Cila çon në zhvillimin e fshikëzës prizë pengim


 • Çfarë është pengesë mbushur infravezikalnaya
 • Shkaqet e pengimit prizë fshikëz

 • Çfarë është pengesë mbushur infravezikalnaya

  fshikëz prizë pengim - një bllokim të traktit urinar, i cili ndodh pengesat për lëvizjen e lirë të urinës në qafën e fshikëzës apo uretrës.
  Infravezikalnaya pengim shpesh ndodh në fëmijët. Për shkak të vështirësisë së rrjedhjes së urinës trash muskujt që janë dëbuar urinë. Sepse urina është e detyruar të lëvizë për të traktit të poshtëm urinar nën presion në rritje.
  Për këtë arsye, muskujt janë të varfëruar, tonin e ulet e fshikëzës (hipotension, ngathtësi). Shtrihet e dobëta e fshikëzës dhe rritet (shpesh të mëdha).

  Gjithashtu nën presion dhe urinës ureters zgjerohet chashechno-renal sistem pelvisit. Nëse nuk trajtohet bllokim të traktit urinar, mund të fillojnë ndërlikimet e sëmundjes (pielonefrit).

  Në 2-3 vitet e para të jetës duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm për të shikuar urinim tij. Nëse vëreni ndonjë shkelje të urinim, menjëherë tregojnë urolog fëmijëve.
  Shkaqet e pengimit prizë fshikëz

  Zhvillimi i mëposhtëm i parregullt mund të çojë në bllokimin e traktit urinar:

 • fshikëz kongjenitale sëmundje contracture qafën (Marion);
 • hypertrophy nga fshikëzat seminale;
 • lindura valvola pasmë uretral;
 • zhdukje kongjenitale e uretrës;
 • ngushtim kongjenitale e uretrës;
 • dyfishuar uretrës.


 • Kongjenitale contracture qafë fshikëz - një cen i rrallë, e cila është quajtur edhe sëmundje Marion. Në të muskujve dhe submucosa e qafës fshikëzës fillon për të zhvilluar ind lidhës i qafës fshikëzës është mbyllur, është shtrirje e keqe.

  Simptomat:

 • pas fshikëzës urinare është një sasi e vogël e urinës së mbetur;
 • mbajtje urinar, e ndjekur nga dalja hydronefrotycheskoy transformimit ureters dhe veshkat dhe të rezultojë në dështimin renale kronike (kur një anomali të mëdha);
 • Shkeljet minor urinim (në anomalive të vogla).

 • Trajtimi i kongjenitale kirurgji fshikëz qafë contracture (kirurgji endoscopic përmes uretrës).

  Hypertrophy e sperme gungë - një gungë farë cen, ku madhësia e farës gungë rritur në shkallë të ndryshme. Me një kodër të madhe me rritjen bllokon farë lumen të uretrës. Trajtimi i kësaj anomalie vetëm kirurgji (kirurgji endoscopic).

  Valvola lindura Urethral - kjo anomali në të cilën lumen Urethral në ose cipë rrudhur si gota, hinkës ose diafragmë. Boys janë të lindur me këtë anomalitë shpesh vajzat - shumë të rralla.

  Sëmundja karakterizohet nga
  shkelje e urinimit, akumulimi i urinës së mbetur në fshikëz.
  Anomali, zhvillim, zhvillon në dështimin renale kronike, pielonefrit. Trajtimi i valvulave të lindura Urethral - vetëm kirurgjikale. Valves janë larguar përmes uretrës.

  Uretrës kongjenitale zhdukje - kjo është një cen i rrallë në djemtë në të cilat uretrës është zhdukur të gjitha së bashku ose në ndonjë vend është fusion.

  Simptomat urinës excreted përmes fistula në zorrë përmes gypit ndarë me dysh ose urinar që lidh kulmin fshikëz e kordonin e kërthizës në periudhën in utero - urinës excreted përmes kërthizë.  Diagnoza e anomalive të lindura në të porsalindur të vendosur për dy ditët e para të jetës, nuk ka urinim të vetë; vënë një kateter në fshikëz e pamundur.
  Trajtimi i anomalive kirurgjikale.

  Ngushtim kongjenitale e uretrës - është një anomali kongjenitale në të cilën porsalindur (dhe djem dhe vajza) ngushtuar pjesën më të ulët të uretrës.
  Trajtimi i ngushtimin kongjenitale të uretrës - kirurgjikale.

  Dyfishuar uretrës - një cen rralle, kryesisht djemte, në të cilën uretrës larg nga qafa fshikëzës dhe hapet në penis glans (dyfishimin plotë) ose një kanal shtesë larg nga kanali kryesor dhe hapet në kokën ose sipërfaqja e pasme e seksual Anëtar (dyfishim i pjesshëm).


  Trajtimi i kësaj anomalie - kirurgji.

  Mbani mend: vetëm urolog me përvojë mund të shikoni dhe të shpenzojnë trajtimin e duhur.
  Shumë anomalitë e zhvillimit që çojnë në pengimin e fshikëzës prizë, mund të hiqet në fëmijëri.

  Informacion nga artikullin "pengim prizë fshikëz."