Gëzuar martesa mbron kundër hipertensionit


Hulumtuesit të udhëhequr nga Julianne Holt-Lunstad (Julianne
Holt-Lunstad) kryer një studim që përfshin 204 martuar dhe 99 të vetme
njerëz, rreth 30% e tyre vuanin nga hipertensioni.
Gjithkush
Vullnetarët kryer monitorimin e përditshëm të gjakut
presion - matje automatike presion gjatë ditës nëpërmjet
intervale paraprakisht.

Ajo u gjet se shkalla e lartë e shtypjes së gjakut në të për fat të mirë
burrat dhe gratë e martuara ishte një mesatare prej 4 mm.
Hg më e ulët se
njerëzit e pamartuar me miqtë mjaftueshme mbështetëse.

Hulumtuesit gjithashtu vuri në dukje se njerëzit për fat të mirë i martuar më shumë theksuar

natë e fortë uljen e presionit të gjakut sesa beqarët.
Kjo
tregues është i rëndësishëm sepse "njerëzit janë presion
mbetet e lartë gjatë gjithë natës, kanë një shumë më të larta
rreziku i komplikimeve kardiovaskulare sesa ata me presion
reduktuar ", - tha Holt-Lunstad. Sipas saj, njerëz të cilët janë të pakënaqur
martesa e tyre, treguesit presion ishin edhe më të larta se sa në
Singles pjesëmarrësit.

Efekti i dobishëm i martesë të lumtur, me sa duket i lidhur me
mbështetje emocionale për burrin e saj "në pikëllim dhe në gëzim." Përveç kësaj,
çiftet zakonisht të lidhura ngushtë me kujdesin e njëri-tjetrit,
Duke kujtuar nevojën për të vizituar një mjek ose ilaçe kohë.