Çfarë mund të ndodhë dëgjimit lloje të humbjes së dëgjimitDëgjimi shkelur kur ka pengesa për kalimin e valëve të shëndoshë që mund të jenë mekanike, por mund të jetë e lidhur me gjendjen e auditory nervore. Humbjen e dëgjimit mund të jetë i plotë dhe i pjesshëm. Ndonjëherë patologji mund të trashëgohet. Fjalë shpesh përkeqësohet me moshën, si rezultat i sëmundjes ose të ekspozuar ndaj zhurmës me zë të lartë.


Llojet e humbjen e dëgjimit

Ka tre lloje kryesore të humbjes së dëgjimit: konduktyvnuyu, sensorineural dhe të përziera.

 • Në disa pengesa përçueshëm humbjen e dëgjimit (p.sh., plug sulfurik në kanalin e veshit të jashtëm) i jep të veshit të jashtëm dhe të mesëm
 • Në humbjen e dëgjimit sensorineural, i dëmtuar strukturat e veshit të brendshme.

 • Humbjen e dëgjimit të përziera është e karakterizuar nga elemente të përçueshëm dhe sensorineural humbjen e dëgjimit

 • Humbja e dëgjimit kongjenitale

  Humbja dëgjimore kongjenitale mund të trashëguara si një sëmundje gjenetike. Humbjen e dëgjimit porsalindur është shkaku i dëmit të tillë, ekspozimi ndaj substancave toksike dhe sëmundje infektive transferuar nëna gjatë shtatzënisë. Strukturore ose funksionale humbjen e dëgjimit është më e zakonshme në fëmijë me të parakohshme apo të ulët pesha e lindjes. Dëgjimi humbje në gjuhën mjekësore quhet humbjen e dëgjimit.


  Humbja e dëgjimit përçueshëm

  Humbjen e dëgjimit e shkaktuar nga pengesat për të fituar tingujt, i quajtur përçueshëm.


  Kjo ndodh:

 • në nivelin e jashtëm veshit (tape sulfurik, keqformime te veshit jashtëm)
 • në nivelin e veshit të mesëm (vrima dhe dëmtimit të daulle e veshit, dëme ossicular; otosclerosis, e cila shkel lëvizshmërinë ossicular).
 • Kjo humbje dëgjimi është korrigjuar zakonisht nga operacioni. Në raste të rralla qëllimi shtesë të aparatit të dëgjimit është shumë e thjeshtë - ai duhet vetëm të plotësoj tingujt.


  Humbja e dëgjimit Sensorineural

  Dëgjimi humbje shkelur konvertohet vibracionet mekanike në impulse elektrike, i quajtur sensorineural. Për këtë lloj të humbjes së dëgjimit është e karakterizuar jo vetëm të reduktuar zvukovospriyatiya, por shtrembërim i saj.

  Kjo redukton pragun dhimbje; tingëllon pragu pak louder intensiteti i audibility bërë e padurueshme, ndërsa për njerëzit të dëgjimit normale pragu dhimbja është rreth 100 dB, perceptimi i vështirë fjalim në zhurmë sfond.

  Shkaqet e humbjes së dëgjimit është sensorineural:

 • pezmatim nervi (herpes zoster, shytat, dhe kështu në f..);
 • rritur lëngjeve presion të veshit të brendshëm (sëmundjes Meniere);
 • të lidhura me moshën humbja e dëgjimit (presbiakuzis);
 • Patologjia e auditory nervore.
 • Humbjen e dëgjimit Sensorineural mund të trajtohen kirurgjike. Qarqeve elektronike emërohen aparate dëgjimi të jetë më komplekse në mënyrë që të përshtaten karakteristikat individuale të seancës individuale të pacientit, tipike për këtë lloj të humbjes së dëgjimit.


  Humbjen e dëgjimit të përziera

  Humbje dëgjimi i përzier është një kombinim i mësipërm dy llojet e humbjes së dëgjimit, që është një kombinim i humbjes së dëgjimit përçueshëm me dëmtimin e veshit të brendshëm. Arsyet kryesore për këtë lloj të humbjes së dëgjimit:

 • kërmijtë infektuar në inflamacion kronik të veshit;
 • Faktorët stratifikuara mosha mbi otosclerosis neoperovanyh.
 • Pacientët e tilla duhet të jepen të njëjtat aparate dëgjimi, që i humbjes së dëgjimit sensorineural.


  Cilat janë simptomat

  Edhe pse humbja e dëgjimit kongjenitale nuk është gjithmonë menjëherë e dukshme në lindje, përgjigje e dobët të shëndosha është zakonisht në 2-3 ditët e jetës.

  Si fëmija rritet humbjen e dëgjimit ndikon në zhvillimin e gjuhës.

  Për humbjen e dëgjimit përçueshëm është e karakterizuar nga rënie ndjeshmërisë në perceptimin e tingujve, por ndryshimet në shprehjen e tyre të ndodh. Quite të rritur volumin - dhe pacienti është një formë e humbjes normalisht do të dëgjojnë dëgjimit. Zakonisht njerëzit me humbjen e dëgjimit përçueshëm tha me zë të ulët, dhe ka aftësinë për të dalluar mes tingëllon normal, por dëgjon më keq kur chews.

  Një person që vuajnë nga humbja e dëgjimit sensorineural, keq të dalluar tingujt, nuk iu përgjigjur zhurmës më keq të dëgjuar tingujt e lartë të frekuencave. Ai ankohet se të tjerët thonë ose piskat i padëgjueshëm, ai është i shqetësuar për tringëllimë në veshët.

  Informacion nga artikullin "Llojet e humbjen e dëgjimit"