Çfarë është E. coliEsheryhiozy - Sëmundjet e shkaktuara nga patogjene (sëmundje) Escherichia coli. Ndodhin kryesisht ndikojnë zorrët. Burimet e infeksionit janë njerëz të sëmurë dhe bacillicarriers mekanizëm i shëndetshëm fekal-orale transmetimit (ushqim, ujë, agjent kalon nëpër sistemin e tretjes). Më shumë i zakonshëm tek fëmijët.

Aktualisht besoj se shkaku kryesor i diarresë akute në shumicën e botës dhe shkaku më i zakonshëm i diarre të udhëtarëve vendeve është E. coli, i cili ka aftësinë për të lidhen për qeliza epiteliale të mukozës vogël e zorrëve dhe për të prodhuar një ose më shumë toksina që shkaktojnë diarre.

Besohet se enterotoksihennaya E. coli shkakton rrufe holeropodobnye diarre në të rriturit në jug dhe Azinë Juglindore, por në vende të tjera të Botës së Tretë, ajo zakonisht shkakton më pak të rënda në të rriturit, zgjidhet spontane formën e diarre.


Çfarë po ndodh

. Periudha e inkubacionit (koha nga marrja agjent shkaktar i sëmundjes tek i pari) është zakonisht 24-72 orë Manifestimet e sëmundjes janë shumë të ndryshme: nga rrufeja holeropodibnyh syndromes janë të zakonshme në njerëz që jetojnë në nënkontinenti indian, që ndodh më lehtë formë meksikan, shoqëruar me diarre moderuar i holluar me ujë (diarre), dhimbje barku zorrëve dhe ethe nganjëherë të lehtë, e cila më të ndikojnë në shëndetin e pacientëve sesa një kërcënim për jetën e tyre.
Më pak se gjysma e pacientëve me diarre të shkaktuara nga Escherichia coli, fillon të vjella, të cilat rrallë të shkaktojë dehidratim të rëndë (dehidrimi). Futja e patogjen ndodh në zorrë e vogël. Endotoksina (toksina lëshuar gjatë vdekja e qelizave brenda qelizave) është i shprehur nga Escherichia dëmtimi toksike të Mukoza e zorrëve.


Format e sëmundjes

Esheryhiozy mund të ndodhë në format e mëposhtme klinike:

 • sëmundjet e zorrëve të fëmijëve;
 • Sëmundjet rritur zorrëve;
 • Fëmijët esheryhiozu forma të zorrëve të ndodhë akute, të vjella, rrit temperaturën e trupit (38-39 ° C), stomak të fryrë, karrige e 10-12 herë në ditë, me mukozë të lëngshme.

  Format e rënda janë karakterizuar nga: një karrige deri në 20 herë në ditë, e përlotur, i lehtë i përzier me mukozë dhe nganjëherë mbuluar me vija me gjak. Temperatura e trupit rritet në 39-40 ° C, nuk ka oreks, fëmija i shqetësuar, lëkurë të zbehtë, tensioni i gjakut ul, shënoi humbje peshe.

  Në të rriturit, sëmundje e shkaktuar nga E. coli, kujton i rrjedhës dhe simptomat klinike të dizenteri akute. Të ardhurat për të fshirë dhe shpesh i butë, më pak (15-20%) gjenden (3%) formë të moderuar dhe të rëndë. Thirrje të rreme për të pastroj janë më pak se dizenteri. Karrige të lëngshme të përziera me mukozë, disa pacientë me gjak.

  Në prekje, vrull dhe dhimbje me përjashtim të zorrës së trashë, e karakterizuar nga simptomat e enterit - dhimbje në rajonin e kërthizës, i përafërt cecum them nëpër dhëmbë prekje.

  Diagnoza bazohet në shqyrtimin bakteriologjike të jashtëqitjeve (zbulimit të patogjen në stol).


  Trajtimi esherihiozov

  Në më e lehta esherihiozov të rriturit mund të kufizojnë rivendosjen e bilancit-ujë kripë e trupit (trajtim dehidratim) dhe trajtimin e dysbiosis (përçarje, përbërjen natyrore të mikroorganizmave në zorrë). Cakto një antiemetic, drogë anti, ilaçe që ju ulin temperaturën.  Moti në të rriturit dhe fëmijët më të vjetër se një vit është i favorshëm, sëmundja më e rëndë ndodh në foshnjat gjashtë muaj të jetës.

  Informacion nga artikullin "esherihioz"