Çfarë ju duhet të dini për pacientët maniak-depresive çrregullim Pjesa 2


 • përpunim
 • picikamë
 • Aventurë
 • Humor romantik


  përpunim

  Zakonisht vetë pacienti fillon të vëreni se si ai vjen faza e maniak. Psikiatrit e quajti atë hypomania. Ai fillon të ndjeni një rritje të forcës, bëhet i gëzuar dhe energjik. Pacienti fillon të ndiej se ai ka për të kapur deri me atë që ai e humbi në një fazë të depresionit.

  Duke qenë një perfectionist (njerëz gjithmonë dhe kudo përpiqen për përsosmërinë), ata fillojnë të torturojnë veten vetëm abot, standardet e larta për veten e tyre, të arrijë shpesh dështon, që e zhyt ata në një tjetër depresion. Prandaj, është e rëndësishme të kujtojmë vetes një të vërtetë: nuk riciklojnë!

  Edhe pse ju nuk e vërejnë lodhje dhe i gatshëm për të lëvizur malet edhe pse, japin trupit një pushim.


  picikamë

  Ajo është shumë ndihmojë të dhënat e rregullta të shpenzimeve në një ditar. Pas fazës maniak, kur ai është sulmuar jashtë (për fat të keq, ajo përkohësisht) i durueshëm do të jetë në gjendje të analizojnë të "zdravomyslennost" e shpenzimeve të caktuara.

  Metoda e dytë e luftë picikamë pakuptimtë të parave - një taktikë "shtyrje" i ndonji shpenzimeve për disa kohë. Një nga gabimet më të mëdha të pacientit në fazën maniak është se duket atij se ai duhet të blej një gjë apo shërbim të caktuar menjëherë. Në praktikë kjo rezulton se ajo ishte një humbje të parave.


  Psikologët tregtimin e mallrave dhe shërbimeve janë të vetëdijshëm për këto karakteristika të pacientëve mendorë dhe të luajnë në këtë gjë ", të vendosur në një grup të kufizuar", "ka vetëm pak raste", - këto teknika vrarë kanë për qëllim për të nxitur klientin për një blerje të shtrenjta.

  Në të tilla raste, pacienti duhet të pyesni veten: "Achto nëse unë blej këtë gjë në javë, 2 javë, një muaj?". Gjatë kësaj kohe do të ketë mendim të ri në blerjen. Kjo është, në shumicën e rasteve, asgjë e dëmshme për pacientin do të ndodhë nëse ai shtyjë disa para të shpenzimeve për një kohë.


  Aventurë

  Sigurisht, farmakoterapia modern ndihmon pacienti disi "qetësojë" rrjedhjen e ideve që çojnë në të gjitha llojet e aventurave.

  Por pacienti duhet të mësojnë të frenojnë veten. Këtu përsëri ndihmojë teknikë "vonesë" në marrjen e kohë të caktuar (javë, muaj). Gjatë kësaj kohe ai do të shqyrtojë më hollësisht idenë e tij, të gjetur mete, kurthe të fshehura dhe pengesat në zbatimin e saj (në qoftë se deri në atë kohë, ai nuk ka ndryshuar mendjen e tij).


  Humor romantik

  Sa herë që të angazhohen në një marrëdhënie romantike me njerëz të rinj, pacienti duhet së pari të pyesni veten: "A është kjo një njeri?" Dhe përsëri vijnë në pajisje të ndihmës "vonesë" veprim vendimtar për një kohë, "Në qoftë se ky njeri vërtet tërheqës pas dy javë, kështu që është me të vërtetë tërheqëse për mua. "

  Duke përdorur këto teknika, pacienti në fazën maniak do të ruani veten shumë vendime dritëshkurtër dhe të gabuara. Sigurisht, disa nga këto metoda është e nevojshme. Është e nevojshme dhe farmakoterapia. Por për të mbajtur atë në mënyrë optimale pa u konsultuar psikiatër ende shumë e vështirë.

  Informacion nga neni Alisher Shamsieva "Çfarë ju duhet të dini për pacientët çrregullim maniak-depresive?".

  Lexoni pjesën e parë