Mburojë për tiroideLodhje, përgjumje dhe lodhje - këto i parëndësishëm në shikim të parë, gjërat mund të jetë shenja e parë e sëmundjes së rëndë. Për shkak se këto simptoma - një shenjë e jodit pamjaftueshme në trupin e njeriut. Kjo mund të çojë në kancer tiroide.

Shkencëtarët Instituti i Kërkimeve të Rehabilitimit të Mjekësisë dhe balneologji që kanë të bëjnë me këtë problem, duke theksuar rëndësinë e të ushqyerit e duhur për të mbajtur një ekuilibër të amino acideve dhe mineraleve në trupin tonë - duke përfshirë jod. Kohët e fundit, studimi i tyre është kryer në të cilat dietë e pacientëve me proteina të sëmundjes tiroide pasuruar, elementët gjurmë dhe vitamina.

Për pacientët kjo plotësues menu ushqim deti - gaforre shkopinj, peshku i detit dhe deti i kale. Pas trajtimit, shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se ushqimi i tillë ka ndihmuar për të përmirësuar mirëqenien e pacientëve dhe statusin e tyre neuropsychological dhe madje edhe të zvogëlojë diferencën midis kalendarit dhe mosha biologjike.

Interesante, preferenca është dhënë në shkopinj dietë gaforre - më të arritshme për prodhimet e detit tonë shokët.

- Rezultatet pozitive të hulumtimeve në lidhje me faktin se gaforre shkopinj? 8%
1oderzhaschie një proteine ​​peshku dhe prodhimet e detit të tjera, në mënyrë optimale të balancuar në aminoacideve dhe gjurmë-element përbërjen, - komentoi mbi rezultatet e Junior Research Institute Fellow i Rehabilitimit të Mjekësisë dhe balneologji E. eksperimentit


B. njeri i famshëm. - Kjo ndihmon për të maksimizuar thithjen e elementeve gjurmë në traktin gastrointestinal, ndihmon në përmirësimin e sistemit të metabolizmit "hipotalamusi - hipofizës - tiroide" dhe funksion transporti i hormoneve për të synuar organet.

Komponenti kryesor i gaforre shkopinj - një surimi, proteina peshku koncentrat, yndyrna rafinuar, enzimat dhe komponentët e çastit të mishit të peshkut.