Çfarë ju duhet të dini për pacientët çrregullim maniak-depresive, pjesa 1


 • Sëmundja, e cila është afër ...
 • Të katër karakteristika kryesore
 • Konflikti me familjen dhe miqtë
 • Sëmundja, e cila është afër ...

  Nxjerrjen frekuencën e shfaqjes së sëmundjes në Rusi, ne mund të supozojmë se në vendin tonë ka rreth një milion pacientë me çrregullim maniak-depresive. Për të lexuar këto rreshta mund të jetë një vëlla apo motër, bashkëshorte apo burri.

  Veçori e sëmundjes është se ajo është shumë e vështirë për të diagnostikuar në fazat e hershme. Dhe vetëm kur pacienti fillon psikozë, dhe ai shkon në një psikiatër, në shumicën e rasteve mund të diagnostikuar.

  Është e rëndësishme të theksohet se shumë pacientë në këtë kategori intelektit nuk vuan, por niveli i saj mund të jetë mbi mesataren.

  Si një adoleshent, është zakonisht njerëz që janë plot me premtim. Kjo shpjegon faktin se njerëzit me këtë diagnozë, e cila ishte për të krimit, ndjenjë të mjaftueshme për të mos u kapur për një kohë të gjatë, dhe që i sofistikimit me të cilën ata janë duke bërë krimet e tyre.

  Në fazën maniak e karakteristike 4 karakteristikat kryesore të pacientëve karakteristike:

 • përpunimit. Pacienti ndjen një rritje të vitalitetit dhe energjisë - gati "edhe të lëvizë malet." Por ai nuk është një makinë dhe ai e dëshiron atë apo jo, ai merr lodhur, i lodhur nga muskujt e tij, trupin e tij.
 • picikamë. Pacienti fillon të shpenzojnë para për gjëra të panevojshme. Kjo çon në zhgënjimin e financave të tij, kolapsit dhe falimentimit të mëvonshëm.


 • Aventurizmi. Pacienti merr mos e përfshirë projektuar për t'i dhënë fund aventurë, e cila duket atij i përsosur. Kjo është për shkak se truri i tij në këtë fazë gjeneron një shumë të ideve dhe në të njëjtën kohë të kontrollit të kujdesshme dhe duke kërkuar atyre (idetë) është e vështirë. Nëse financier, ai është i përfshirë në transaksione të rrezikshme financiare, të cilat duket të sjellë atij një përfitim i madh. Kjo është përsëri depletes pushtetin e tij dhe shkelje rrjedhën e zakonshme të jetës.
 • Humor romantike. Pacientët kanë fantazitë dhe pritjet lidhur çuditshme dhe tërësisht jo të përshtatshme për këtë popull.
  Arsye është se euforia në të cilën pacienti eshte. Gati për të shkuar në takim dhe mashtrueshmëri provokuar aventurat e tij në dashuri me personalitete të diskutueshme.

  Prandaj - Marrëdhëniet shthurur seksuale. Duke qenë të mashtruar dhe të shkatërruar, ata fillojnë të hakmerren, pamëshirshëm sepse shoqëria e cila, siç mendojnë ata, zhyt atë në këtë shtet keq.

 • Konflikti me familjen dhe miqtë

  E rëndësishmja, të gjithë 4 nga këto karakteristika të çojë në konflikt me familjen dhe miqtë e pacientit. Ai ishte i lodhur dhe i mërzitur, ai nuk ka energji apo dëshirë për të komunikuar. Kjo shpjegon faktin se në këta pacientë pothuajse asnjë miqtë dhe divorc shumë të shpeshta. Picikamë e parave dhe kolapsi i ardhshëm financiar gjithashtu i jep atij dashurinë e familjes dhe miqve, ai fillon të kërkojë para në borxh.

  Rrezikshme dhe nuk mendohet jashtë aventurë nuk sjell këtë rezultat, e cila u pritet prej tyre dhe kohë, përpjekje dhe të holla shpenzuar për to do të mund të shpenzohen për diçka më të dobishme. Së fundi, dhe bindje me të cilën ai hyn në një marrëdhënie romantike me nuk është i përshtatshëm për këtë qëllim njerëz shpie atë në shkatërrim.

  Këtu janë faktorët kryesorë ngadalë por me siguri e uli atë në fund të jetës. Për të mësuar se çfarë të bëni për të parandaluar këtë, shih pjesën e dytë.

  Informacion nga neni Alisher Shamsieva "Çfarë ju duhet të dini për pacientët çrregullim maniak-depresive?".

  Lexoni pjesën e dytë