zemrës alkoolike pas 4 viteve të abuzimit të alkoolit.

  Shkaqet e shumë cardiomyopathy alkoolike. Ky është një efekt të drejtpërdrejtë toksik të etanolit dhe produktet e tij të zbërthyer në miokardit, dhe çrregullimit të muskulit të zemrës për shkak të formimit të pamjaftueshëm të proteinave, si rezultat i sëmundjes së mëlçisë. Në alkolikët ulur edhe absorbimin e vitaminave në zorrë dhe, për pasojë, ka një mungesë të vitaminave B që janë të domosdoshme për funksionimin normal të zemrës.

  Sëmundja manifestohet me dhimbje në anën e majtë të gjoksit, shpesh thikat, dhemb karakter. Ndonjëherë ata janë kaq të ngjashme me dhimbjen e pacientëve pectoris dërguar në spital me një diagnozë e "sulmit nekupyruyuschemsya angina."


  Pas Ball

  Sulmet e dhimbshme janë të lidhura ngushtë me kremtimin e shpejtë dhe zakonisht ndodhin ditë pas pirjes. Ekziston edhe një ndjenjë e mungesës së ajrit, çrregullimit të zemrës, djersitje, marramendje, frika e vdekjes, duart e ngrirjes dhe këmbët. Disa pacientë kanë ënjtje këmbë, gulçim në pjesën tjetër, dmth, ka shenja të dështimit të zemrës.

  EKG regjistruar arrhythmias ndryshme: extrasystoles, dridhje atrial, vibrim atrial.


  Ultratinguj zemra zbulon dëmtimit të dhëmbëve të zgjerimit të zemrës, trashje e mureve të saj, nganjëherë shumë i rëndësishëm.


  Zemra kujton ...

  Eliminimi alkooli dëmton zemrën - jo një detyrë e lehtë. Vështirësia është se myocardium ka aftësinë për të "kujtuar" metabolike (biokimike) abuzimin e alkoolit, duke çuar në dyfishimin e aritmisë, veçanërisht atriale.

  Kusht i detyrueshëm i trajtimit të suksesshëm është një refuzim i plotë i përdorimit të pijeve alkoolike. Nëse është e nevojshme, e përdorur edhe drogë antiarrhythmic, diuretics, kalium dhe magnez, dhe vitamina.

  Informacion nga nenet mjeku kardiloh FA Kutepova "cardiomyopathy alkoolike."

  Diskutoni komuniteteve:

 • Alkoolizëm
 • Zemra dhe enët e gjakut