Çfarë - paraphimosis


 • Çfarë - paraphimosis
 • Trajtimi parafymoza

 • Çfarë - paraphimosis

  Paraphimosis - kufizimi i penisit glans lafshë e penisit të ngushtë, lafshë e penisit të ngushtë me forcë zhvendosur nga kreu i penisit dhe shkakton compression saj rrethore. Nuk është shumë e dhimbje, urinim të vështirë dhe të rritet ënjtje e penisit glans dhe rritjen e prepucit e kreu në vëllimin që qarkullimi edhe më shumë gjak.

  Ka një cikël vicioz: rritjet compression ënjtje dhe edemë, nga ana tjetër, rrit compression.

  Nëse jo menjëherë të kthehen prepucin në vend për kufizim të zgjatur mund të zhvillojë nekrozë shkel unazë dhe një pjesë e penisit glans.


  Trajtimi parafymoza

  Trajtimi parafymoza të jetë si pa gjak dhe operacional. Metodë pa gjak është për të reposition dorë penis glans të dëmtojë unazë. Për ta bërë këtë, greased me kokën e penisit pelte naftës, të mesëm dhe të indeksit gishtin e të dy duart fort mbulojnë penis më poshtë kufijtë e unazës. Në të njëjtën kohë thumb duke u përpjekur për të nxitur një penis shkel unazë ndërsa duke tërhequr mbi prepucit të saj.

  Nëse ky manipulim duket i pasuksesshëm, ajo duhet prerë unazë dhe veprim cënon prepucin në kokë penisit.

  Nëse shkaku i fatkeqësisë u ngrit lidhur me phimosis, me qëllim të parandalimit të keqtrajtimit të përsëritur justifikuar operacionin - rrethprerjen (prerje e lafshë).


  Informacion nga artikullin "Parafymoz"