Çfarë sëmundje skizofrenia


 • Çfarë sëmundje - skizofrenia? Dhe sëmundje apo diçka?
 • Simptomet kryesore të skizofrenisë
 • Nëse një i sëmurë një të dashur ...
 • Unë mund të shpëtoj të skizofrenisë?

 • Çfarë sëmundje - skizofrenia? Dhe sëmundje apo diçka?


  Skizofrenia - sëmundje mendore që karakterizohet nga të menduarit të dëmtuar, sjellje, perceptimit të botës dhe çrregullime emocionale. Në mënyrë tipike, meshkujt skizofrenise sëmurë, gra - shumë të rralla.

  Nëse ju pyesni nëse skizofrenia është një sëmundje ose përndryshe perceptim i realitetit - tjetër, i huaj për ne pikëpamje - përgjigjja është pohuese: po, ekziston! Që të sëmundjes - është çdo devijim nga norma statistikisht të caktuar.

  Por sëmundjen - vetëm nga një pikë klinike e parë!

  Në një kuptim social, një person vuan nga kjo sëmundje, thirrje të sëmurë, që është e mangët, ajo do të ishte e pasaktë. Dhe pavarësisht nga fakti se sëmundja është kronike, format e skizofrenisë është jashtëzakonisht të ndryshme dhe shpesh një person,% D
  1? Odyaschiysya aktualisht në faljen, dmth sulm jashtë (psikozë), mund të jetë mjaft i aftë, profesionale dhe edhe më produktiv se mesatarja e "individëve normale" të saj.


  Simptomet kryesore të skizofrenisë

  Simptomet kryesore të skizofrenisë përfshijnë:

 • reduktim në aktivitetin;
 • izolimi;
 • agresiviteti;
 • Qëndrimi i ndryshueshëm (shpesh negativ) ndaj të dashurve;
 • Varfëria e përmbajtjes mendimit, mungesa e logjikës thyen mendimet, besimet e pazakontë, ndjenjë ndikimin e pikëpamjeve;
 • çrregullime të perceptimit;
 • sosje, blunting e emocioneve;
 • shkelje të vëmendjes dhe kuptimit;
 • paaftësia për të dalluar mes botës brendshëm dhe të jashtëm;
 • iluzionet e mundshme dhe hallucinations. • Nëse një i sëmurë një të dashur ...

  Çfarë duhet të bëni nëse një pacient me skizofreni një nga miqtë apo të afërmit tuaj? Si të jetë? Si të merren me një person të tillë? Këtu janë disa rekomandime:

 • të përpiqet sa më shpejt të jetë e mundur për të kërkuar ndihmë nga një specialist - një psikiatër; Termat e trajtimit fillestar të luajë një rol vendimtar;
 • rreptësisht të ndjekin urdhrat e mjekut dhe monitoron mjekim të vazhdueshëm;
 • Vëmendje të paguajë për çdo ndryshim në shëndetin. Nëse është e mundur, rekord dhe raportojë ato konsultohet me një mjek;
 • jo drogë apo alkool skizofrenia i durueshëm! Amplify simptomat;
 • përpiqen për të lehtësuar ndjenjat e vetmisë;
 • Të jetë i sinqertë në bisedë;
 • përforcon ndjenjën e pacientit të realitetit;
 • nuk duan të shpejt të ndryshojë statusin social të pacientit, vendit të arsimit, profesionin, gjendjen familjare;
 • Pra, të jetë prekshmëri nuk i tepruar në marrëdhëniet me pacientët;
 • Pra, mos të jetë në lidhje me agresionin e pacientit;
 • të përpiqet për të kuptuar mendimet dhe ndjenjat e pacientit, tregojnë ndjeshmëri, pa shkaktuar pasiguri dhe pa imponuar ndihmën e tyre;
 • mos qesh për atë që pacienti thotë, nuk do të degradojë dhe mos të dëmtojë atë;
 • nuk e argumentojnë me një pacient dhe nuk i kërkoi atij;
 • më e lehtë për të folur; thonë se çfarë ju doni të thoni në mënyrë të qartë, me qetësi dhe me besim;
 • mirëmbajtjen dhe zhvillimin e aftësive sociale të pacientit në aktivitetet e tij të përditshme.

 • Unë mund të shpëtoj të skizofrenisë?

  Ashtu si me çdo çrregullim tjetër mendor, trajtim skizofrenia kërkon një qasje të integruar. E rëndësisë së madhe është besueshmëria e bashkëpunimit mjek me të, dhe një punë aktiv social, merr parasysh familjen e pacientit, statusin e tij shoqëror.

  Për fat të keq, është e pamundur që të shpëtoj të skizofrenisë. Me trajtimin e duhur dhe ekzekutimin në kohë të urdhrave specialist mund të mbyt vetëm sulmet e saj dhe të shpëtoj prej përsëritje.

  Llojet e mëposhtme të trajtimit.

 • Terapia e barnave.

  Përvoja tregon rëndësinë e trajtimin e skizofrenisë duke përdorur për këtë qëllim drogë moderne në lidhje me indit të trurit efekt metabolike: mildranat, meksydol, BERLITHION, Cerebrolysin, Milhama.
 • Trajtim biologjik të skizofrenisë . Është e dëshirueshme që të përdorin metoda moderne të rehabilitimit, të cilat përfshijnë një shumëllojshmëri të metodave (psikoanalizës, terapi njohëse dhe ekzistenciale, shprehje terapi kreative, etj) dhe format e psikoterapisë (individ, grup, familjare).
 • FAQ psikiatër. Pacienti duhet të dini se simptomat e çrregullimit mendor ai ka, çfarë duhet të bëni për të parandaluar përkeqësimin e sëmundjes, e cila duhet të hahet dhe si të sillen me të afërmit.

  Pasiviteti i pacientit çon në sëmundje kronike, kontribuon në rritjen e simptomave negative.
 • Terapia për qëllim parandalimin e rikthim . Droga Kohët e fundit, për këtë qëllim, e përdorur gjerësisht që kanë zgjatur efektin: Rispolept-Konst, flyuanksol depo dhe më pak - për shkak të ndikimit të kufizuar në simptome negative - klopiksol depo.
 • Informacion nga artikullin "Skizofreni. Sëmundje apo jo?! ".