Çfarë e shkakton cataracts


 • Çka e shkakton cataracts?
 • Fakte rreth katarkty
 • Llojet e kataraktit

 • Çka e shkakton cataracts?

  Në fakt, katarakt - një turbullt e lente transparente. Nuk dihet saktësisht pse ka katarakt pse një sy është prekur më shumë se tjetri dhe çfarë duhet të bëhet për të ngadalësuar zhvillimin e perde në lente. Shkencëtarët gradualisht duke identifikuar faktorët që mund të shkaktojë cataracts - dhe informacione që mund të ndihmojnë të parandaluar zhvillimin e cataracts.


  Fakte për katarakt

  Ne e dimë këtë:

 • Ndryshimet në lente është një proces normal plakjes.
 • Ekziston një lidhje me sëmundje të caktuara, të tilla si diabeti.
 • Disa droga të stimuluar daljen e perde në lente, të tilla si të zgjatura ose që marrin doza të mëdha të steroid (prednisone dhe t. N.).
 • E cataracts mund të jetë për shkak të lëndimit të syrit ose inflamacion brenda syrit.
 • Zhvillimi i cataracts kontribuojnë në disa lloje të rrezatimit.
 • Cataracts mund të jetë i lindur.
 • Simptomet e cataracts

 • Simptomat e mundshme të cataracts përfshijnë:
 • Paqartësia imazh që sfidon korrigjim spektakël.
 • Ndrysho thyerja drejt miopi. Disa pacientë të fillojnë të lexojnë pa syze.
 • Ndjenja shpërthim, fishekzjarre, sidomos gjatë natës.


  Ndjeshmëria ndaj dritës, por nuk ka dhimbje.
 • Shfaqja e halos rreth dritat, të dyfishtë.
 • Përkeqësimi i vizionit ngjyra.

 • Llojet e kataraktit

  Llojet e mëposhtme të cataracts:

 • Bërthamore ose "kafe", kur trazim lokalizuar në bërthamën e lente. Ngadalë duke përparuar. Me zhvillimin gradual të pacientit mund të ndryshojë Eyewear drejt miopi.
 • Kortikale ku turbullira formohet në material te lentes. Pacienti ndjen imazh të paqartë.
 • Zadnekapsulyarnaya. Trazim vendosur nen pasme të kapsulës lentes. Vizioni është përkeqësuar me shpejtësi. Më shpesh ndodh në moshë të re (60 vjet).

 • Shumë studime sugjerojnë se ekspozimi ndaj ultravjollcë rrezet që lidhen me zhvillimin e cataracts, kështu që është e rekomanduar që të veshin syze dielli dhe kapele me një diferencë të madhe. Rrezatim tjetër mund të jetë shkaku i cataracts. Kështu, studimet në Islandë kanë treguar se pilotët rreziku i kataraktit është më i lartë se të tjerët, të cilat mund të jenë të shoqëruara me rrezatim hapësirë. Kjo teori sugjeron një rrezik të lartë të cataracts në astronautët rrezatimi kozmik.

  Studime të tjera sugjerojnë një rrezikun e cataracts në pacientët diabetik. Në mënyrë të ngjashme, ekziston një rrezik i cataracts në pacientë duke marrë steroid, diuretics dhe qetësues.  Disa ophthalmologists besoj se një dietë e pasur me antioksidantë të tilla si beta carotene (vitaminë A), Selenyum dhe vitamina C dhe E mund të parandalojë zhvillimin e cataracts. Në të njëjtën kohë, futje e tepruar kripë rrit rrezikun e cataracts.