Çfarë ju duhet të dini për marihuanë


 • Disa në%
  D1? Eun nuk provoni marihuanë
 • Përgjigje adoleshencë rreth marihuanë


 • Disa arsye për të mos provoni marihuanë

  Shumë adoleshentë dhe të rriturit shpesh besoj se marihuana është duhani shumë më e sigurt dhe alkool. Si është rasti në të vërtetë? Herë pas here mund të pokuryuvaty "farë e keqe"?

 • Marijuana është e paligjshme. Përdorimi, posedimi, blerja dhe shitja e marihuanës dënueshme me ligj.
 • Marijuana mund të shkaktojë personalitetit të vetë-shkatërrues. Pirja e duhanit "farë e keqe" në kompani ofron një adoleshent ndjenjë të përkohshme të intimitetit me miqtë. Megjithatë, kjo ndjenjë është dhe mbetet për të ardhur keq.
 • Marijuana redukton aftësinë për t'u përqëndruar dhe koordinues.

  Pirja e duhanit "farë e keqe" mund të ndikojë negativisht në aftësinë për të kërcyer, stërvitje dhe mos harroni informacion të ri.
 • Marijuana është konsideruar si një nga shkaqet e kancerit. Unë uroj që adoleshentët të mendojnë dy herë para se ju i vishni një këmishë me pikturuar në kërp lë atë, nëse ata duan të jenë një shpallje në këmbë që shkakton dhimbje të forta, çmenduri dhe vëmendje hutuar.
 • Marijuana, si çdo drogë tjetër, shkakton një person për të marrë vendime të këqija.
 • Çdo i ri duhet të kuptojnë se pirja e duhanit "farë e keqe" nuk e bën atë "cool". "Cool" nuk merrni ndonjë drogë, cigare pirja e duhanit, pirja e alkoolit.


  Pa marrë parasysh se çfarë Rappers këndoj dhe çfarë personazhet janë duke bërë seri të ulët të keq televiziv, të vrarë veten - jo "cool".
 • Marijuana është e varur. Shumë prej atyre që përdoren marihuanë pranoj se me kalimin e kohës për të arritur gjendjen e zakonshme e ndryshuar e ndërgjegjes nevojë më shumë dhe më shumë "bari".
 • Marijuana - nuk është mënyra për të zgjidhur problemin. Ashtu si çdo të drogës, retë mendje, ajo i jep iluzionin e ikjes nga vështirësitë, por në fakt rezulton se "bari" shton problemet. Riu ka di në mënyrë të vendosur se ju nuk mund të besoj se ata që thonë se marihuana e bën jetën më të lehtë se ajo nuk është një droge.

 • Ka një mit që "të gjithë" marihuanë tym. Kjo është një gënjeshtër. 86% e adoleshencë kurrë nuk kanë provuar "bar" dhe kanë të bëjnë me përdorimin e saj me neveri. Marijuana nuk ka një të tillë të bërë më të lumtur e më shumë popullor. Ajo nuk vlen asgjë të zhvilluar se lloj ishte aftësitë e dobishme ose të ndryshojë veten e tyre për të mirë.

 • Përgjigje adoleshencë rreth marihuanë

 • Mund marihuanë pirja e duhanit lënduar mua apo të më vrasë? Vetë Marijuana nuk është aq toksik të të vras, por në qoftë se ju përziejnë atë me substanca të tjera psikoaktive (duke përfshirë edhe alkoolin) ose droga janë duke u përpjekur për të bërë veprime që kërkojnë vëmendje ekstreme (p.sh., makinë) pastaj marihuanë mund të ju vrasin.

  Marijuana vepron në qelizat nervore të trurit përgjegjëse për formimin e kujtesës, kështu që ata që e tymosur studim më keq, me vështirësi të mëdha të kujtuar ngjarjet e fundit dhe më keq të përballen me detyra komplekse. Edhe situata e vështirë në udhëkryq mund të kthehet fatale për këmbësorë, në qoftë se ajo shkon rrugën, si një "tym-mbushur".
 • A ka pasoja afat-gjata të pirjes së duhanit "farë e keqe"? Studimet kanë treguar se pesë tymosur "rezervat" në kuptimin e dëmtimit të barabartë me një paketë cigare, ndërsa marihua - shumë më kancerogjen më e rrezikshme se nikotina. Përdorimi i marihuanës në adoleshencë e hershme mund të vonojë pubertetit tek djemtë dhe prishin ciklin menstrual në vajzat.

 • Mund duhanit marihuanë gjatë shtatzënisë dëmtojë fëmijën e palindur? Foshnjet e lindura nga nënat të cilët kanë pirë gjatë shtatzënisë "Marijuana", me më pak peshë, lartësi dhe kreu madhësi sesa fëmijët e nënave nuk i përdorin gjatë shtatëzanisë nuk ka drogë. Fëmijët me peshë dhe lartësi disavantazh më shpesh se të tjerët, ka probleme të ndryshme shëndetësore.
 • A çon marihuanë pirja e duhanit për të përdorur nga droga të tjera? Statistikat thonë se përdoruesit e drogës disa filloni menjëherë me drogave të forta. Shumica nuk kanë në plan për të bërë të varur, ata thjesht "Marijuana pokuryuvaly". Megjithatë, gjithçka që ka të bëjë me fytyrë të marihuanës me njerëzit që përdorin dhe shesin lloje të tjera të drogave.

  Pasi të kesh marihuanë provuar, e sheh pasoja të largëta shkatërruese të përdorimit të saj, dhe beson se kjo është e sigurt. Prandaj, duket se asgjë përdorimi i substancave të vetme të fortë vullnet të keq. Pak sugjeron se ajo është mbi familjaritetit një herë, me të drogës.
 • A marihuanë pirja e duhanit rrit rrezikun e dehje të rëndë, në qoftë se të dy pinë alkool? Marijuana pengon nxjerrje e substancave toksike, duke përfshirë alkoolin. Nëse pini duhan "farë e keqe", ndërsa pirja e alkoolit, trupi juaj nuk do të jetë në gjendje të përgjigjet në kohë për të tepër të lartë të nivelit të alkoolit në gjak.

  Kjo është arsyeja pse çdo vit një numër i madh i vdekjeve të regjistruara që kanë ndodhur gjatë palëve rinore.
 • Rreziqet e marihuanës? Pirja e duhanit marihuanës dëmton kujtesën afat-shkurtër dhe zvogëlon inteligjencën, kuptim të shtrembëruar të kohës dhe redukton aftësinë për t'u përqëndruar dhe koordinues. Sondazhet tregojnë se njerëzit që përdorin marihuanë po humbasin njohuritë që ende krenare. Mësoni informacion të ri bëhet e vështirë. Në shumë raste të raportuara nga marijuana shkakton psikozë dhe paranojë. Sepse duhanpirësve marihuanë thith tymin pa filtër dhe shtyjë atë për një kohë të gjatë, të dëmtuara indeve të mushkërive.

  Në kërpit duhan shumë më tepër substanca që shkaktojnë kancer se sa tymi i duhanit. Përdorimi për një kohë marihuanë mund të çojë në varësinë.