Çfarë nëse fëmijëve të miliaria


 • Simptomat miliaria
 • Çfarë duhet prindërit
 • Çfarë duhet mjeku

 • Simptomat miliaria

  Miliaria mund të duket në pelena.

  Simptomat:

 • skuqje;
 • kruajtje;
 • bubbles;
 • vystupaniye lagështi lëkurës;
 • kore butë rreth zonës gjenitale;
 • Scrotum Rash, penis ose lëkurë folds mes këmbëve dhe organe gjenitale;
 • scratches ku buzë e lëkurës pelenë të lidhura;
 • acarim përreth anusit, mollaqe acarim të lëkurës.
 • Sëmundja mund të shkaktohet nga infeksionet fungale, infeksionet bakteriale, acarim të pelena të ndyra, reaksioneve alergjike apo manifestimeve të sëmundjes trashëgimore të lëkurës.


  Çfarë duhet prindërit

  Shmangni pelena nuk thata plotësisht. Ndiqni pelena njëjtat lloji, veçanërisht ata të cilët, si ju duket për të zvogëluar gjasat e sëmundjes. Shpesh të ndryshuar pelena. Bëhem i mërzitshëm jo i ngushtë.

  Shmangni fshirje, si ata mund të shkaktojë acarim të lëkurës. Në vend të kësaj, përdorni ujë të ngrohtë për larjen e lëkurës, dhe pastaj rrëshqitje atë në leshi pambuku ngjyhet në vaj perimesh dhe krem ​​fëmijë. Pat thatë me një leckë të butë të lëkurës. Nga rruga, not jo vetëm një procedurë të rëndësishëm për ta mbajtur lëkurën të foshnjës të pastër dhe të mirë erëza atë.

  Filloni banje fëmijën tuaj mund menjëherë pas daljes nga spitali.


  Deri në shërimin plagë kërthizës duhet të shtoni ujë në zgjidhjen e ngjyrës kalium Permanganat slaborozovym.

  Foshnjave të shëndetshme bathed përditshme me sapun dhe 1 çdo 5-6 ditë. Duration not rreth 5 minuta Temperatura e ujit 36-37 ° C. (Për matjen e temperaturës duke përdorur një ujë të veçantë termometër në qoftë se ajo nuk është - "termometër" mund të shërbejë nënën bërryl). Kur fëmija është i vogël, ai është i përshtatshëm për të lahet duke përdorur një qëndrim të veçantë të bërë nga leckë në një kornizë metalike. Atëherë ju do të ndiheni më të sigurt dhe të fëmijës - jashtë rrezikut.

  Duke banje duhet të jenë të përgatitur që më parë, le të ju të gjithë do të jetë në dorë - dhe doreza e bukur dhe të butë soaping fëmijë dhe një kanë plot me ujë për abdes në fund të larjes, dhe një peshqir të madh për të përfunduar menjëherë pas fëmijën dush.

  Temperatura e tenxhere duhet të jetë 2 ° C më ulët sesa në banjo. Kjo është një erëza mirë të fëmijës. Nuk ka nevojë për të ngrohur ajrin e dhomës në mënyrë specifike ku ju lahet një fëmijë, bëj zakonisht në temperaturë dhome (20-22 ° C). Pas larjes - një shpejtë fshij dhe të mbyllë fëmijën.

  Nëse miliaria tashmë ka filluar, ju mund të përdorni një farmaci mbrojtëse melhem (Desitin, balmeks). Pastaj të përdorin masa parandaluese të përshkruara më sipër. Nëse jeni duke përdorur talk, nuk shtrëngon atë. Sasi e vogël me pluhur talk në pëllëmbë dhe kohën e duhur të saj në lëkurën e foshnjës. (Mos harroni: talk inhalimi mund të shkaktojë pneumoni).

  E pra në pluhur miell misri.  Çfarë duhet mjeku

  Nëse miliaria zgjat për një kohë të gjatë apo nuk i nënshtrohet kujdesit të zakonshëm pas testi kërkon një analizë të kulturës, e bëjnë scraping ose biopsi për ekzaminim mikroskopik. Këto teste do të ndihmojë të përcaktuar nëse sëmundja është shkaktuar nga kërpudhat, të cilat mund të trajtohen me drogë lokale antifungal, ose bakteret të cilat duhet të trajtohen me antibiotikë. Biopsia mund të përdoret gjithashtu për të ndihmuar mjekët të dalluar psoriasis nga dermatit alergjik.

  Informacion nga artikullin "Saddleblankets."