Çfarë është histeri mjekesore


 • Çfarë është histeri mjekesore
 • Si mund të bëjnë dallimin në mes manifestimeve të vërteta dhe të dhimbshme të sëmundjes shkaktuar histeri?
 • Ju duhet të trajtojnë histeri?
 • Si duhet trajtuar njerëzit histeri i afërt i durueshëm qenie njerëzore?
 • Çfarë duhet të merren për të parandaluar sulmet e histerisë

 • Çfarë është histeri mjekesore

  Hysteria - sëmundje nervor dhe mendor që i takon një grupi të neuroza. Ndjeshmërisë ndaj sëmundjes varet strukturën psikologjike e personalitetit. Njeriu, i karakterizuar nga gjykimet cektësi, sugjerimi, prirje për fantazi, jostabiliteti humor, dëshira për të tërhequr vëmendjen, sjellje panatyrshmëri përcaktohet nga psikiatërve si psikopat histerike.

  Nëse një vështirësi të shëndetshme personi dhe trauma të shkaktojë reagimin e më shumë konstruktiv, atëherë personi me sistem të dobësuar nervor ka një mekanizëm të "fluturimit në sëmundje."

  Pamja mund të ndryshojë në histeri, konvulsione, humbja e ndërgjegjes, kapjet, angina dhe astma, dhimbje barku zorrëve, epilepsi, etj Të gjitha këto manifestime të sëmundjeve të ndryshme të ndryshme nga sëmundjet aktuale që janë "të dobishme" për histeri. Duke bërë kështu, personi nganjëherë në mënyrë të pandërgjegjshme, duke u përpjekur për të shpëtuar nga një situatë të patolerueshme të përjetshëm për atë apo të kushteve të papranueshme të jetesës.

  Situata është e komplikuar nga fakti se,% D
  1? Elovek që ishte përfituar një herë nga gjendja e tij e dhimbshme që mund të them se bashkëpunëtorët shkoi të takohet në zgjidhjen e problemeve të saj në të ardhmen krejt pa vetëdije vazhdon të veprojë në të njëjtën mënyrë.


  Kjo prodhoi një refleks i kondicionuar. Ky fenomen nënvizon simptomat e dhimbshme fiksimit histerike.


  Si mund të bëjnë dallimin në mes manifestimeve të vërteta dhe të dhimbshme të sëmundjes shkaktuar histeri?

  Kjo kërkon monitorim të kujdesshëm të pacientëve, studimin e kushteve të jetës së tij dhe karakteristikat e personalitetit të tij. Premisa themelore e histerisë - nxjerr, dëshirën për të tërhequr vëmendjen. Nëse kjo dështon, të pakuptimtë histerike të arsyeshme. Si psikiatërve thonë se nëse Robinson Crusoe kishte psikopat histerike, në një ishull të shkretë do të kishte pushuar të jetë i tillë që të cilëve nuk kishte për të treguar vuajtjet e tyre.

  Njeri histeri sëmurë nga njëra anë, thekson intolerancën, ekskluzivitetin e vuajtjet e tyre, dhe nga ana tjetër - kjo nuk është e ngarkuar me simptomat e sëmundjes. Ai madje i zhgënjyer kur këto simptoma janë vërejtur pothuajse gati për të hyrë në përleshje me ata që thonë se shëndeti i tij po shërohet.


  Ju duhet të trajtojnë histeri?

  Sigurisht, ju. Nëse nuk i kryer trajtimin e duhur, natyrën dhe sjelljen e pacientit në rritje ndryshime negative:

 • Nervozizëm;
 • egoist;
 • Dëshira për të tërhequr vëmendjen me çdo kusht;
 • Ndryshimet e çastit humor;
 • Sundimi i emocion, jo logjikë.
 • Këto simptoma sugjerojnë se sëmundja ka kaluar në fazën kronike, dhe trajtimi i saj kërkon përpjekje të konsiderueshme si të afërmit e pacientit dhe psikiatri.


  Si duhet trajtuar njerëzit histeri i afërt i durueshëm qenie njerëzore?

 • Është e papranueshme që të kontaktoni atë me fjalët: "Të gjendet veten tuaj", "ju nuk janë të sëmurë, është e nerva", dhe kështu me radhë. Kjo do të përkeqësojnë vetëm gjendjen e personit të sëmurë, sepse ju jeni të privuar atë të mbrojtjes psikologjike.
 • Pa mohuar faktin e sëmundjes (sulm në zemër, sekuestrimit epileptik, dyspnea astmatik, etj), pacienti i qetë në shtratin, hiqni hapësirë ​​shtesë njerëz të bërë dritë më pak të ndritshme. Të jetë sa shumë kujdes dhe vëmendje.
 • Në të njëjtën kohë, show i papranueshëm ankthi i tepërt dhe merak, për të diskutuar ashpërsinë e pacientit, mjekët veprim.

 • Kaloni bisedë qetësues. Çon pacientin për të besuar se ai ishte i lodhur dhe perehvylyuvavsya. Theksoj se për shkak se shkaqet e saj të njohur gjendje e dhimbshme, ajo mund të trajtohet.

 • Çfarë duhet të merren për të parandaluar sulmet e histerisë

 • Eliminimi i faktorëve që ndikojnë negativisht në sistemin nervor.
 • Të sigurohet se pacienti nuk e bëri punën e lodhshme, por sistematichekiy.
 • Kultivimi ndjenjën e përgjegjësisë në të. Ndikimi më pozitiv në këta pacientë duhet të kujdeset për dikë që është më i dobët se ai.
 • Inkurajoni pacientin të sportit, shëtitjet, masa të ndryshme forcimit.

 • Kur simptomat e psikiatrit kontaktit histeri. Vetë hedhur ose sëmundje të marrë kursin e saj në këtë rast është i papranueshëm.