Çfarë duhet të presin nga ah1n1 gripit vjeshtëPak prej nesh gjatë vitit të kaluar nuk kanë dëgjuar për sëmundje të tilla të tmerrshme si gripit A / H1N1, dhe me fillimin e vjeshtës, popullsia e botës filloi të përgatitet për një valë të re të sëmundjes. Shkencëtarët janë duke u përpjekur për të gjetur nëse frikës tendosje të ri të epidemisë së gripit. Sipas ekspertit francez mbi sëmundjet infektive Didier Raoult, A / H1N1 është i njohur për unike të saj, ajo zhvillon në veçanti, nuk e kishte takuar skemë. Sot ajo ishte shkaku i një numri të madh të vdekjeve, por ende është e sigurt të them se ndërsa nuk ka asnjë arsye për të folur për përkeqësimin radikal.

Aktualisht vdekshmërisë nga gripi A / H1N1 është ende më e ulët se gripit sezonal, por duhet vazhdimisht të jetë në roje në qoftë se në të ardhmen e afërt do të rritet vdekshmërinë tek të rinjtë të shëndoshë, nuk mund të shmangur marrjen e masave drastike deri në mbylljen e shkollave dhe institucioneve të tjera . Si Raoul veçanërisht të pambrojtur ndaj sëmundjeve të rrezikshme janë gratë shtatzëna, kështu që ata e rekomanduar e mundur të përmbahen nga kontakti shoqëror të dërgimit, në mënyrë që mos të rrezikojnë jetën dhe shëndetin e fëmijës.

Patrick Bœrsch, Dekani i Fakultetit të Mjekësisë të Universitetit të Parisit, tha se vaksinimi në masë i popullsisë në këtë fazë mund të bëjë më shumë dëm sesa të mirë, dhe si një mënyrë për të dalë nga situata sugjeron mbylljen e shkollave.


Në fakt, sipas statistikave, një fëmijë i sëmurë mund të infektojnë 2,7 fëmijë të tjerë, dhe në këtë normë të infeksionit të gjithë nxënësit e shkollave në rrezik të kontraktuese një javë. Si një vaksinë kundër A / H1N1 OBSH sot ofron një kombinim të alfa dhe gama interferonit, sipas kreut të Zyrës Europiane të Profesor OBSH Mark Dantonit, por duhet pranuar se ndërsa studiuesit nuk janë 100% provuar efektivitetin e interferon në luftën kundër sëmundjeve të frikshëm .

Shkencëtarët rusë kanë gjithashtu kohët e fundit njoftoi krijimin e gjyqit të vaksinave të influencës - pilula poroze në një shishkë mbyllur. Para se të aplikoni për ilaçe rekomanduar i holluar me ujë dhe administrohen përmes hundës.

Sipas mjekëve, pas administrimit te vaksines tek njerëzit brenda kohe tjetër nuk është imuniteti kundër A / H1N1. Në Evropë, zhvillimi i vaksinave mrekulli të përfshirë më shumë se pesë kompani, por ato të gjitha produktet e përfunduar premtimin për vetëm tetor. Neurologë britanike nga ana e paralajmëroi për rrezikun që vjen nga vaksinat në dispozicion aktualisht - ata shpesh mund të shkaktojnë zhvillimin e sindromës, e cila ndikon në sistemin nervor dhe shkakton dështim të frymëmarrjes.

Me ardhjen e motit të ftohtë të gripit A / H1N1 të gripit sezonal do të shtohen, por shkencëtarët besojnë se kjo nuk është e nevojshme të jetë i frikësuar sepse A / H1N1 virus është i dominuar dhe lehtësisht do të mund të thithin virusi sezonal.

Lajme përgatitur mbi www.lemonde.fr