Grip qëllua ose jo për të bërë


 • Pyetja numër 1.
  Përse vaksinimi në qoftë se ajo ende pas gjithë gripit?
 • Pyetje № 2. Nëse pastaj vjen një tjetër tendosje të virusit, vaksina do të jetë i kotë.
 • Pyetje № 3. Vaksinimi përkeqëson sëmundjeve kronike.
 • Pyetja numër 4. Importuar vaksinë më mirë në familje.
 • Pyetje № 5. Cila është më e mirë - spray ose e shtënë?
 • Pyetje № 6. Si mjekët mësojnë se cili lloj i virusit të gripit është e qarkulluar këtë vit?
 • Pyetje № 7. Çfarë vaksinë më mirë do të mbrojë kundër gripit?
 • Pyetje № 8. A duhet për të bërë një e shtënë e gripit çdo vit?
 • Pyetje № 9. A mund të mbrojë kundër drogës gripit antivirale?

  Pyetje № 1. Cila është pika e vaksinimit në qoftë se ajo ende pas gjithë gripit dhe zastudzhuyutsya?

  Kjo nuk është e vërtetë. Nuk ka fat vetëm 20% të vaksinuar kundër gripit. Kjo mund të jetë për shkak të faktit se vaksina është ruajtur në mënyrë të parregullt, dhe ajo e ka humbur efektivitetin e tij. Ose ndotje ndodhur kur atje u formua imunitet vaksinimit. Por edhe atëherë transferohen sëmundje pas vaksinimit të lehtë.

  Ka statistika: frekuencave vaksinuar në vjeshtës dhe dimrit ftohjet - jo vetëm të gripit - është reduktuar të paktën dy herë. Vaksina rrit prodhimin e proteinave mbrojtëse - interferon dhe forcon imunitetin e përgjithshëm.

  Pyetje № 2. Vaksinimi bëjë të epidemisë. Nëse kjo do të jetë një tjetër tendosje virus, ajo do të jetë i kotë?


  Sigurisht, ndryshimet e projektit Shkencëtarët ndodhë. Megjithatë, edhe në qoftë se punën vaksinës, megjithëse me më pak efikasitet. Variacione të ndryshme të virusit të gripit të keni disa antigjene të përbashkëta si vaksinë nga një tendosje të disa mase mbron nga të tjerët. Edhe në këto raste, vaksinohen sëmurë lehtë se unvaccinated.

  Pyetje № 3. Vaksinimi përkeqëson sëmundjeve kronike.

  Kjo është shumë e rrallë. 87 dhe një gjysmë milion vaksinat kanë vetëm rreth 300 raste të rikthim.

  Për të shmangur ndërlikimet, mos hezitoni të ankohen vaktsinolohii gjitha problemet parehati dhe shëndetësore. Më shumë gjasa, ju do të këshilloheni vaksinën ēarė ndërsa antihistamines propishut apo të rritur dozën e ilaçeve të rregullt.

  Pyetje № 4. Importuar vaksinë më mirë në familje.

  Në fakt, ata mbrojnë në mënyrë të barabartë mirë.

  Pyetje № 5. Cila është më e mirë - spray ose e shtënë?

  Ajo përgjithësisht besohet se llak. Shkencëtarët amerikanë ekzaminuar 8000 fëmijë të vaksinuar, vënë re se vaksinë të efektshme injeksion llak. Megjithatë, spray përmban vetëm virus të tërë, dhe në këtë mënyrë ka më shumë contraindications dhe shpesh shkakton ethe.

  Por në qoftë se me vaksinën e gripit do të ju këshillojmë që të hyjë në një tjetër - kundër infeksionit pneumonisë - ne rekomandojmë asnjë dyshim. Një fakt pak i njohur: 60% e ARI shkaktojë asnjë viruset, dhe Pneumococcus. Ky bakter zgjidh në nasopharynx dhe shkakton jo vetëm pneumoni, por otit, sinuzit, bronkit, faringjiti, arthritis.

  Sidomos nevojshme vaksinimin me ndonjë sëmundje kronike. Por ajo do të jetë shumë e dobishme për ata që zastudzhuyetsya disa herë gjatë dimrit, dhe ata me imunitet të reduktuar të tyre lokal.

  Dhe disa pyetje më shumë:

  Pyetje № 6. Si mjekët mësojnë se cili lloj i virusit të gripit është e qarkulluar këtë vit?

  Parashikimi për qarkullimin e viruseve të bazuara në të dhënat e Rrjetit Monitorues Ndërkombëtar të Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Laboratorë të specializuar të mbledhur mostra të virusit në zonat ku pik incidenca ka kaluar. Kjo është një vend ndodhet në hemisferën jugore - ata vetëm dimër bie në verën tonë.

  Pyetje № 7. Çfarë vaksinë më mirë do të mbrojë kundër gripit?

  Vetëm të dalë këtë vit me këshillën e OBSH. Vitin e kaluar vaksinë, madje jo ende skaduar, është më mirë të mos përdorin - veprim i duhur ata të fitojnë sa i zhvilluar nën tensionet e viruseve.

  Pyetje № 8. A duhet për të bërë një e shtënë e gripit çdo vit?

  Nëse në vitin e ardhshëm do të qarkullojë ato presione nga të cilat ju futur një vit më parë, vaksina mund të jetë në mënyrë të sigurtë anashkalua. Imunizimi është absolutisht e nevojshme për njerëzit që janë në rrezik: fëmijët, të moshuarit, të sëmurët me sëmundje kronike.

  Pyetje № 9. A mund të mbrojë kundër drogës gripit antivirale?

  Barna antivirale mund të reduktojnë ndjeshëm sëmundje dhe për të lehtësuar çrregullim. Vetëm ata duhet të kenë gjithmonë në dorë dhe përdorin të tri ditët e para të sëmundjes.

  Informacion nga neni Olga Smirnova "shtënë gripit."